Jakého pořídit papouška?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.11.2014 11:52
michael281

XXX.XXX.46.202

Dobrý den, chtěl bych nějakého papouška ve velikosti Alexandra malého. Vím, že Alexandr horozně řve tak chci nějaký tišší druh, aby mně ráno nebudil. Prosím poraďte, děkuji.

24.11.2014 12:15
michael281

XXX.XXX.46.202

Nemusí to být papoušek klidně i nějaký jiný pták smajlík

24.11.2014 18:03
maxichov

XXX.XXX.232.4

michael281 napsal(a):
Nemusí to být papoušek klidně i nějaký jiný pták smajlík

hrdličkusmajlík

25.11.2014 20:18
lupus4

XXX.XXX.52.11

maxichov napsal(a):
hrdličkusmajlík

http://www.care2.com/causes/cat-and-dove-playing-together-video.html

pro tebe hochu je hrdla určitě nejlepší volba, až vypadneš z domova na školu či intr, tak flustrovaná z toho nebude
což fixlej papouch by mohl těžce nést, mysli trochu dopředu smajlík

1.12.2014 10:17
nosfi

XXX.XXX.169.163

Ptáci jsou super, ale musíš to brát tak, že papoušek se dožívá podstatně vyššího věku než křeček/potkan/morče nebo jiný savec běžně chovaný v domácnostech. Ani u obyčejné andulky není problém 10 a více let. Ještě asi neuvažuješ nad střední školou, ale pokud bys za 2 roky měl jít do jiného města, na intr by tě s ptáčkem nevzali. Takže hlavní otázka je: Budou ho mít rádi i ostatní členové domácnosti a budou se o něj starat? Pokud máš rodiče, kteří by ptáčka také chtěli a chápou, že je to skoro jako mít psa (nekecám, časově stejně náročné, na psychiku možná víc), máš štěstí. V tom případě bych doporučila něco malého, co se snese s více lidmi a není tak fixované na jednoho pána, kterého bere jako svého životního partnera. Takže připadají v úvahu klasické druhy jako korela a andulka. Všichni ptáci ale při východu slunce zpívají, tak to mají nastavené, většinou jsou právě nejvíc akční ráno a večer a s andulkami a korelami je to stejné.
Nejsem žádný chovatel, co by měl zkušenosti s množstvím druhů, teď jsem si pořídila aymaru pruhovaného, mám ho chvíli a kromě pár pípnutí ráno a večer si jen tak tiše povrzává, takže možná toho. A pokud budeš potom odcházet jinam na školu, tak (ať už si pořídíš cokoliv) sežeň svému ptáčkovi ptačího partnera. Když vybereš mírumilovný druh, tak jim ve dvou určitě bude mnohem líp.

Přidejte reakci

Přidat smajlík