Pár rosel a jiní papoušci

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.5.2014 00:13
adamkrasny

XXX.XXX.237.12

Dobrý den, mám voliéru 2x2x2 m. Chovám v ní jeden pár rosel. Je nějaká možnost v takovém prostoru nějaká kombinace s ještě jiným papouškem ? nebo je lepší nechat takto pár samotný. Děkuji za odpovědi !smajlík

12.5.2014 10:45
jakubek

XXX.XXX.220.92

vydel som ako jeden chlapík choval rosely pestré spolu s korelami a mal ich v oveľa menšej voliére a boli v pohode

15.5.2014 11:48
warezos

XXX.XXX.219.60

Dobrý den, pár či dva korel nebo andulek by neměl být problém. Sám mám v hejno korel a par rosel pestrych, rosely si jich nevsimaji, ikdyž raději krmim na mista.
Ale znám chovatele ten má 4x1x2 boxy a v nich po paru rosely,zpěvaky,korely,andulky nebo vice zpěváků po hromadě. Osobně zpěváky k roselám nedoporucuji jsou si moc povahově podobni s roselama tj. dominantni.

15.5.2014 18:43
adamkrasny

XXX.XXX.237.12

Děkuji za odpovědi,
hodně se dočítám v literatuře a na diskuzích, že rosely je nejlepší nechat po páru, halvně v období toku jso usamci hodně agresivní. I ptáky z okolních voliér mají tendenci napadat přes pletivo...

16.5.2014 07:36
baloujos

XXX.XXX.77.141

Dobrý den, já to zkoušel letos a pokus nedopadl dobře a rozely na příští sezonu z klece vyndam. Mám 3 páry andulek, 3 korel a jedny rozely pestré. Rozelák v toku je nebezpečný snad pro všechny, bez problému útočí i na mě, když jsem v kleci. Samice rozela několikrát rozbila vajíčka korelám a poprala se s korelou přímo v budce až to vyadalo, že o dvě korely přijdu. Teď jsem udělal "zábrany" ve výhledu z budky rozel a trochu se to uklidnilo, ale moje zkušenost není dobrá.
Jaký druh papoušků pustit do klece místo rozel? Horský je prý v pohodě a co červenokřídlý?

16.5.2014 10:11
warezos

XXX.XXX.219.60

Dobrý den, mám 3 páry rosel pestrých, z toho 2 jsou plaší a k nim se nebojím cokoli dát, s korelami mají stejné budky jen s větším otvorem a rosela si vždy vybere dřív a žádné problémy mi nedělá. Pak mám ochočeného samce ten je agesivní pomalu cely rok i na mě k němu jsem zkoušel dat na zem v zimě čínské křepelky a pokažde mi zmizel kohoutek, v té době jsem bojoval s myšima, tak sem to připisoval jim, ale nakonec jsem zjistil, že to dělal roselák, takže k němu bych nic už nedal.

23.5.2014 07:45
helena.

XXX.XXX.66.189

dobrý den
můžete zkusit korely nebo jiné australany u mě to fungovalo ale každej papoušek je jedinečnej takže u vás to fungovat nemusí zkuste to a uvidíte

24.5.2014 22:28
martin77

XXX.XXX.140.6

adamkrasny napsal(a):
Dobrý den, mám voliéru 2x2x2 m. Chovám v ní jeden pár rosel. Je nějaká možnost v takovém prostoru nějaká kombinace s ještě jiným papouškem ? nebo je lepší nechat takto pár samotný. Děkuji za odpovědi !smajlík

Dobrý den. Přesně v této velikosti jsem měl pár rozel pestrých a pár papoušků nádherných. V době toku bylo jen brobné pošťuchování ale pak bez problémů, i zdárně odchovávali. Samozřejme jde o povahu jedinců. Teď tam mám spolu ty pestré a dva páry loňských králováků na dospění. Také bez problémů a to maji pestrý v budce 7 mladých. Toto je pouze moje zkušenost.

Přidejte reakci

Přidat smajlík