tieno
napsal(a):
Dobrý deň.Chcem sa opýtať či stačia purpanely o hrúbke 8cm na zálety.Prikurovať tam budem elektrikou.Budú tam amazonani.Velké to bude 4x3x2.2 (dxsxv).Strop bude 28cm vata hliníková folia a sadrokarton.Ide hlavne o tie panely.Aké majú tepelnoizolačné vlastnosti pri hrúbke 8cm.Ďakujem.
Najlepšíe to zistíte u výrobcu,alebo predajcu.
tieno
napsal(a):
Ďakujem.Takže ten 8cm panel bude stačiť.
Tiež už mám nakúpené 8cm obojstranne zelené,vo februári idem kompletne prerobiť celý komplex voliér.
Dobrý den. Konečně někdo, kdo objevil kouzlo zvané barva. Voliery z bílých pur panelů jsou dobré jen pro tučňáky a lední medvědy. Jak je vidět, není až takový problém sehnat zelené. Zvlášť, když to někteří dělají na kšeft, takže by si mohli vzít nějaké do zásoby. těšíme se na fotky. Hodně štěstí do nového roku
tieno
napsal(a):
Dobrý deň.Chcem sa opýtať či stačia purpanely o hrúbke 8cm na zálety.Prikurovať tam budem elektrikou.Budú tam amazonani.Velké to bude 4x3x2.2 (dxsxv).Strop bude 28cm vata hliníková folia a sadrokarton.Ide hlavne o tie panely.Aké majú tepelnoizolačné vlastnosti pri hrúbke 8cm.Ďakujem.
Do toho sádrokartonu se vám určitě pustí a to bude potom mazec.
romika
napsal(a):
Do toho sádrokartonu se vám určitě pustí a to bude potom mazec.
ja ji mám udělanou
shorty102
napsal(a):
ja ji mám udělanou
Ten sádrokarton je jen otázkou žasu než se něj amazoňané nebo jiní větší papoušci pustí. Ono je potom někdy už pozdě něco řešit. Nejhorší něco předělávat když už ptáci hnízdí. Vy je nechcete rušit ale musíte to nějak předělat. Určitě ze zadní strany kde máte krmnou chodbu, kde máte zavěšenou budku, máte pletivo až po strop. A tam to bude dost rizikové.
romika
napsal(a):
Ten sádrokarton je jen otázkou žasu než se něj amazoňané nebo jiní větší papoušci pustí. Ono je potom někdy už pozdě něco řešit. Nejhorší něco předělávat když už ptáci hnízdí. Vy je nechcete rušit ale musíte to nějak předělat. Určitě ze zadní strany kde máte krmnou chodbu, kde máte zavěšenou budku, máte pletivo až po strop. A tam to bude dost rizikové.
Od chodby by to rozobrali,ale to sa im u mňa nepodarí od stropu dolu ide 30cm pás lexanu a potom pletivo
romika
napsal(a):
mam konstrukci dřevěnou
4 hranole co jsou v záletu 20*20
a jináč všechno 8na15
celé to má 4*4 m
což je 2m výlet
140cm zálet
a 60 cm chodba
v záletu je to udělaně z 8*8 hranole a rozdělené os deskama
a a mám tam aratingy zlatá, amazonany atd vše venku
výhoda pur panelu v zimě je tam teplo a v letě chládek a dá se kdykoliv upravit drží to jen vruty
shorty102
napsal(a):
mam konstrukci dřevěnou
4 hranole co jsou v záletu 20*20
a jináč všechno 8na15
celé to má 4*4 m
což je 2m výlet
140cm zálet
a 60 cm chodba
v záletu je to udělaně z 8*8 hranole a rozdělené os deskama
a a mám tam aratingy zlatá, amazonany atd vše venku
výhoda pur panelu v zimě je tam teplo a v letě chládek a dá se kdykoliv upravit drží to jen vruty
Pane a kde máte ten sádrokarton. Já o voze a vy o koze. Já tu píší že sádrokarton není vhodný na výrobu vnitřních záletů. Dříve nebo později ho papoušci zničí.