Potrava rozel penantových

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.4.2014 15:57
marrek13

XXX.XXX.10.2

Ahoj, V neděli jsem si pořídil pár Penantů, a vzhledem k tomu, že jsou relativně mladí, bych jim chtěl dávat co nejlepší a nejpestřejší stravu, neví někdo, jak by měla taková strava vypadat? Myslím tím hlavně množství, každý den mají k dispozici krmnou směs pro střední papoušky, pak čerstvé vrbové větve na okus, a každé ráno ještě mrkev, nebo jabko. Chtěl bych se zeptat, jestli je to OK, nebo jestli ho mají zbytečně moc, protože zvláště kousky mrkve, nebo jabka, vždycky vezmou do nohy, odletí s ním, dvakrát do nho kousnou, a pak ho hodí na zem, takže když se za hodinu vrátím, celý obsah misky je na zemi. Nevíte jak by měla vypadat ideální krmná dávka pro Penanty?
Děkuji za odpověd :)

18.4.2014 18:24
syrmaticus

XXX.XXX.204.80

marrek13 napsal(a):
Ahoj, V neděli jsem si pořídil pár Penantů, a vzhledem k tomu, že jsou relativně mladí, bych jim chtěl dávat co nejlepší a nejpestřejší stravu, neví někdo, jak by měla taková strava vypadat? Myslím tím hlavně množství, každý den mají k dispozici krmnou směs pro střední papoušky, pak čerstvé vrbové větve na okus, a každé ráno ještě mrkev, nebo jabko. Chtěl bych se zeptat, jestli je to OK, nebo jestli ho mají zbytečně moc, protože zvláště kousky mrkve, nebo jabka, vždycky vezmou do nohy, odletí s ním, dvakrát do nho kousnou, a pak ho hodí na zem, takže když se za hodinu vrátím, celý obsah misky je na zemi. Nevíte jak by měla vypadat ideální krmná dávka pro Penanty?
Děkuji za odpověd :)

Moc toho určitě nemají, přijde mi to relativně chudé. Momentálně krmím australské papoušky asi takto......ráno podávám suché zrniny, odpoledne obden mraženou zeleninu (koupíte v supermarketech, namočit do teplé vody) tvoří to mrkev, celer, kukuřice a hrách. 2x-3x týdně podávám vaječnou míchanici a různé klíčené zrní. 1x týdně zavařené šípky a hloh. Každý den podávám nějaké ovoce a zeleninu, nejčastěji červenou papriku, mandarinky, pomeranče, jablka, hrozny sem tam červenou řepu. Zelené dávám každý den nejčastěji ptačinec, smetánku, květy smetánky a sedmikrásky apod. Větve na okus obden, nejčastěji bezové. Penanti s chutí brali larvy potemníka moučného a brazilského. V sezoně samozřejmě podávám vše co příroda dá......klasy trav, bobuloviny........snad jsem na nic nezapomněl a přeji hodně štěstí v chovu tohoto krásného australského papouška smajlík

5.5.2014 07:26
helena.

XXX.XXX.66.189

dobrý den
příspěvek předemnou je přesný.Problém s odhazováním velkých zbytků jsme taky řešila zkuste jim udělat špízy použijte bud obyčejnou špejli nebo takovej ten speciální nesmysl ze zverimexu nandejte tam menší kousky a zavěste na pletivo místo aby si to ptáci odnesly to budou ozobávat ze špízu.
větve můžete dát i břízu smrk také borovici tu mají moji penanti hodně rádi a nezapomínejte na písek na trávení a grity

5.5.2014 18:05
bartrand

XXX.XXX.203.180

Mě se na vyhazování velkých kusů osvědčilo strouhání, piškoty lámu na čtvrtiny, suché rohlíky nabodnu na špejli nebo hřebík. smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík