Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.1.2015 16:13
miroslav.Š

XXX.XXX.196.250

Založil som novu tému,práve preto,aby sa chovatelia skuseny ,začínajuci vedeli podeliť o svoje skusenosti,položiť otazky alebo pripadne sa skontaktovať medzi sebou.Budem rád ak sem budete pridavať fotky svojich chovnych parov a ich odchovov,prípadne aj fotky predajnych kusov. pre inšpiráciu vložím par fotiek svkojich parov,ktore zanedlho zacnem oddelovat z voliery do klietok.

1.1.2015 16:14
miroslav.Š

XXX.XXX.196.250

červenočierne samica A samec B

1.1.2015 16:16
miroslav.Š

XXX.XXX.196.250

achat mozaika samica so samčou maskou (vľavo) + jej partner

1.1.2015 16:20
miroslav.Š

XXX.XXX.196.250

2pár červenočierne samica B samec A

1.1.2015 16:28
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

Odporúčam Vám prihláste sa na zájazd do Holandska. Cestou porozprávajte sa s chovateľmi... Po zážitkoch z cesty na výstavu a z výstavy „vo februári“ dajte vtákov do pary. Tak robia chovatelia kanárikov vo svete.

1.1.2015 19:59
miroslav.Š

XXX.XXX.196.250

pán Pavelka....na zájazd nemam čas a tobôž nie financiesmajlíkpracujem na slovensku.Budem rád ked sa to tu trochu rozprudi a tiez další chovatelia prihodia volake snímkysmajlík

2.1.2015 15:59
on marek

XXX.XXX.116.82

miroslav.Š napsal(a):

dobry den, neviem ci to mate par, je to podla mna 2 samce, a ten jeden dokonca nebude ani achat, ale izabel achat, ale nechcem byt premudrely, ak mate moznost davat foto vami chovanych vtakov skuste trocha tu klietku oplachnut od trusu

2.1.2015 20:10
vincent_vega

XXX.XXX.36.210

Najprv som sa potešil že tu nájdem niečo podnetné keďže sa chcem vrátiť k chovu kanárikov avšak ako vo všetkých diskusiách zase diskutujete o všetkom nemožnom. Dospelí chlapi, otcovia. Prosím aspoň jedno vlákno nechajte čisté.

Aby som nebol aj ja len od témy: chcem sa vrátiť ku kanárikom asi to budu lizardy poraďte kde ako?
prípadne iné v melanine.

P.S. dúfam len že tento príspevok nevyvolá ďalšiu búrku

Ďakujem

2.1.2015 22:53
kany

XXX.XXX.40.6

miroslav.Š napsal(a):

nemate takovou samičku na prodej,jak pišete se samči hlavou takovou pravě shanim. děkuji že odepišete.

2.1.2015 23:24
mozaik

XXX.XXX.150.188

on marek napsal(a):
dobry den, neviem ci to mate par, je to podla mna 2 samce, a ten jeden dokonca nebude ani achat, ale izabel achat, ale nechcem byt premudrely, ak mate moznost davat foto vami chovanych vtakov skuste trocha tu klietku oplachnut od trusu

Marku, ani já nechci být přemoudřelý, ale co je isabel achát? Já si myslím, že to hodně červené může být klidně samice, ale vypadá to na křížence achátu s achátovou mozaikou (1,0 červenoachátový A nebo B X červenoachátová CI), kde se červená ráda slije do ploch podobných mozaikovým prvkům, ale je to rozpité. Podle mě je to teda červenoachátová B s lipochromem poznamenaným mozaikovým rodičem. Já bych to do mozaikových radši nepouštěl, protože to bude u odchovu pořád podporovat moc červeného lipochromu.

3.1.2015 10:44
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

vincent_vega napsal(a):
Najprv som sa potešil že tu nájdem niečo podnetné keďže sa chcem vrátiť k chovu kanárikov avšak ako vo všetkých diskusiách zase diskutujete o všetkom nemožnom. Dospelí chlapi, otcovia. Prosím aspoň jedno vlákno nechajte čisté.

Aby som nebol aj ja len od témy: chcem sa vrátiť ku kanárikom asi to budu lizardy poraďte kde ako?
prípadne iné v melanine.

P.S. dúfam len že tento príspevok nevyvolá ďalšiu búrku

Ďakujem

Odporúčam dať inzerát a na základe ponuky navštíviť chovateľa kanárikov LIZARD.
Pravidelne navštevovať burzu v Košiciach, alebo najväčšiu burzu na Slovensku v Nitre.
P. S.
Na novembrovej burze v Košiciach boli krásne, ukážkové tri páry LIZARDOV v troch farbách.

3.1.2015 11:18
miroslav.Š

XXX.XXX.160.225

Pri tej farbe môzete mať pravdu,no viem ze to je samica so samčimi mozaikovími znakmi.presedel som x hodin pred volierou a pozorovanim chovania sa ukazuje znaky samice

3.1.2015 11:20
miroslav.Š

XXX.XXX.160.225

kany napsal(a):
nemate takovou samičku na prodej,jak pišete se samči hlavou takovou pravě shanim. děkuji že odepišete.

Zdravim,mam len tuto jednu samicku.zial nieje napredaj

3.1.2015 12:04
kany

XXX.XXX.55.243

miroslav.Š napsal(a):
Zdravim,mam len tuto jednu samicku.zial nieje napredaj

je ale pěkna, škoda neda se nic robit.

5.8.2015 21:09
miroslav.Š

XXX.XXX.27.92

Paaani podarilo sa mi odchovat 5kanarov...orientoval som sa na cervenocierne...no z druheho paru mam jednu straku ale to podstatne, z cervenocierneho paru samec B samica A mi vysli cervenocierne ale aj cerveno hnede mlade tak prikladam foto na ukazku, jeden skoro dopereny a 3 mlade nepreperene...teda ak mozem poprpsit odbornika na presnejsie pomenovanie toho "cervenohnedeho" dakujem.

6.8.2015 07:52
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

"orientoval som sa na cervenocierne...no z druheho paru mam jednu straku!"

jednu straku + súrodencov samčekov si ponechajte, budete ich potrebovať na London Fancy!

Zo strakatého kanárika prosím foto.

6.8.2015 07:54
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

miroslav.Š napsal(a):
Paaani podarilo sa mi odchovat 5kanarov...orientoval som sa na cervenocierne...no z druheho paru mam jednu straku ale to podstatne, z cervenocierneho paru samec B samica A mi vysli cervenocierne ale aj cerveno hnede mlade tak prikladam foto na ukazku, jeden skoro dopereny a 3 mlade nepreperene...teda ak mozem poprpsit odbornika na presnejsie pomenovanie toho "cervenohnedeho" dakujem.

Pri červenohnedých mate kobaltový faktór.

7.8.2015 09:13
frantajetel

XXX.XXX.72.41

Rád bych využil tohoto vlákna a položit dotaz zkušenějším:
Mám párek kanárků, kteří mají za sebou (úspěšnou) chovnou sezónu. Chovám je v páru, jsou tedy spolu v jedné kleci i nyní, jenže samička má ted' sklony samečka oškubávat (u lidí běžný jev ;-) ). Poradí někdo, co s tím? Nerad bych je choval zvlášt', už kvůli místu a péči. Naklíčené zrní nepodávám od odstavení mladých, vaječnou míchanici( ze suché hotové směsi) jen občas a slabou.
Předem díky za názory.

7.8.2015 09:59
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

frantajetel napsal(a):
Rád bych využil tohoto vlákna a položit dotaz zkušenějším:
Mám párek kanárků, kteří mají za sebou (úspěšnou) chovnou sezónu. Chovám je v páru, jsou tedy spolu v jedné kleci i nyní, jenže samička má ted' sklony samečka oškubávat (u lidí běžný jev ;-) ). Poradí někdo, co s tím? Nerad bych je choval zvlášt', už kvůli místu a péči. Naklíčené zrní nepodávám od odstavení mladých, vaječnou míchanici( ze suché hotové směsi) jen občas a slabou.
Předem díky za názory.

Samička má ted' sklony samečka oškubávat (u lidí běžný jev ;-) ) Myslené v podobenstve?

Bezpodmienečne vtákov oddeliť! Spolu v čase preperovania/pelichania môžu byť vo veľkej voliére s dostatkom krovia, napr. čerstvej rôznej buriny, zelene...

3.11.2015 18:40
miroslav.Š

XXX.XXX.59.10

Takehoto kanarika sa mi podarilo chytit v NR na burze, niekomu uletel a natrafil na mna smajlíknebol prepereny, no po asi 3 mesiacoch sa preperil a je z neho takato fešanda...len uplne presne neviem definovat farbu, mozno mojim laickym odhadom cervena achatova pastelova mozaika...hlavu este nema uplne preperenu ale vyzera to na CII.

3.11.2015 22:52
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

Červeno hnedý opál CII.

4.11.2015 10:43
GaNe

XXX.XXX.170.169

4.11.2015 13:34
GaNe

XXX.XXX.170.169

Pre : vincent_vega môj email je : kanariklizard@gmail.com
Trochu od veci sorry Mirec.

4.11.2015 21:29
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

rastislavmpavelka napsal(a):
Červeno hnedý opál CII.

Červeno hnedý opál CII, alebo Červená slonovina hnedý opál CII

Je možné, že lipochromová farba je v skutočnosti zriedená červená t. j. červená slonovina = ružová

Foto1 - zväčšenina

Foto2 z netu = červená slonovina / ružový achátový topás CI.

5.11.2015 19:06
miroslav.Š

XXX.XXX.59.10

Mohol by som nanu dat samca satena?neurobi to volaky "farebny humbuk" smajlík ?

5.11.2015 23:18
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

miroslav.Š napsal(a):
Mohol by som nanu dat samca satena?neurobi to volaky "farebny humbuk" smajlík ?

Zistili ste, že máte hnedého opála C s červeným faktórom od neznámych rodičov o ktorých nič neviete. Čistokrvné, štiepiteľné na aký opál, s akým lipochrómom?!

Teraz chcete použiť partnera, ďalšiu extrémne zosvetlenú farebnú mutáciu, navyše s červenými očami. Napíšte niečo o opálových kanárikov, svoju skúsenosť a o tom saténe, akých mal rodičov?

Pravidlo znie; Musíme veľmi dobré poznať skutočnosť a minulosť, ak chceme predvídať budúcnosť.

6.11.2015 07:29
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

Alebo;
Mali by sme dobre poznať skutočnosť a minulosť, ak chceme predvídať budúcnosť.

10.11.2015 17:03
miroslav.Š

XXX.XXX.57.90

Mala nahliadka do voliery pri krmeni..lepsi fotka nemam, sorry za menej kvalitne fotky.

10.11.2015 20:22
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

miroslav.Š napsal(a):
Mala nahliadka do voliery pri krmeni..lepsi fotka nemam, sorry za menej kvalitne fotky.

Foto z voliéry je v dostatočnej kvalite. Ešte napíšte, aké chovné dvojice plánujete a zložite z uvidených farieb Vašich farebných kanárikov. Ďakujem.

10.11.2015 21:02
miroslav.Š

XXX.XXX.57.90

Tak mam tam cerveno cierne, tie chcem zlozit spolu, potom 2 pary saten x izabela, mam 2 samce nieco ako izabela ale maju cele prsia aj hlavu aj kridla cervene len chrbat biely...s izabelovou kresbou, tie chcem dat na te cervenohnede samice co som dochoval(vyzsie v diskusii su aj foto )a este nieco vyspekulujem smajlík

12.11.2015 12:07
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

miroslav.Š napsal(a):
Tak mam tam cerveno cierne, tie chcem zlozit spolu, potom 2 pary saten x izabela, mam 2 samce nieco ako izabela ale maju cele prsia aj hlavu aj kridla cervene len chrbat biely...s izabelovou kresbou, tie chcem dat na te cervenohnede samice co som dochoval(vyzsie v diskusii su aj foto )a este nieco vyspekulujem smajlík

Dobrá rada nad zlato. Navrhujem Vám, pošpekulujte rozdeliť Vašich kanárikov podľa štandardu C. O. M. do typov A – intenzívny, B – neintenzívny, medzi typy B/C, typ štandardný mozaikový CII, CI... a následne podľa rady čiernej, hnedej,...

Chovu zdar!

21.11.2015 21:53
michal65

XXX.XXX.210.81

Prosím o radu co to je za kanárky.
Děkuji M.H.

22.11.2015 07:25
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

Vľavo samček achátový topás (eumo) A, v pravo samica achátový topás v neštandardnom type C, vtáci z línie A, B, C.

Odporúčam kanárikov nechovať spolu s exotickou drobotinou.
Doprajte kanárikov najmä repku, lesknicu...
Samica trpí, nie je O.K.

22.11.2015 08:53
michal65

XXX.XXX.210.81

Podle čeho soudíte že samička trpí?
Společně s drobotinou je mám jenom přes zimu.
Na sezonu mám pro ně samostatnou klec 100x50x50.
s pozdravem M.H.

22.11.2015 13:00
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

michal65 napsal(a):
s pozdravem M.H.

Samička robí guľu.

22.11.2015 13:25
milos77

XXX.XXX.73.73

Samička robí guľu.

Nevím kde vidíte kouli. I kdyby, to neznamená že jí něco chybí, nebo že je nemocná. Pokud kanárek zimuje v nevytápěném prostoru, je normální že nemá linii jako z jara během toku, kdy jeho postava je nejideálnější / zejména u samcích /.

22.11.2015 13:28
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

milos77 napsal(a):
Nevím kde vidíte kouli. I kdyby, to neznamená že jí něco chybí, nebo že je nemocná. Pokud kanárek zimuje v nevytápěném prostoru, je normální že nemá linii jako z jara během toku, kdy jeho postava je nejideálnější / zejména u samcích /.

Očí nie sú...

22.11.2015 13:50
glanz

XXX.XXX.233.138

milos77 napsal(a):

Pán kolega má pravdu. Krmíte kanáry jak andule nebo jiné exoty.
Lesknice a trochu řepky by jim prospělo.
Ale je to vaše věc a jistě víte, co děláte.

22.11.2015 14:01
michal65

XXX.XXX.210.81

Mám namíchanou směs přímo pro kanárky.
Všem děkuji za příspěvky.M.H.

22.11.2015 19:10
glanz

XXX.XXX.233.138

michal65 napsal(a):
Mám namíchanou směs přímo pro kanárky.
Všem děkuji za příspěvky.M.H.

Tak to je O.K.
Na té fotce u krmítka to vypadá trochu jinak.

22.11.2015 19:37
michal65

XXX.XXX.210.81

Ono je tam více druhu.

23.11.2015 07:48
Kanářice

XXX.XXX.124.12

glanz napsal(a):
Tak to je O.K.
Na té fotce u krmítka to vypadá trochu jinak.

Zdravím, kluci nehádejte se, každý má svůj recept a postup jak krmit, odchovávat a nakonec vystavovat. Přijeďte raději 26.11. do Brna na speciálku kanárů abyste si udělali radost a mohli si nějakého pěkného kanárka přivézt domů na Slovensko

23.11.2015 09:20
istambul2005

XXX.XXX.58.171

Kanářice napsal(a):
Zdravím, kluci nehádejte se, každý má svůj recept a postup jak krmit, odchovávat a nakonec vystavovat. Přijeďte raději 26.11. do Brna na speciálku kanárů abyste si udělali radost a mohli si nějakého pěkného kanárka přivézt domů na Slovensko

Kanárov síce nechovám, ale ver mi, že na Slovensku sú chovatelia kanárikov na vysokej úrovni, ktorí zbierajú ocenenia na výstavách i v Európe.

23.11.2015 09:58
Kanářice

XXX.XXX.124.12

istambul2005 napsal(a):
Kanárov síce nechovám, ale ver mi, že na Slovensku sú chovatelia kanárikov na vysokej úrovni, ktorí zbierajú ocenenia na výstavách i v Európe.

Já chovám a věř mi, že v ČR máme taky šikovné chovatele kanárů, kteří jezdí na světové šampionáty a na mezinárodní výstavy včetně Evropské ( např. Lipsko, Hasselt, Bari apod.), máme ale taky špičkové chovatele andulek a papoušků.
Nemyslel jsem to špatně, bohužel se musíme všichni oklepat z předrevolučního období a začít dělat věci pořádně a přitáhnout k tomu mladé abychom vrátili Československé chovatelství do 1 ligy.

23.11.2015 11:14
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

Mladých chovateľov je poriedko, všetko sa pripravuje ku kanibalizmu v štýle konzumného kapitalizmu, až vojnového terorizmu.

Preto tešme sa z každého chovateľsko-spoločenského stretnutia na burze, výstave, či na diskusii.

Chovu zdar a úspešný nový týždeň! Dovidenia v Brne!

1. foto - Aktuálny, pekný plagát

2. foto http://www.aquaterabrno.cz/.

23.11.2015 15:03
aquatera

XXX.XXX.2.202

Ten druhý odkaz smajlík Co to tady blbnete to je jen akva a tera burza tam žádní kanáří nebudou. (Pokud je tam tedy někdo nedonese a nebude chtít prodat) Někdo tady míchá 2 akce dokupy smajlík

23.11.2015 17:07
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

aquatera napsal(a):
Ten druhý odkaz smajlík Co to tady blbnete to je jen akva a tera burza tam žádní kanáří nebudou. (Pokud je tam tedy někdo nedonese a nebude chtít prodat) Někdo tady míchá 2 akce dokupy smajlík

Vážení priatelia chovatelia, ak partia cestuje do Brna niekoľko 100 km, považujte túto CHOVATEĽSKÚ informáciu za prínosnú. Ľutujem tých mudrcov, ktorí okrem kanárikov, iných živočíchov nepoznajú.

Viď problém s informáciami o akciách v Brne; https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/diskuse/detail/2907173/nova-burza-v-brne-na-bvv-od-kvetna#a3013511

Ilustračné foto z netu; http://www.idre.hu/index.php?option=com_jfusion&Itemid=23&jfile=viewtopic.php&f=44&t=252&start=60.

23.11.2015 18:10
aquatera

XXX.XXX.2.202

No ok ok jen vím jak to dopadne smajlík Kde jsou ti kanáři bude první dotaz smajlík

23.11.2015 23:18
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

michal65 napsal(a):
s pozdravem M.H.

Skontrolovali ste samičku? Kožu, koriová papila, operenie..?

Cremino

6.12.2015 18:48
Cremino

XXX.XXX.69.2

Zdravím chovatelia, mal by som na vás zopár otázok. Minulý rok som si kúpil párik kanárikov ako je na fotke. Mal by to byť achát.?
Sú to príbuzné kusy tak o odchov som sa ani nepokúšal. Po roku som nikde nevedel kúpiť ďalšie kusy tejto farby.
Aké farby by ste mi doporučili kúpiť k nim?
Sú štepitelné na biely achát alebo biely opál.

6.12.2015 20:00
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

Cremino napsal(a):
Zdravím chovatelia, mal by som na vás zopár otázok. Minulý rok som si kúpil párik kanárikov ako je na fotke. Mal by to byť achát.?
Sú to príbuzné kusy tak o odchov som sa ani nepokúšal. Po roku som nikde nevedel kúpiť ďalšie kusy tejto farby.
Aké farby by ste mi doporučili kúpiť k nim?
Sú štepitelné na biely achát alebo biely opál.

1/ Vložte Vaše foto Vašich kanárikov.

2/ 2x foto z netu má na nete i pomenovanie.

3/ Napíšte čo mate, akú farbu podľa Vášho názoru.

dedokarol

6.12.2015 20:18
dedokarol

XXX.XXX.178.100

Kanár na foto je bieloachátový, takže aká štepitelnosť na biely achát?On taký je!A štepitelný na opál?To vám mal povedať predávajúci, alebo to zistíte až párením.Môžete páriť s čímkoľvek melaninovým-najlepšie žltej alebo červenej rady.

6.12.2015 20:41
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

dedokarol napsal(a):
Kanár na foto je bieloachátový, takže aká štepitelnosť na biely achát?On taký je!A štepitelný na opál?To vám mal povedať predávajúci, alebo to zistíte až párením.Môžete páriť s čímkoľvek melaninovým-najlepšie žltej alebo červenej rady.

Vyfotený "bielo achátový" nie je klasický štandard. Má ďalší doplňujúci faktor..!

Teoreticky; Ak by bol odchov, boli by sme všetci oveľa konkrétnejší a múdrejší.

7.12.2015 15:44
david12

XXX.XXX.136.96

Dobrý den, vím že se zde řeší achátoví kanár ale chci se zeptat jestli náhodou nemáte někdo, nebo neznáte někoho kdo by měl saténové nebo isabelové kanáry ve žluté barvě.měl bych zájem děkuji.

Cremino

7.12.2015 16:10
Cremino

XXX.XXX.69.2

Lepšiu fotku sa mi nepodarilo spraviť. Keď som to kupoval bolo mi povedané že sú to acháty. Minule na burze som videl takéto isté ale tam mi predávajúci povedal že su to opálové. Potreboval by som určiť farbu.

7.12.2015 16:53
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

Vyzerá to na achátový pastel recesívny. Ľahko je poznať pohlavie podľa dimorfizmu. Môžu byť štiepiteľné na achátový a hnedý opál. Ak by ste mali odchov, skôr by sme zistili rodičov ak pochádzajú zo žltej, červenej, alebo čistej bielej rady. Achátová rada je veľmi relatívna a variabilná.

Napíšte mi interný mail.

Cremino

7.12.2015 19:01
Cremino

XXX.XXX.69.2

Vyzerá to na achátový pastel recesívny. Ľahko je poznať pohlavie podľa dimorfizmu. Môžu byť štiepiteľné na achátový a hnedý opál. Ak by ste mali odchov, skôr by sme zistili rodičov ak pochádzajú zo žltej, červenej, alebo čistej bielej rady. Achátová rada je veľmi relatívna a variabilná.

Napíšte mi interný mail.

Chovateľ mal tak robené páry že samec biely opál x samica achát, alebo žltý achát. U týchto mojich neviem presne či pochádzajú od achátovej alebo žltej achátovej samičky.
V tomto prípade by sa mi viacej hodilo dokúpiť žlté acháty ? Alebo biely opál?

7.12.2015 19:42
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

Cremino napsal(a):
Chovateľ mal tak robené páry že samec biely opál x samica achát, alebo žltý achát. U týchto mojich neviem presne či pochádzajú od achátovej alebo žltej achátovej samičky.
V tomto prípade by sa mi viacej hodilo dokúpiť žlté acháty ? Alebo biely opál?

Držte sa chovateľa, robí to dobre. Kde vystavoval, prípadne bude vystavovať tento víkend v Nitre?

dedokarol

7.12.2015 20:14
dedokarol

XXX.XXX.148.31

Chcem odpovedať davidovi 12, mám saténové kanáre.A ešte k určovaniu farieb pánom Pavelkom.Je nepresné, ale každý má svoj názor.

7.12.2015 20:35
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

dedokarol napsal(a):
Chcem odpovedať davidovi 12, mám saténové kanáre.A ešte k určovaniu farieb pánom Pavelkom.Je nepresné, ale každý má svoj názor.

K určovaniu farieb;

Prosím vložte foto svojich farebných kanárikov SATÉN. Budem snažiť sa byť presnejší. Ďakujem za kvalitné foto z Vášho chovu FK INO.

7.12.2015 20:37
david12

XXX.XXX.244.76

dedokarol napsal(a):

Měl bych zájem, můžeme se nějak domluvit?

7.12.2015 20:57
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

Je veľký predpoklad, že taliansky predajca kanárikov a mutačnej euroázijskej fauny bude predávať najmä melanínové FK včítane SATÉN na výstave zvierat 12.—13.12.2015 v Nitre.

http://www.agrokomplex.sk/.

7.12.2015 21:08
david12

XXX.XXX.244.76

Bohužel se na výstavu nedostanu, ale děkuji za radu.

8.12.2015 15:18
david12

XXX.XXX.136.96

dedokarol napsal(a):

Dedokarol měl bych zájem o saténové kanáry.můžeme se nějak domluvit?

dedokarol

11.12.2015 20:15
dedokarol

XXX.XXX.199.145

Dedokarol@gmail.com.

11.12.2015 21:40
david12

XXX.XXX.136.96

dedokarol napsal(a):
Dedokarol@gmail.com.

Dobrý den, poslal jsem vám email.

12.12.2015 17:37
david12

XXX.XXX.244.76

david12 napsal(a):
Dobrý den, poslal jsem vám email.

Pokud by vám snad nedošel tady je můj děkuji
videda12@seznam.cz.

14.12.2015 12:48
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

Zážitok z tohoročnej burzy a výstavy zvierat v Nitre si zaslúži samostatný článok.

14.12.2015 18:33
Kanářice

XXX.XXX.129.34

Zážitok z tohoročnej burzy a výstavy zvierat v Nitre si zaslúži samostatný článok.

Byl jsem tam, opravdu pěkný zážitek, akorát mě mrzelo, že tam nevystavovali kanáry čeští chovatelé. Možná je to proto, že se chystají na Světový šampionát do Portugalska, alespoň jsem to tam mezi českými chovateli zaslechl, je to tedy dálka, jestli opravdu jedou, tak velký obdiv. Jinak výstava kanárů určitě srovnatelná s Brnem K1.

3.7.2016 19:33
miroslav.Š

XXX.XXX.149.196

Zdravim Vás, po probleme s velkym uhynom mladat som sa tazko zmieroval, ked ze som vyskusal uz vsetko mozne co ma napadlo a aj rady druhych chovatelov.ale cez to s ami podarilo co to malo odchovat...tu prikladam fotky jedneho jedinca po červenočiernych rodicoch, jedinemu v hniezde sa urobila takato zvlastne kresba na kridelkach a chvoste a vdalsich hniezdach uz take nic nevyslo...vyzera to ako krizenec po stehlikovi..ale stehliky nemam tak ze neviem si to vysvetlit co to vyhodilo preco..ci mate niekto podobnu skusenost s parenim červenočiernych kanarov azvlastnymi farebnymi znakmi podobne mojmu.

3.7.2016 20:57
radek1025

XXX.XXX.107.241

Toto su moji kanarci červení a miminka jejich https://www.youtube.com/watch?v=AHXkAV2HFYs.

4.7.2016 07:42
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

miroslav.Š napsal(a):
Zdravim Vás, po probleme s velkym uhynom mladat som sa tazko zmieroval, ked ze som vyskusal uz vsetko mozne co ma napadlo a aj rady druhych chovatelov.ale cez to s ami podarilo co to malo odchovat...tu prikladam fotky jedneho jedinca po červenočiernych rodicoch, jedinemu v hniezde sa urobila takato zvlastne kresba na kridelkach a chvoste a vdalsich hniezdach uz take nic nevyslo...vyzera to ako krizenec po stehlikovi..ale stehliky nemam tak ze neviem si to vysvetlit co to vyhodilo preco..ci mate niekto podobnu skusenost s parenim červenočiernych kanarov azvlastnymi farebnymi znakmi podobne mojmu.

Odporúčam kontakt na odborníka pre varianty šedokrídlych / sivo krídle + jaspisové kanáriky a ich problémy s veľkým úhynom. http://www.kanariky-09.eu/clanky/nazory/.

4.7.2016 14:04
miroslav.Š

XXX.XXX.149.196

To poriesim volako...teraz ma ale viac zaujima ta zvlastna kresba toho mladasa...co mohlo sposobit tie sedobiele skvrny v peri.

4.7.2016 14:31
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

Co mohlo sposobit tie sedobiele skvrny v peri.

Predsa pastelový a šedokrídly rodičia, prarodičia resp. ich gény t. j. ich genetická špirála, ktorá je dynamická, číže nespí, nieje nekonečne statická.

http://www.farbenkanarien.homepage.t-online.de/fk/themen/8_nichtklassische1.htm

https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/forum/r/detail/599363/jaspisove.

4.7.2016 22:08
miroslav.Š

XXX.XXX.149.196

Tak myslite ze su to volake znaky jaspisu?sedo biele pravidelne bodky..ale len na kridlach a chvoste.

4.7.2016 22:23
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

miroslav.Š napsal(a):
Tak myslite ze su to volake znaky jaspisu?sedo biele pravidelne bodky..ale len na kridlach a chvoste.

Nie. Je to pravdepodobne jedná z variant pastelových na druhú t.j. šedokrídlych FK. Farebný kanárik je podstatne vyfarbený až po jesennom preperení.

Čo sa týka variánt šedokrídlych, napr. existuje varianta šedokrídlych, kde FK (šedokrídly) ma šedý/sivý iba chvost a nie krídla. Šedochvostý FK .

28.12.2016 20:08
miroslav.Š

XXX.XXX.18.149

Tento rok sa mi okrem ineho podarili 3 taketo krasne mohutne samicky, vyzera to ako štepaky na Phaeo.Či sa mylim?

29.12.2016 11:59
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

Pán Miroslav máte mail (Interní zprávy).

30.12.2016 18:39
GaNe

XXX.XXX.24.253

Dnes osobne podaný vysoko odborný výklad k danej tématike !

Přidejte reakci

Přidat smajlík