Dobrý den, máte někdo podobnou zkušenost? Chovám 3 páry korel pohromadě. 2 páry osídlily ležatou budku pro rozely (rozely jsou v budce korelí), střídají se na vejcích, měli jich 13, 2 už jsem vyndal rozbitá. Snad to tedy nejsou 3 samice a jeden samec, ale ty co mají být samci, tak jsou na vajíčkách přes den, na noc se normálně střídají. Některá vajíčka jsou určitě oplodněná. Jsem zvědav na pokračování...díky za reakce
... v každé literatuře o korelách se píše, že se oba ptáci na hnízdě střídají, obyčejně samička v noci a sameček ve dne. Navíc mám zkušenost, že při společném chovu více párů v jedné voliéře si vzájemně lezou do budek a někdy se stane, že se i nějaké vejce rozbije. Ideální je chovat korely při hnízdění po párech ... ale kde vzít víc místa, že? Taky to znám, že to bývá problém.
Odchovávat ve společné voliéře korely a rozely není problém pokud se nenapadají, ale při hnízdění si budou překážet, to si můžete sám vypozorovat.
Dobrý den, díky za reakci.
Chtěl jsem společný chov vyzkoušet, hrozně se mi to líbí. 3 páry korel jsou zatim v pohodě, až na nejasnost v tamtom hnízdě, vajíčka jsou všechna oplozená a opravdu už jsem vyhodil 4 rozbitá. Samozřejmě vím, jak se korely na hnízdě střádají. Občas se perou samci, ale je to spíš takové škádlení. Problém opravdu dělají rozely, dokonce se pere i samice s korelou co má budku vedle ní...kdyby neseděly, tak už jsem je oddělil, jestli se nestane něco nečekaného, tak na příští sezonu tam rozely nebudou.