Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.4.2014 18:25
ewča

XXX.XXX.126.187

Dobrý den,

moc prosím o radu...mám doma samotnou korelu a začala mi snášet vajíčka, četla jsem, že to je normální, ale jak postupovat dál je psáno v několika verzích.
Již máme dohromady 8 vajíček! Nejprve snášela obden, snesla jich dohromady 6 - již jsem jí je postupně odebírala a nechala jí tam pouze dvě. Pár dní byl klid, už na nich skoro ani neseděla, ale přibližně tak za 5 dní začala snášet znovu.
Někdo doporučuje sbírat postupně, někdo natvrdo sebrat všechny, někdo zase je tam všechny nechat. Již jsem jí zkrátila den, což také ostatní doporučují. Když jí vezmu ven z klece normálně se napije, nají, pomazlí, prolétne...jak tomu třeba předejít?
Jaké máte doporučení?
Předem moc děkuji.

10.4.2014 20:07
smidla

XXX.XXX.199.215

Dobry den,
neni jineho reseni nez si jako domaciho mazlicka porizovat samce. PRedejit snaseni vajicek snad nelze.
Osobne bych nechal samicce vsechna snesena vejce. At na ne zasedne a sedi. Ona sleze sama. Ale aby dalsi snuska neprisla se da ovlivnit jen velmi tezko.
Hnizdni hcovani podporuje strava, delka svetelneho dne, teplota, hnizdni prostor. Sama ted zkuste najit reseni jak nastavit rezim aby samicka nesnasela.
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu
http://smidla.eu

11.4.2014 14:33
ewča

XXX.XXX.126.187

Dobrý den, moc děkuji za odpověď. No já mám u našich z dřívějška dvě korelky, původně to měly být samičky, ale nejsem si u nich jistá, podle mého je jeden samec a jedna samička, je jim okolo 11-12 let, mají velkou pokojovou voliéru a nikdy žádné vajíčko nesnesly právě...někdo mi zase doporučuje abych k téhle, co mi snesla vajíčka, pořídila samce, ale nevím jaký by to mělo efekt :) jen možná to, že by mi jí nebylo líto, když na ní koukám, jak na nich sedí a hlídá si je a při tom vím, že z toho nic nebude :)

12.4.2014 21:23
rumbaba

XXX.XXX.219.2

koupit samce

18.4.2014 10:13
zita1

XXX.XXX.76.137

Dobrý den, také mám doma samičku korely. Pravidelně si snese vajíčka,klidně na zem do klece a sedí na nich. Když ji to přestane bavit, seskočí a věnuje se zase nám. Zkoušela jsem také rady : odebrat vajíčka, omezit krmení, prodloužit tmu, změnit místo klece, pořídit samečka atd.
Protože nic nepomáhalo, pořídila jsem k ní samečka. Snese si vajíčka a ty tři týdny na nich sedí, sama, tak jak je zvyklá, ve dne v noci. Samečka k sobě nepustí, jen ho kouše a odhání smajlík.
Hnízdí často, dvakrát z jara a pak na podzim. Řešila jsem to i s veterinářem na papoušky.
Pokud nehnízdí jsou zábavní a lítají spolu po bytě. Zita

Přidejte reakci

Přidat smajlík