Dobry vecer,
ja OSB desky nemam ale jedna zkusenost. Na vnitrek dejte alespon brousenou ale lip lamino. Strasne se na tom drzi prach a peri.
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu
http://smidla.eu
2krát 145 x 145 x 250 cm výška , ze předu bude ze 2/3 asi 110 cm sklo Dvojité pletivo 2,5cm od sebe. Chybí dolištovat rohy , dodělat posuvné dveře. Vnitřní konstrukce je z 2,5 cm OSB desek a 10mm překližky.
Dobrý den, osobně nechápu jaký je rozdíl mezi OSB deskou a jiným deskovým stavivem, ale budiž. Záleží jakou voliéru chcete postavit. Vždycky bych asi volil nějaký nosný rám a na ni OSB jako plášť. Samonosnou konstrukci z OSB bych si asi netroufl, i když záleží podle síly desky a velikosti voliéry. Já jsem z tohoto materiálu pouze dodělával záklop kvůli izolace, takže jej mám uvnitř. Za ty tři roky, co tam je, jsem měl jen jednou problém, že jej prokousla rosela pestrá v jednom konkrétním místě, nejspíš z důvodu možné dutiny pro hnízdění. I po výměně poškozené části se opětovně snažila v tom samém místě. Síla desky je 1 cm, ale asi bych doporučil silnější. Já to měl ve formě odřezů zadarmo.
Přikládám foto výletového okna. Předsazený dubový parapet, aby ptáci nešpinili stěnu při odpočinku v okně a jednoduché olištování. I když si myslím, že kdyby papoušci skutečně chtěli, tak ten plíšek dlouho nevydrží...