Představuji Vám můj výtvor, je to 5-ti klec o celkových rozměrech cca 210x100x40, velikost jedné klece 100x40x40. Jako materiál jsem zvolil laminovanou dřevotřísku o síle 18mm a hliníkový profil 20x20, pletivo je 18mm x 18mm o síle 1,3 mm a supliky z pozinkovaného plechu. Klec je plně rozebiratelná :) Klec je určena k chovu menšího ptactva :) Ještě přidělat bidla a je hotovo
vasek1989
napsal(a):
Představuji Vám můj výtvor, je to 5-ti klec o celkových rozměrech cca 210x100x40, velikost jedné klece 100x40x40. Jako materiál jsem zvolil laminovanou dřevotřísku o síle 18mm a hliníkový profil 20x20, pletivo je 18mm x 18mm o síle 1,3 mm a supliky z pozinkovaného plechu. Klec je plně rozebiratelná :) Klec je určena k chovu menšího ptactva :) Ještě přidělat bidla a je hotovo
Výrobce kutil asi nebude tušit význam termínu „ohranit lamino”, což znamená tedy olepit nebo obklížit přední hrany skříněk aby nebyla vidět dřevotříska na řezu. To ale nebude tak podstatné, i bez roštů to půjde. Klece mají mít pokud možno dvířka ve spodní části, záleží na chovaném druhu, pokud to budou čiperové, jak na to přijdou, při každém krmení a tedy otevření vysokých dvířek si udělají výlet.
Je to pekne ale treba vychytat muchy ako krmenie a hniezdenie trebars skrátit dvierka pod nimi spravit otočný rošt alebo šufel na krmivo. Ja som to tak vyriešil tým šuflom pod dvierkami a nad dvierkami výsuvný plech ktorý vysuniem a nasuniem budku .Do buducna vymenim plechy za mriežky.A na čistenie je dobre mat jeden spodný šufel naviše no nemusi být.
Prikladam foto i ked to nieje take pekne ako tvoje ale je to účelné.A tiež vtaci frkaju robia neporiadok takže nejake čiastočne prekritie mriežky plexisklom nieje na škodu.
To by musel mit clovek prekryte cele plexisklem pokud by nechtel mit neporadek.naucil sem se cistit kazdy tyden,kazdy den si kolem toho lehce zametu a je klid.zvazoval sem nejaky otocny pult,ale prodrobne ptactvo je to zbytecne,davam krmeni i vodu do keramickych misek.myslim ze je to lepsi nez napajecky ptak ma moznost koupani.jiste existuji koupelny,ale chovam i senegalce a jine druhy apro take velke druhy koupelny tusim nejsou.a myslim,ze lepsi je mit budku zvenku.nezabere to v kleci zbytecne prostor a neplasim tak ptaky pri kontrole.uvidime v budoucnu co vymyslim k zlepseni chovu.