Jaký by měl být správný postup

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.12.2014 17:43
otec_vojtika

XXX.XXX.53.212

Našli jsme v remízku na poli podstatně daleko od baráků vyčerpaného bažanta královského. Byl málo plachý a poměrně krotký. Jako by si neuměl v přírodě pořádně najít potravu a strádal. Asi z umělého odchovu. Odchytli jsme ho a vzali domů. Neměl jsem ho kde dát, tak jsem ho provizorně umístil do skleníku a dávám mu žrát. Možná si to namlouvám ale zdá se mi, že se zotavuje. Nefouká mu tam, má co hrabat a jíst akorát mu voda vždy zamrzne a musí počkat do rána na novou. Pustil bych ho ke křepelům horským ve voliéře ale mám strach co se bude dít.

Jaký na to mají názor chovatelé hrabavých ? Mám to zkusit ? Barvou by oživil vzhled společné voliery (4x3x2) ale až dojde k toku tak co bude potom ? Nebo s ním zpátky do přírody ?smajlík

29.12.2014 21:37
lupus4

XXX.XXX.10.4

nechte ho min měsíc v karanténě, nechte udělat vyšetření trusu atd...zejména na střevního hlísta.- Heterakis gallinarum (přenáší bažanti a ten je třeba pro naše koroptve smrtelný)
jinak chov více druhů kurovitých pohromadě je vesměs kontraproduktivní

30.12.2014 09:22
otec_vojtika

XXX.XXX.201.254

lupus4 napsal(a):
nechte ho min měsíc v karanténě, nechte udělat vyšetření trusu atd...zejména na střevního hlísta.- Heterakis gallinarum (přenáší bažanti a ten je třeba pro naše koroptve smrtelný)
jinak chov více druhů kurovitých pohromadě je vesměs kontraproduktivní

Děkuji za upozornění, na to že by mohl ¨přitáhnout chorobu do chovu jsem úplně zapomněl.smajlík

30.12.2014 12:34
zbosace

XXX.XXX.4.196

Z vlastnej skúsenosti - bažanty rodu Phasianus a Syrmaticus sú veľmi agresívne a osobne by som neriskoval aj kôli potenciálnej finančnej strate, rsp.rozdielu v cene. To oživenie voliery by mohlo byť drahé.

2.2.2015 22:43
lupus4

XXX.XXX.52.4

Tak jak to dopadlo ?

5.2.2015 20:44
otec_vojtika

XXX.XXX.53.212

lupus4 napsal(a):
Tak jak to dopadlo ?

Hodně se spravil se a pokřál. Měl zastřižené peří na křídlech, takže někomu utekl z chovu. Ve skleníku se nudí a začíná mu být malý. Už umí vyskočit na police. Když jsem se v Nitře na burze díval na stejné bažanty tak bych řekl, že ten náš je zabarvením hodně dobrý. Ještě mu dorůstá a spravuje se ocas. Nabídnu ho jedné chovatelce zda ho nechce a o níž vím, že toho chová více a je zaměřena na drůbež.

Přidejte reakci

Přidat smajlík