Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.8.2014 23:44
pesoun11

XXX.XXX.33.190

Dobrý večer, mám dotaz. Mám doma ochočenou andulku, říkající své jméno a nějaké to slovo. Je veselá hraje si, přebírá si peříčka atd. No a problém je v tom, že se jí nestíhám věnovat, tak mě napadlo ji pořídit kamaráda, asi samičku, protože máme Pepíčka. Nevím zda je to dobrý nápad, a proto se tu chci poradit. Mám jí moc rád, tak chci aby nestrádala. Uvědomuji si, že může přestat být ochočená a přestat mluvit. O to mi ale ani moc nejde, hlavně aby se měla dobře a nestrádala :). Jak se jí čím dál tím méně věnuji začíná klovat. Kdyby měl toho kamaráda normálně by byli spolu hráli si (pokud by si padly do noty) atd. a já bych se jim věnoval kdybych měl čas :). Co myslíte?A jak mám kdyžtak postpovat jinou klec,..atd.?smajlík

17.8.2014 09:51
supik99

XXX.XXX.64.140

Dobrý den, dříve jsem řešila podobný problém. Sameček 1 a půl roku starý, mluvící. Chtěla jsem zkusit chov, a nakonec jsem se pro něj rozhodla. Sameček přestal mluvit a po čase si na samičku zvykl. Musela jsem poté koupit další andulky, protože pár z nich nebyl. Ochočený zůstal, ze začátku i mluvil, později mluvit přestal. Určitě se 2 andulky víc zabaví spolu, ale zase se druhá andulka rychleji ochočí od té první. Když vám nejde o mluvení, nebála bych se pořídit si druhou mladou andulku.smajlík

17.8.2014 09:55
supik99

XXX.XXX.64.140

Jo, ještě k té kleci. Nemusíte pořizovat další klec, já dávám papoušky hned do jedné klece a žádné šarvátky jsem nikdy neřešila. Spíš bude zaskočený,kde se druhý pták vzal.

25.8.2014 13:28
pesoun11

XXX.XXX.33.190

Moc Vam dekuji za odpoved! Jenom ohledne te klece, nekde jsem cetl na nejake diskuzi, že když chci pořídit druhou andulku, tak musim koupit jinou klec, aby ji ta puvodni nenapadala a nechranila si sve "obydli".....docela mě to zaskočilo, protože náš pepíček má uplne novou a na novou dalsi uz nemam finance, takže ted nevím....

25.8.2014 16:28
eli22

XXX.XXX.181.33

pesoun11 napsal(a):
Moc Vam dekuji za odpoved! Jenom ohledne te klece, nekde jsem cetl na nejake diskuzi, že když chci pořídit druhou andulku, tak musim koupit jinou klec, aby ji ta puvodni nenapadala a nechranila si sve "obydli".....docela mě to zaskočilo, protože náš pepíček má uplne novou a na novou dalsi uz nemam finance, takže ted nevím....

Je třeba je postupně na sebe zvykat. To znamená postavit klece vedle sebe, aby ne sebe viděly. Může to trvat týden. Potom už tu druhou klec zřejmě nebudete potřebovat. Takže pokud si ji můžete někde půjčit.... Jen tak druhou andulku přihodit do klece té první nedoporučuju.

25.8.2014 23:56
kubrt11

XXX.XXX.53.50

pesoun11 napsal(a):

Zdravím,řešení je velmi snadné!Vnitřní zařízení klece zcela predělejte,poté vpusťte oba ptáky současně!Umístěte dvě krmítka,a více neznámých hraček!U Andulek nebývá patrná větší nesnášenlivost(vyjma doby hnízdění,kdy mohou některé samičky být k sobě více agresivní)Ať se dílo podaří!K.

Přidejte reakci

Přidat smajlík