D den, prosím o radu chovný pár AG, vyvádějí 2-3 mladé,ale posledních 14dní se mi moc nelíbí samička viz obr. Zdá se mi, že má dost vypadané peří kol zobáku a očí.... Celkově asi přepeřuje.
Bojím se, zda není nemocná- ale nevypadá lítá jak zběsilá, papá, pije ,,akorát vypadá jinak.
chov 22-24 st v noci 20 st vlhkost 60-80 % dosud bez problémů. Díky za reakce. Jirka
lolapes
napsal(a):
D den, prosím o radu chovný pár AG, vyvádějí 2-3 mladé,ale posledních 14dní se mi moc nelíbí samička viz obr. Zdá se mi, že má dost vypadané peří kol zobáku a očí.... Celkově asi přepeřuje.
Bojím se, zda není nemocná- ale nevypadá lítá jak zběsilá, papá, pije ,,akorát vypadá jinak.
chov 22-24 st v noci 20 st vlhkost 60-80 % dosud bez problémů. Díky za reakce. Jirka
Zdravím,
je velmi pravděpodobné, že o žádnou nemoc se nemusí jednat. Občas tito ptáci v období hnízdění takhle vypadají. Hlavně na hlavě. Přebytek hormonů???
Nemocného jedince poznáte celkem spolehlivě, je apatický a pospává, je načepýřený.
Guldy pijí poměrně často. Jinak ta vlhkost je už za hranou, myslím těch 80%. Časem to nebude dělat dobrotu.
Vladimír Jaroš
Mám dojem, že by se mohlo jednat o zaražené nebo přerušené pelichání jak to nazývají autoři článků o nažinách na hlavě AG. Sám jsem ten problém měl. Pták zdravě žil, ale nevypadalo to pěkně. Hlava holá mnohem víc. Těch obsáhlých textů ve Fauně nebo Exotě vyšlo několik, jestli je najdu, ozvu se. O. Německý