Křepelka čínská - odchov

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.6.2014 19:56
psotitko

XXX.XXX.16.18

Dobrý den, chtěl bych se zeptat chovatelů křepelek čínských na problém, který se mi stal. Dnes jsem přišel do voliery a 7 mladých křepelek bylo mrtvých kolem hnízda, skořápky byly rozházeny po voliéře.Nejspíš se během včerejška a dnešní noci vylíhly. Tak se chci zeptat proč byly všechny mrtvé, co jsem zanedbal?Co se dává malým kuřátkům za krmení, když se vylíhnou atd. Jsou ve venkovní voliéře a ve společnosti zebřiček, pásovníků, amadin a holoubků. Zůstal ve voliéře i kohoutek. Poradí mi někdo, co se mohlo stát? Díky Stana

23.6.2014 09:17
irinox

XXX.XXX.155.158

psotitko napsal(a):
Dobrý den, chtěl bych se zeptat chovatelů křepelek čínských na problém, který se mi stal. Dnes jsem přišel do voliery a 7 mladých křepelek bylo mrtvých kolem hnízda, skořápky byly rozházeny po voliéře.Nejspíš se během včerejška a dnešní noci vylíhly. Tak se chci zeptat proč byly všechny mrtvé, co jsem zanedbal?Co se dává malým kuřátkům za krmení, když se vylíhnou atd. Jsou ve venkovní voliéře a ve společnosti zebřiček, pásovníků, amadin a holoubků. Zůstal ve voliéře i kohoutek. Poradí mi někdo, co se mohlo stát? Díky Stana

Je to tak. Pokud nemají zranění, pravděpodobně kuřata prochladla. U slepice, krerá měla poprvé kuřata, už se mi to stalo. S odebráním kohoutka to také není jednoduché...... Stalo se mi také, že jsem ho oddělil do jiné voliery a on začal slepici volat.Ta ho slyšela a místo aby se starala o kuřata, tak lítala po volieře jak pomatená a sháněla kohouta. Takže, pokud je kohout agresivní, tak ho určitě oddělit., ale aby se neslyšeli!. smajlík
S pozdravem, Autrata.

24.6.2014 13:02
clown

XXX.XXX.134.226

Prvni den k baste nepotrebuji nic, ziji ze zbytku zloutku, co vcucnou pred lihnutim. Davam jim cerny caj k piti a vajecnou smes, jak cervenou, tak zlutou s medem. Pak mam i K1 smes pro normalni kurata, takze tam vyberu spis dno pytliku, kde je to drobne.

Mrzi mne co se Vam stalo, dokazu se do toho vzit, sam jsem prisel ted o ctyri dvoudenni kuratka, moji vinnou .. nenasla vodu (caj) v koute klece a asi si ucpala streva smesi, kterou nezapijela. Takze jsem vodu dal do prostred klece a je klid, proste jsou to moulove, se spatnou orientaci a ja kus vola.

U vas zrejme prochladla, i kdyz pripad, kdy je ubil kohoutek znam take, ale ani u jednoho meho paru se mi to nastesti nestalo. Mam podobnou slepicky taky, sedi sedi .. a pak, kdyz se to zacne klubat, tak jsou najednou bezstarostne mimo hnizdo. Asi 2x jsem jim musel kuratka vzit, ohrat je a pak za hodinu dve, jim je vracet.

Nekdo to resil i tak, ze slepicku zavre do krabice jako od bot a da ji tam jen suche zrno a vodu .., ona pak neutika.

Na druhou stranu, me na kuratka utocil jednou i jinak tezce flegmaticky holoubek, takze to chce taky hlidat.

Drzim palce do dalsiho lihnuti .. ona zacne tak zase za 14 snaset + 10 dni na potrebny pocet vajec, co ona chce a pak zase zasedne .. (vetsinou).

Přidejte reakci

Přidat smajlík