Amazónci - samice škube samce

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

13.10.2014 10:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.52.28

Dobrý den,
mám 1,5 roku starý pár amazónků bronzovokřídlých, jsou spolu něco přes rok a vždycky spolu harmonizovali. Poslední měsíc začala samice (je o dost dominantnější) škubat samce za krkem. Taky se mi zdá, že spolu trochu hůř vycházejí - samec se jí začíná trochu vyhýbat (to škubání se mu evidentně nelíbí, vždycky se brání a nadává) a už spolu nespí na jednom bidle. Jinak ale spolu žerou, spolu likvidují větve a často si obírají hlavičky.
Krmeni jsou stále stejně (směs zrní pro amazoňany od Versele Laga, granule Kaytee Rainbow Parrot Chunky, každý den jablko, mrkev, okurka plus co je zrovna doma - paprika, hroznové víno, hruška...), cca jednou za týden dostávají čerstvé větve i s listím. Máme je v bytě, v kleci 180 x 80 x 120 cm (d/h/v), každé odpoledne je pouštím na půl hodiny až hodinu proletět po bytě, jednou za týden (někdy dva) je rosím.
Prosím o radu, co s tím - samec už má krk zezadu holý jako kuře na pekáč a je vidět, že mu to škubání nedělá dobře. Děkuji, KM

18.10.2014 19:18
ros

XXX.XXX.212.101

U mně to dělá chovná pára modrohlavých vždy před hnízděním. Samice obere samcovi ze zadu celou hlavu od zobáku až ke hřbetu. Jakmile zasedne, tak samec zase zaroste a až do příštího jara je klid. Pak zase na novo.

Neregistrovaný uživatel

7.1.2015 17:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.250.173

Děkuji a omlouvám se za pozdní reakci. Bohužel můj pár je na hnízdění ještě mladý, tak co s tím?

7.1.2015 17:52
ros

XXX.XXX.212.101

Nic, nechte je jak jsou. Po sezóně ji to přejde. U mojich to začíná dělat v polovině prosince a přestane u mladých. Je tam alespoň vidět, že harmonizují. Zpočátku mě to pěkně štvalo, ale někteří ptáci to tak prostě dělají.

Přidejte reakci

Přidat smajlík