Dobrý den,
možná pokládám opravdu hloupý a nesmyslný dotaz, ale nedá mi to se zeptat. Když chci složit pár, měla bych oddělat zrcátka v kleci? Sameček je schopen u zrcátka prosedět celý den, slyšela jsem, že v něm vidí svůj odraz jako partnera a proto se mi možná nedaří složit pár. Mám dva samečky a jednu samičku v dostatečně velké kleci a je v ní i budka. Bohužel samečci o samičku zájem nejeví a samička o budku také ne, ani do ní nenakoukne. Do potravy jsem jim zařadila dostatek ovoce, zeleniny a vitamínů. Nechávám jim i naklíčit proso.
Děkuji za vlídné odpovědi.
Dobry den,dala jsem pred dvema tydny dva pary andulek do volierky, kde jsou nad sebou, nevidi na sebe a ani na ostatni andulky ve voliere. Maji budky, oba pary uz hnizdily. U jednoho paru uz samicka sedi v budce, ale druha nema o hnizdeni zajem. Dala jsem je zvlast, protoze se vloni praly. Napadlo mne, jestli by te, ktera nema zajem o hnizdeni nepomohlo, kdyby tam mela vetsi zrcatko, aby mela pocit, ze vidi nejakou jinou samicku, ktera by ji mohla obsadit budku? Kdyz hnizdila ve velke voliere a mela se s kym prat o budku, zahnizdila rychle. Myslite, ze to muze fungovat?
Dobry den,dala jsem pred dvema tydny dva pary andulek do volierky, kde jsou nad sebou, nevidi na sebe a ani na ostatni andulky ve voliere. Maji budky, oba pary uz hnizdily. U jednoho paru uz samicka sedi v budce, ale druha nema o hnizdeni zajem. Dala jsem je zvlast, protoze se vloni praly. Napadlo mne, jestli by te, ktera nema zajem o hnizdeni nepomohlo, kdyby tam mela vetsi zrcatko, aby mela pocit, ze vidi nejakou jinou samicku, ktera by ji mohla obsadit budku? Kdyz hnizdila ve velke voliere a mela se s kym prat o budku, zahnizdila rychle. Myslite, ze to muze fungovat?
Andulky v pomeru 2.1 to asi neni dobra volba! Zkuste oddelit samecka a nebo dokoupit samicku! Takhle sem si podelal celou sezonu prikoupil sem si 5paru andulek a padl mi samec a licha samice mi zacala mlatit ostatni samice z budek jelikoz sem na skole a kolikrat prijdu domu az za tmy tak se mi nepodarilo zachytit samici driv nez stihla zlikvidovat polovinu samic v hejnu!