Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.5.2014 15:33
zuzzy

XXX.XXX.38.183

Dobry den,
dnes jsem si byla u chovatele pro rozelu. Dle jeho slov rocni samice. Cestou domu mi ale v prepravce snesla vajicko. Kupovala jsem ji protoze mam doma samce a chtela jsem je sparovat. Co s ni ted mam delat? Mam dat vejce do budky a nechat ji? Nebo k ni pustit samce? S chovem vubec zkusenosti nemam. Dekuji moc.

4.5.2014 17:28
SkorpyLP

XXX.XXX.202.21

no nevím, chvíli trvá než se spárují a než objeví budku, ono to prý u těch rosel párování starších jedinců jde blbě,ale vejce do budky zkusit dát můžete, ale jestli samice neměla předtím samce tak z toho nic nebude.smajlík Přikládám foto svých rosel smajlík

4.5.2014 19:20
Venca Škvor

XXX.XXX.117.61

zuzzy napsal(a):
Dobry den,
dnes jsem si byla u chovatele pro rozelu. Dle jeho slov rocni samice. Cestou domu mi ale v prepravce snesla vajicko. Kupovala jsem ji protoze mam doma samce a chtela jsem je sparovat. Co s ni ted mam delat? Mam dat vejce do budky a nechat ji? Nebo k ni pustit samce? S chovem vubec zkusenosti nemam. Dekuji moc.

Dobrý den, tak jestli snesla vejce, tak to není žádný problém u ročního ptáka. Mně sedí roční samice zrovna na vejcích. Jinak jestli měla samce u sebe tak bych jí zkusil dát budku ale bez samce! a třeba ponese a zasedne... Podobný příběh jsem již slyšel že samice po uhynutí samce seděla dál a vychovala 3 mladé... Jestli máte samce doma, tak bych si asi netroufl jí k němu dát. Stává se že hlavně v tuto roční dobu má samec chuť se pářit a mohl by samici pářit. Nějakou dobu bych je nechal vedle sebe ve voliérách aby se okoukali a po nějaké době bych je dal k sobě. Samce k samici ne opačně... Je to můj názor, uvidíte co řeknou ostatní jestli se někdo vyjádří... Venca...

Přidejte reakci

Přidat smajlík