Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.9.2006 19:32

DOBRY DEN MEL BYCH DOTAZ JAK VELKOU MA MIT BUDKU ZEBRICKA MISLIM TIM ROZMERY DEKUJI ZA ODPOVED TOMAS

17.9.2006 19:53

tom55 napsal(a):
DOBRY DEN MEL BYCH DOTAZ JAK VELKOU MA MIT BUDKU ZEBRICKA MISLIM TIM ROZMERY DEKUJI ZA ODPOVED TOMAS

Zebřička zahnízdí v čemkoli. Stačí ji košíček od kanárů, papírová krabička, víšek sena atd. Budka by měla být buď polootevřená a nebo klasická s dírou : Bohatě stačí 10x10 cm a otvor 3-4 cm.

17.9.2006 20:11

tom55 napsal(a):

Většinou se dávají budky velikosti 15x15x15cm (to je, žekla bych takový minimum, často pužívanýí), ale zahnízdí i ve větší...
Mě třeba hnízdí v pohodě v budce po rýžovnících o rozměrech 20x20x20cm.
Další moje budka má rozměry 20x15x15 (dxšxv), tu mi "ukutil" táta, ta také vyhovuje.
Většinu budek mám z burzy(první rozměry),mají vchody různých tvarů...
Zebřičky si ve vnitř budky (při dostatku materiálu) postaví kulovité hnízdo a upraví si vnitřní prostory...někdy, když mají čas, chuť a materiál, tak si postaví i tunýlek-vchod. Viděla sem to sice jenom na fotce, ale vypadá to zajímavě.

Hodně zdarů v chovu!

17.9.2006 22:39

elsa napsal(a):
Většinou se dávají budky velikosti 15x15x15cm (to je, žekla bych takový minimum, často pužívanýí), ale zahnízdí i ve větší...
Mě třeba hnízdí v pohodě v budce po rýžovnících o rozměrech 20x20x20cm.
Další moje budka má rozměry 20x15x15 (dxšxv), tu mi "ukutil" táta, ta také vyhovuje.
Většinu budek mám z burzy(první rozměry),mají vchody různých tvarů...
Zebřičky si ve vnitř budky (při dostatku materiálu) postaví kulovité hnízdo a upraví si vnitřní prostory...někdy, když mají čas, chuť a materiál, tak si postaví i tunýlek-vchod. Viděla sem to sice jenom na fotce, ale vypadá to zajímavě.

Hodně zdarů v chovu!

Souhlas, zebry zahnízdí v čemkoliv Já jim dávám budky 15 x 10 x 15 cm, uzavřené, s vletovým otvorem 4 cm, ale nejednou už zahnízdily i v budce pro korely ( 25 x 25 x 30 cm ) nebo pro andulky ( 16 x 16 x 25 cm). Velmi rádi mají také košíčky pro kanáry zezhora zakryté svazkem jehličnatých větví. Hnízdo si vystaví i volně v jehličnanu ( dávám totiž do voliér vysloužilé vánoční stromky ). Hnízdo staví velmi důkladné, kulovité, a jak pozroruji, z tohoto důvodu dávají přednost větším budkám, aby se jim tam vešlo. Přeji chovu zdar

Přidejte reakci

Přidat smajlík