Dobrý den, chtěl bych se zeptat v inzerci jsem se setkal s názvem edged, může mi prosím někdo z chovatelů blíže objasnit jak vypadají, popřípadě přidat foto ? V Německých článcích ani v rozdělení mutací jsem se s tímto názvem nesetkal. Jen v rozdělení například tyrkys 1F a 2F. Dále bych se chtěl zeptat, zda když mám pár samec lutino x samice mauwe, tak všechna mladá lutina budou samice ? A u páru samec Tmavě zelený/ino 2F x samice tmavě zelená 2F tak pokud budou v hnízdě lutina budou to samci ? Popřípadě vkládejte fota svých aymarek Mockrát děkuji všem chovatelům za slušné odpovědi
Pro zjednodušení 1,0 ino x0,1př(nebo jiná mutace)-odchov 1,0př/ino 0,1ino
1,0př/inox0,1př -1,0 50%př,50%př/ino 0,1 50% ino,50%př
Když budete chtít odchovat 1,0 ino použijete z odchovu od prvního páru samce 1,0př/ino a z odchovu od druhého páru 0,1 ino:odchov bude 1,0 50%př/ino,50%ino 0,1 50%př 50%ino.
Snad je to srozumitelné VM.
Na fotu blíž je t.edged,za ním normální tyrkys.
Mockrát děkuji za odpověď. A ukázku mohu se zeptat odkud jste ? S pozdravem V.K.
Edged je tedy označení pro aymaru, které chybí černá kresba ? Viz můj odchov ?
Mockrát vám děkuji za objasnění. Jezdím ke Kolínu jednou za čas k příbuzným pokud by vám to nevadilo rád bych se jednou zastavil více vzdělat o mutacích,zda by vám to nevadilo. V.K.