Uživatel s deaktivovaným účtem

A zapomněli jste na možná úplně nejdůležitější věc... že je to REGISTROVANÝ beran, který dává dvojčata... takže asi plemeník ...texel...

Tak toho musím ve stádu mít!
Mám dotaz pro znalce - mám pocit že je Vás v téhle diskuzi hodně a nechcu zbytečně zakládat diskuzi novou - je tenhle kozel na pohled v pořádku ? Dvouletý kříženec anglonubijského. Brali by jste ho? Je k adopci a my u něm uvažujem. Pokud by dotaz vadil smažu

Já bych šla raději cestou pořízení pěkného kozla ze stáda, které celé vypadá zdravé - ušetříte si starosti.
Ale jo ten kozel by se dal postavit na nohy... odcervit komplexne... bud dat drahej ivomec super po 14 dnech... a nebo prostridat ivermectin s aledifalem a to dvakrat kazdou do mesice...davku samozrejme vyssi nez je obvykla... karantena, rozumne prikrmovat... uvidite ze se zpravi... a az to nastane tak ho teprve dat do stada...

Lilo, jasně, že se dá dokupy. Ale je to spousta starostí navíc. Speciální režim, držení "vedle" - ne každý má možnost chlívku, který se pak dá dobře vydesinfikovat a hnůj vyházet separe, aby se k němu nedostala zdravá zvířata...
Samozřejmě každého věc. Někdo raději bude skákat kolem "nemocného" zvířete zadarmo, než dát tisícovku za zvíře zdravé. (což je samozřejmě relativní, co si člověk dotáhne s vizuálně zdravým zvířetem..).
Otakar14

XXX.XXX.89.231
Tento inzerát mě rozesmál to je děs co už lidi dokáží napsat..
https://www.ifauna.cz/ovce-kozy/inzerce/r/detail/2979297/beranek-mazel/.
Otakar14

XXX.XXX.89.231
přezdívka
napsal(a):
Jde jen o to, jak dlouho si to nechá líbit, než se naštve a trkne.
Přesně a pak paní pozná že je to ovce a né poník pro její dceru

A hele... Lilo se nám vrátila?

Tohle je dnešní inzerát, ale k pobavení moc ne. Věk kůzlete při prodeji bude 1 měsíc?
https://www.ifauna.cz/ovce-kozy/inzerce/r/detail/2989696/prodam-kozu-domaci/.
Accuracy

XXX.XXX.1.187
napsal(a):
Tohle je dnešní inzerát, ale k pobavení moc ne. Věk kůzlete při prodeji bude 1 měsíc?
https://www.ifauna.cz/ovce-kozy/inzerce/r/detail/2989696/prodam-kozu-domaci/.
Já to chápu tak, že teď jí bude jeden měsíc, takže když je k odběru za tři týdny, budou jí skoro dva.

Accuracy
napsal(a):
Já to chápu tak, že teď jí bude jeden měsíc, takže když je k odběru za tři týdny, budou jí skoro dva.
Hm, tak já to pochopila tak, že jí bude 1 měsíc při prodeji, což by mohl být tak leda flaškáč. Asi to bude, jak píšete, občas mám vedení okolo Hradce .
Matsik

XXX.XXX.37.245
No já to pochopila stejně jako oreb,.

Jj, taky tak. Tak prostě chtěj mlíko, no...
Accuracy

XXX.XXX.1.187
napsal(a):
Hm, tak já to pochopila tak, že jí bude 1 měsíc při prodeji, což by mohl být tak leda flaškáč. Asi to bude, jak píšete, občas mám vedení okolo Hradce .
Jako ona to píše v podstatě tak, jak říkáte. Jenže já jsem optimista, co se zvířat týče, a pesimista, co se týče jazykového vyjadřování. Tak myslím (a doufám), že je to dobře myšleno a špatně napsáno, i když to samozřejmě může být i obráceně...

Taky spis k placi
https://www.ifauna.cz/ovce-kozy/inzerce/r/detail/2994116/plemenny-beran-dorper/
jeden srstnatec za cenu dvou jeste lip hodnocenych "normalnich" beranu.

Sice to není inzerát, ale abych nezakládala nové vlákno... tak posílám něco pro pobavení (nezúčastněného - mě to v tu chvíli zas tak vtipné nepřišlo)...

Hmmm

Jj. Já už míň. Přemýšlela jsem, za jak dlouho ho to přestane bavit, abych nemusela psát do školky (kam jsem byla na cestě), že nestihnu včas vyzvednout dcerku...
Každopádně jsem před ním nechtěla utíkat - to by fakt nefungovalo. Tak jsem ho dovedla za ty rohy (když jsem ho trochu poválela a zvedl se na všechny 4) dovedla k tomu stromu, na který jsem se vyšvihla. Naštěstí to nevydržel moc dlouho. A taky je výhoda, že to není zas takový kus berana, takže "skočit" mu z toho stromu na hřbet (šetrně), tak ho docela znehybnim. Ale tohle bylo elegantnější řešení. Od stromu je cca 50 m k bráně, tak jsem prostě potřebovala počkat, až odejde za stádem a budu mít klid...
Teď už jen přemýšlím, zda přežije ohrada, pokud kolemjdoucí nezafungují na informaci, ať ho nekrmí ani jinak nevolají, protože jakmile si ho začně někdo všímat, tak bude mlátit do ohrady tak dlouho, dokud se nedostane ven (už vyzkoušeno). A další ohr.zdroj už nemám (všechny v permanenci). A musím ho od tohohle stáda oddělit a dát k bubačkám... by jeden neřekl, jak je to s rohatym zmagořenym rozmazlenym beranem těžký všechno...
Tak alespon vis co od neho cekat.. takova roztomilost sama a zdani klame... tak prvni pravidlo na nezvladatelneho rozmazlenyho debilniho berana je pekny obojek... nebo ohlavka.. a take ho preventivne serezat jeste pred tim nez clovek vleze do ohrady... jaaa vim ze to zni drsne ale s beranem pokud se neboji je potiz... dalsi pravidlo je vyrobit vystizne vystrazne cedule o nebezpecnosti takove obludy no a vytvoreni pevne ohradky... nejlepe s predsazenym dratem... no vsak nejsi zacatecnik

Nojo, jenže na něj klacek nefunguje. Měla jsem oranžovou náhradní tyčku od sítě - z té měl respekt, protože uměla pěkně štípnout zdola po nose. Ale to není nic, co by ho odradilo. Jen na chvíli zaměstnalo. Jakmile se tyčka oddálí, tak jde znovu.
Jj, vím, že jediná možnost je předsazená elektřina. Nějak to zařídim.
A na výstražný cedule se určitě chystám.
Mě pomáhalo chodit s těžkou kládou, kterou jsem si stavěla před sebe. Když do něčeho trknul, tak do klády a ne do mě. Kdybych šla "na ostro", tak bych měla bobky.
Za mě...obojek bude podle mě moc slabej. Kéž bych měla po ruce někoho, kdo má el.bič na krávy... to bych si pak do výběhu rázem zase troufla Uvidím. Maximálně tu budu viset ještě častějš, protože s nohou v sádře se toho venku moc nenapracuje...
Mno a co ho koupit? Není to zas taková darda a za pocit většího bezpečí by to stálo, ne?
http://www.almvizovice.cz/elektricke-bice-mulcove-zabrany-nosni-kruhy/elektricky-pohanec-magic.

Xchipsy a Lilo: díky za podporu. Uvidíme, jak zvládneme spolužití, když mu necháme volné pole působnosti a doufám, že seženu stejného nadšence někdy na konci prázdnin, aby mohl někde dělat službu dál
PS: Lilo: je fakt, že jsem natočit video mohla z toho stromu... toreadorování zatím nezvládám natolik dobře, abych u toho v jedný ruce držela mobil a natáčela to a pochybuju, že by tam někdo chtěl stát vedle mě pro ten dobrej záběr... mohla bych oslovit ČT - pořád u nás chtěj něco ve školce natáčet, tak třeba tam maj i nějakýho mladýho kameramana milujícího adrenalin. Zatím jezdili jen samí páprdové
Pobavenej

XXX.XXX.89.231
Jednu kozu za 9500Kč Ta ženská asi není v pořádku. Kdyby to mely alespoň PoP. Ale i cena za kozičku s PoP se pohybuje do cca 4,5tis.
https://www.ifauna.cz/ovce-kozy/inzerce/r/detail/3002072/anglonubijske-kozy/.
Ka158

XXX.XXX.89.231
přezdívka
napsal(a):
Nevím, jestli je zadávající dnešního inzerátu na ifauně romantický nebo ne, ale ovečky rozhoně nejsou romantické, ale romanovské. Neumím vložit odkaz. Kdo to umí, prosím ať to udělá. Díky.
:) https://www.ifauna.cz/ovce-kozy/inzerce/r/detail/3015035/romanticka-jehnicky/.

Spis ma na telefonu zapnuty nahrazovani opravovani slov...

Tohle neni pro pobaveni.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/77112938/Pozustalost.php
Chvilku jsem o tom premejslel, ale poustim to dal :).
napsal(a):
Tohle neni pro pobaveni.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/77112938/Pozustalost.php
Chvilku jsem o tom premejslel, ale poustim to dal :).
To už je tedy slušná farmička, nicméně, chudák tchýně, ta se asi musí převracet...

Https://zvirata.bazos.cz/inzerat/76876878/Hledam-nekoho-od-koho-budu-kazdy-rok-odebirat-seno.php
Ta představa, že budu prodávat balíky sena a kdosi bude odebírat celý jeden balík ročně a bude mi ještě diktovat tak nízkou cenu sena i dopravy mi příjde docela úsměvná.

Nabídla bych maximálně tak jednu malou kostku za tu cenu - tím by se pokryly náklady na dopravu, manipulaci, a všechno kolem
Https://zvirata.bazos.cz/inzerat/75114718/Ujmu-se-slepic.php
Dotyčný z Trutnova válí
profesor1
napsal(a):
Https://zvirata.bazos.cz/inzerat/75114718/Ujmu-se-slepic.php
Dotyčný z Trutnova válí
Ještě zapomněl dopsat, že s kurníkem a krmením

He he u takovejch exotů se většinou dívám na jejich ostatní inzeráty a u tohodle jsem to nějak opomněl. Ale jo, "líná huba - holý neštěstí" se přece říká, tak proč to nezkusit
Http://www.ifauna.cz/skot-prasata/inzerce/r/detail/3003563/chtel-bych-se-svezt-na-krave/
Zajímalo by mě proč zrovna na nudném holštýnu? Takový skotský náhorní, dahomey........

Asi protože holštýni patří mezi docela klidná plemena. Ale pokud se tě nebude snažit kráva shodit, tak to podle mě nebude ani žádný zážitek oproti jízdě na koni. To že jízda na krávě je považováno za týrání zvířat je věc zas trochu jiná, která se tu teď ale asi neřeší.

Nevidím ale moc velký rozdíl mezi tím, jestli se někdo vozí na koni nebo na krávě. Akorát že ten kůň je k tomu vychovaný a kráva obvykle ne. A když se jinde používají krávy k tahání (nejen voli), je to pro ně taky asi týrání podle našeho zákona. Ta osoba chce asi zkusit, jestli zvládne to, co vidí občas ve filmech. Vždyť existuje i skákací atrapa, na které se vozí lidi, dokud nesletí. Když jsme trénovali našeho mladého hřebečka a on pořád vyhazoval, já se držela zuby nehty a musela zůstat v sedle, připadala jsem si jako na té krávě . Jaký v tom je tedy rozdíl, pokud se nejedná o dlouhodobé zatížení?
Http://www.ifauna.cz/ovce-kozy/inzerce/r/detail/3025347/spolecnik/
to dám doma přečíst chlapovi
stella3103

XXX.XXX.230.25
No to je teda lákavý inzerát - to jen tak nevymyslíš.
profesor1
napsal(a):
Http://www.ifauna.cz/skot-prasata/inzerce/r/detail/3003563/chtel-bych-se-svezt-na-krave/
Zajímalo by mě proč zrovna na nudném holštýnu? Takový skotský náhorní, dahomey........
Cha, tak tohle by se líbilo, rozhodně to není nudné plemeno: šlechtí je tam na souboje :).
Tenhle trval asi hoďku, ale vítěz je doufám jasný...
Takové focení berana je pro některé spoluobčany velká událost
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/77777696/cistokrevvny-beran-suffolk-vimnenim.php.
janau.
napsal(a):
Http://www.ifauna.cz/ovce-kozy/inzerce/r/detail/3025347/spolecnik/
to dám doma přečíst chlapovi
Proč takového skvělého věrného vymazleného nej nej nej prodávají?

Tady nekdo prodava charakterniho valacha... :)
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/77942489/Charakterni-valach.php.

napsal(a):
Tady nekdo prodava charakterniho valacha... :)
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/77942489/Charakterni-valach.php.
Charakterních valachů není nikdy dost.
Https://www.fio.cz/ib2/transparent?a=2501277007
moji mili vtipni souputnici spoluchovatele... cinte se...

Však už včera jsem ho podpořil! Přispěl jsem mu na léčbu virózy.
Miloška jsem volil přesně pro tohle - pro pobavení (lepší volba nebyla!). Splnil to na sto procent. Dovolím si otočit jeden vzkaz z transp. účtu..... hodně zdraví pane prezidente, máte hlas celé naší rodiny, co nejméně blbečků s 0,01...
Tak že za mne... co nejvíce blbečků s 0,01 CZK.....
"Halíře dělají talíře".... Tak že kdo se asi bude opět smát?
Jano, sorry jako

Já tomu prostě nerozumim.
Prakticky neznám člověka, který by si toho pána považoval - všichni se styděj, že obývaj stejnou republiku... tak kdo ho proboha volí?
Mne je jen strasne lito ze nejsme zodpovedni za fungovani vlastniho statu... ze uz konecne neudelame pritrz tomu rozkradani... ze politici nemaji odpovednost za podpis spatnych a nevyhodnych smluv... ze si proste v ramci parlametnich stran ktere se stridaji ve vlade proslapavaji beztrestnost... a lidem pak jen padaj brady ceho jsou vseho schopni... ze lzou a kradou... je mi lito ze v zemedelstvi jdou mali zemedelci do pr.dele... kvuli spekulantum kteri to postupne odsouvaji a odsunou do rukou treba zahranicnich vlastniku... vadi mi ze misto mistniho kluka mi za hnumny hospodari korporat jakychsi pravniku... ze jim je jedno co sypou do zeme jen ji drancujou a nic z nich neni jelikoz ty prachy z dani jdou nekam jinam!

lilo
napsal(a):
Mne je jen strasne lito ze nejsme zodpovedni za fungovani vlastniho statu... ze uz konecne neudelame pritrz tomu rozkradani... ze politici nemaji odpovednost za podpis spatnych a nevyhodnych smluv... ze si proste v ramci parlametnich stran ktere se stridaji ve vlade proslapavaji beztrestnost... a lidem pak jen padaj brady ceho jsou vseho schopni... ze lzou a kradou... je mi lito ze v zemedelstvi jdou mali zemedelci do pr.dele... kvuli spekulantum kteri to postupne odsouvaji a odsunou do rukou treba zahranicnich vlastniku... vadi mi ze misto mistniho kluka mi za hnumny hospodari korporat jakychsi pravniku... ze jim je jedno co sypou do zeme jen ji drancujou a nic z nich neni jelikoz ty prachy z dani jdou nekam jinam!
Jedno slovo: kandiduj.
napsal(a):
Já tomu prostě nerozumim.
Prakticky neznám člověka, který by si toho pána považoval - všichni se styděj, že obývaj stejnou republiku... tak kdo ho proboha volí?
Já zase nerozumím tomu, že všichni na něm vidí jen to špatné. Nestydím se za to že jsem ho volil, protože si stále myslím že jsem volil menší zlo. Z mého pohledu pro stát něco udělal. Znám spoustu lidí s uhlazeným vystupováním a přesto vím že Zeman je proti nim anděl. Např. amnestie kterou na závěr vyhlásil jeho předchůdce byla tisíckrát horší a nemorálnější než všechny virózy a bonmoty od Zemana.
No a když koukám na tyhle další kandidáty, tak..... tak nevím

Nj, já prostě obecně nesnáším politiku. Snažím se to vytěšňovat. Je to hra, kterou veřejnost stejně nemá možnost tak, jak je to pojaté, extra ovlivňovat, takže... se soutředím na důležitější věci.
Každopádně: Může být uhlazený nebo neuhlazený, ale dokud nechává konat obecné zlo těmi nejvyššími, kteří jsou pod ním a nemá potřebu s tím něco dělat, je to stejný *, jako oni. Je zajímavé, jak často se tu zmiňuje Babiš. Ale to, že po něm nikdo extra nejde a on dál může hrát svoje hry... to není jeho vina. Největší zlo je to, že se to konané zlo přehlíží!
Bych blil velebnosti
Každpádně tohle je fakt nekonečné téma a je škoda si tu kazit on-linepřátelské vztahy tlacháním o politice. Takže za mě howg.
profesor1
napsal(a):
Já zase nerozumím tomu, že všichni na něm vidí jen to špatné. Nestydím se za to že jsem ho volil, protože si stále myslím že jsem volil menší zlo. Z mého pohledu pro stát něco udělal. Znám spoustu lidí s uhlazeným vystupováním a přesto vím že Zeman je proti nim anděl. Např. amnestie kterou na závěr vyhlásil jeho předchůdce byla tisíckrát horší a nemorálnější než všechny virózy a bonmoty od Zemana.
No a když koukám na tyhle další kandidáty, tak..... tak nevím
Profo par set lidi volilo mensi zlo.. https://xtv.cz/archiv/bakala-a-sobotka-jsou-gauneri-rika-pirat-jakub-michalek a takhle to v te politice chodi... proste je mi uplne na bliti uz z krajske ci komunalni politiky ve vetsich mestech... ale kolikrat i v malejch obcich...
napsal(a):
Nj, já prostě obecně nesnáším politiku. Snažím se to vytěšňovat. Je to hra, kterou veřejnost stejně nemá možnost tak, jak je to pojaté, extra ovlivňovat, takže... se soutředím na důležitější věci.
Každopádně: Může být uhlazený nebo neuhlazený, ale dokud nechává konat obecné zlo těmi nejvyššími, kteří jsou pod ním a nemá potřebu s tím něco dělat, je to stejný *, jako oni. Je zajímavé, jak často se tu zmiňuje Babiš. Ale to, že po něm nikdo extra nejde a on dál může hrát svoje hry... to není jeho vina. Největší zlo je to, že se to konané zlo přehlíží!
Bych blil velebnosti
Každpádně tohle je fakt nekonečné téma a je škoda si tu kazit on-linepřátelské vztahy tlacháním o politice. Takže za mě howg.
Tlachani o politice je zbytecne pokud je to 90 procentum obcanu volny... jim preci nic nezchazi... byl jim dan chleb a byly jim dany hry ci jina zabava ci prace a za ni koruny, no vzdycky by mohly byt vetsi ale nac nejake ambice...prezivam seberealizuji se... jo... zrovna ty vzdelavas dalsi generace deti nebo ne? a strkas hlavu do pisku?. chapete.. je to vlastne takovy sociologicky vzorek spolecnosti a to jakou mame vladu a parlament a prezidenta je jen zrcadlem toho jaci sami jsme... A ty profo a hippi a mastnacku kostey janau lilo... jsme takovy? kazdy si odpovezme... jsme bezcharakterni prizdisra.ci kteri prodaj svoje prave oko cine a leve rusku? svoji rit zaprodaj americe a ruce daruji nemecku... a mohli bychom se v te anatomii pitvat jeste vic...ja takova nejsme a a nepreju si aby nejaky takovy smejd reprezentoval muj narod!

cr,10mil obyvatel, vic ma i Houston nebo kde si zaradila ta bourka. Koho zajima nejaka CR, kdokoli nas obetuje komukoli o cemz jsme se mohli uz nekolikrat presvedcit. Situace je zoufala vsude, ale nikde krome afriky a blizkyho vychodu tak zoufala, aby vzal nekdo macetu nebo cokoli a sel to serezat. Na druhou stranu je naz uz zase moc v porovnani s Islandem kde se to vyvrbylo, ale rech bych ze jen diky tomu, ze tam je kazdej druhej tvuj strejc, tech je totiz zase tolik co treba lidi v ejakym nasem vetsim meste ( Hradec? ). Po cem tady volas? Mame volit posahance z Piratu? Jedno nemakacenko s dredama krepci s harmoskou a druhy netahlo klika na mys. Cela zemekoule jde do kopru, tak je lepsi strcit hlavu do pisku, ne do pr dele nekomu. Zaridit se at si clovek uzije po kolapsu aspon par hezkejch dobrodruznejjch mesicu s rodinou a amen kamen. Nikam jinam nez k horkymu konci to totiz stejne nespeje.
Lidi máte všichni pravdu, jenže politika nikdy nebude o spravedlnosti. Buďte rádi že číňanům, rusákům, amíkům nemusíte lézti do zádele vy, ale že to za vás dělal zeman. Přesně jak píšete - jsme mrňavá země a právě proto si na nějakou suverenitu můžeme opravdu jen hrát, ale v rámci politiky všechny tyhle velmoci potřebujeme, když ne potřebujeme, tak aspoň s nima musíme být za dobře. A tuhle špinavost, neúpřimnost, pokritečnost... za nás - za ČR dělal a dělá Zeman. Co by asi dělal ten jeho spící bývalý protikandidát? Preferoval by tu slavnou TOPku s Kalouskem a nechal by Sobotku dělat mezinárodní zmatky. Jestli se teda mýlím, tak mě napište co v rámci mezinárodní politiky, nebo tak celkově Zeman pokazil? Vynechte virózu, je to dejme tomu ostuda, ale co to v mezinárodních vztazích negativně ovlivnilo?
Hipísačko, politice vůbec nerozumíš - buď za to ráda, ale raději politiku nekomentuj a neřeš buď raději hippies, protože co se vlády týká, tak Zeman, nebo -li prezident je jen figurka bez pravomocí, která na vládu nemá žádný vliv, ač se každy prezident snaží tvářit že vliv má, tak ve finále si vláda udělá co chce. A když už jmenuješ Babiše, tak laskavě jmenuj i ostatní, nebo raději nikoho. A věř tomu, že ti ostatní nadělali zla X-krát více. Nechci se stavit do role znalce politiky, ale tvé názory jsou opravdu úsměvné.
Jo můžeme strkat hlavu "raději" do písku a pak se tlouct v prsa, že jsme nic nepokazili, nebo se můžeme na protest zapálit na václaváku, ale co tím dosáhneme? Opravdu doporučuji si najít 8 hodin volného času a pustit si jednání sněmovny z předvčerejška. Budete mít sice zkažený zbytek roku, ale třeba to někomu trošku otevře oči.
Nebo volte lilu. To by ale musela kandidovat. Tak že Lilo, půjdeš do toho? Nemusíš letos, třeba příště
A ještě něco. Ani nevíte jak rád bych se mýlil a nechal se nějakou stranou přesvědčit že jsou lepší a myslí to upřimně.

Teda, Profesore, že Ty se dovedeš vždycky tak rozpálit a čemu tím pomůžeš? Možná si ulevíš. Ale nic nezměníš...
Tááákže... PEACE

lilo
napsal(a):
To je zoufala situace.
Neni.

Vlastně mě k té Profesorově výlevě vůči mě ještě napadlo:
s jinými než vlastními dětmi pracuji pouze ve smyslu trénování na koni.
Co se školky týče, tak na to mám lidi, takže... ve školce nepracuji v rámci vzdělávání dětí.
Takže s čistým svědomím na politiku kašlu. Taková já jsem zabedněná hipísačka, Profesore!

profesor1
napsal(a):
Já ti ale nenadával! Jen profesorsky vysvětloval
S novým školním rokem nám profesor ožil.

profesor1
napsal(a):
Lidi máte všichni pravdu, jenže politika nikdy nebude o spravedlnosti. Buďte rádi že číňanům, rusákům, amíkům nemusíte lézti do zádele vy, ale že to za vás dělal zeman. Přesně jak píšete - jsme mrňavá země a právě proto si na nějakou suverenitu můžeme opravdu jen hrát, ale v rámci politiky všechny tyhle velmoci potřebujeme, když ne potřebujeme, tak aspoň s nima musíme být za dobře. A tuhle špinavost, neúpřimnost, pokritečnost... za nás - za ČR dělal a dělá Zeman. Co by asi dělal ten jeho spící bývalý protikandidát? Preferoval by tu slavnou TOPku s Kalouskem a nechal by Sobotku dělat mezinárodní zmatky. Jestli se teda mýlím, tak mě napište co v rámci mezinárodní politiky, nebo tak celkově Zeman pokazil? Vynechte virózu, je to dejme tomu ostuda, ale co to v mezinárodních vztazích negativně ovlivnilo?
Hipísačko, politice vůbec nerozumíš - buď za to ráda, ale raději politiku nekomentuj a neřeš buď raději hippies, protože co se vlády týká, tak Zeman, nebo -li prezident je jen figurka bez pravomocí, která na vládu nemá žádný vliv, ač se každy prezident snaží tvářit že vliv má, tak ve finále si vláda udělá co chce. A když už jmenuješ Babiše, tak laskavě jmenuj i ostatní, nebo raději nikoho. A věř tomu, že ti ostatní nadělali zla X-krát více. Nechci se stavit do role znalce politiky, ale tvé názory jsou opravdu úsměvné.
Jo můžeme strkat hlavu "raději" do písku a pak se tlouct v prsa, že jsme nic nepokazili, nebo se můžeme na protest zapálit na václaváku, ale co tím dosáhneme? Opravdu doporučuji si najít 8 hodin volného času a pustit si jednání sněmovny z předvčerejška. Budete mít sice zkažený zbytek roku, ale třeba to někomu trošku otevře oči.
Nebo volte lilu. To by ale musela kandidovat. Tak že Lilo, půjdeš do toho? Nemusíš letos, třeba příště
A ještě něco. Ani nevíte jak rád bych se mýlil a nechal se nějakou stranou přesvědčit že jsou lepší a myslí to upřimně.
A co starostové a nezávislí? Chci jim dát hlas ale asi budu v rodině jediná, tak nevím, jestli se do sněmovny dostanou. Pokud je nepodpoří celá moje rozvětvená rodina, tak to mají marné

Nechte té politiky a pobavte se tady :D
https://www.ifauna.cz/krmiva/inzerce/r/detail/3053903/bioseno-zdarma/
něco mi říká, že to bude nějaká roky nesekaná buřina, aneb pravé bio.
napsal(a):
A co starostové a nezávislí? Chci jim dát hlas ale asi budu v rodině jediná, tak nevím, jestli se do sněmovny dostanou. Pokud je nepodpoří celá moje rozvětvená rodina, tak to mají marné
Gratuluji. Aby dostali korýtko, tak šli s lidovcema, pak zjistili že by asi korýtko nedostali tak zase od lidovců, předtím s Kalouskem, kamarád s Bémem... Gazdík to je důvěryhodná osoba
Zeptejte se v Suché Lozy...
Ale možná mám špatné informace a možná jsem ho špatně pochopil.... možná....

profesor1
napsal(a):
Gratuluji. Aby dostali korýtko, tak šli s lidovcema, pak zjistili že by asi korýtko nedostali tak zase od lidovců, předtím s Kalouskem, kamarád s Bémem... Gazdík to je důvěryhodná osoba
Zeptejte se v Suché Lozy...
Ale možná mám špatné informace a možná jsem ho špatně pochopil.... možná....
Rozluku se starosty chtěli přece lidovci v čele s Čunkem. Gazdík mi důvěryhodný právě připadá. Do Suché Lozy máte blíž, takže asi víte víc, nicméně vždycky se najdou lidé, kteří jsou pro a proti.

Oni se toho lekli všichni že by měli pod 10% a že by se tam nedostali. Sami za sebe se tam asi dostanou obě strany.
Ale buď pojďte si tu udělat vlákno "Politika" a pojďte se tam o tom bavit a nebo se na to vykašleme a pojďte radši hledat vtipné inzeráty.
Takovýhle offtopic zde nestrpím

Https://zvirata.bazos.cz/inzerat/78598668/Prodam-beranka-sufolk.php
Chudak beranisko jestli mu nasadej tu gumicku

Tak tohle bych se stydel nabidnout
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/79456759/Ovecky-suffolk.php.

Mastňáčku, vlákno bylo založeno pro pobavení. Ne, abys kritizoval ostatní "chovatele"... nebo to tu začne být jako v sekci Koně, kde se probírá každý inzerát, ne, co se prodává za koně, ale na čem chudák stojí (hnůj), že je špatně nasedlaný nepasujícím sedlem, atp. Jako by o toto šlo...?
Rozumím, máš pravdu, ta podělaná jehňata by si rozumný chovatel nekoupil. Na druhou stranu - pokud se někdo rozhodne jet k takovéhlemu chovateli pro zvíře, tak ví, co ho čeká a ne, že dá někdo na inzerát "to nejlepší, co dvůr dal" a ne realitu, nebo ještě hůř: fotky úplně cizí, a pak se zájemce nestačí divit...

Sorry jako, zase ja nemuzu a ostatni muzou :) Uz ti sem nic teda nedam!

Nebuď labuť

Že by soused naštval souseda a jemu došla trpělivost?
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/79984316/Daruji-ovce.php.
Hop, a máme to tu zas:
https://www.ifauna.cz/ovce-kozy/inzerce/r/detail/3078898/jehnata-mastny-typ/
.

Fujtajfl, to bych nejedla
honzapm
napsal(a):
Hop, a máme to tu zas:
https://www.ifauna.cz/ovce-kozy/inzerce/r/detail/3078898/jehnata-mastny-typ/
.

Abych lépe inzerátu porozuměl, tak jsem se na něj ozval a vznesl dotaz, zda se opravdu jedná o jehňata mastná, nebo zda-li jsou to jehňata masná.

A?

napsal(a):
A?
Přišla odpověď:
Dobrý den,
omlouvám se, má tam být masného typu.
S pozdravem
...
Takže ten už si to snad plést nebude
Vitejte v klubu ovčích rarit
https://www.ifauna.cz/ovce-kozy/inzerce/r/detail/3095800/prodam/.

Https://zvirata.bazos.cz/inzerat/81468743/prodam-kulate-baliky-sena.php
Jen teda nevím jestli to je k smíchu, nebo k pláči

Proc? Kasli na texli a zacni prodavat seno :).
Https://zvirata.bazos.cz/inzerat/81750972/seno-baliky-150-cm.php
Ještě lepší od července na dešti jenom trochu schnilé za 1200. Asi pije ředidlo jinak si ty ceny nedokážu vysvětlit.
Horší pro zvířata je ta kvalita , chovatel co nestihl udělat zásoby na zimu řeší cenu / kvalitu
poslední dobou co jezdím trošku po výběru nového chovance tak vidím jak moc se lidé spoléhali, že někdo bude chtít prodat přebytky, více než třetina nemá zásoby do dalšího sena
taky jsem potkal dva co nevědí čím budou krmit o vánočních svátcích, o podestýlce nemluvě
co mám do foroty to prodám až uvidím jaro a začneme pást.

Žádný rok snad nebyla tak velká nabídka sena i s dopravou. Bez ohledu na kvalitu cena vysoká. Kolik se najednou vyrojilo podnikavců...
napsal(a):
Žádný rok snad nebyla tak velká nabídka sena i s dopravou. Bez ohledu na kvalitu cena vysoká. Kolik se najednou vyrojilo podnikavců...
On to asi někdo přepočítal z toho, co se prodává v malých balíčkách pro morčata a jiné mazlíčky a myslí si, že ve velkém balíku to udá také tak. Něco jiného by bylo asi na konci zimy. Tam už je hrozba toho, že nebudu mít čím nakrmit dost velká a třeba se to i za tuhle cenu prodá.

Ta cena je silena vychazi to vic jak 4kc za kg sena. Takze prez zimu za jednu ovci +- 24kc! To uz se chov vyplati.

napsal(a):
Ta cena je silena vychazi to vic jak 4kc za kg sena. Takze prez zimu za jednu ovci +- 24kc! To uz se chov vyplati.
Nepochopila jsem to za jednu ovci +-24 Kč. Jak to myslíte, mám asi dlouhé vedení .

Oprava :) 16 +- je to davka udavana na den 4kg sena ale muze se to hodne lisit zpusobem krmeni a zravosti zvirat. Si to vynasobte dnama kdy krmite seno. U nas vetsinou cca 180dni. Tak to mame 2880kc na jedno zvire. U kravy to ani pocitat nebudu, jelikoz sla z domu

Jo, už chápu. Nedokážu spočítat, jaké náklady jsou při výrobě sena, protože ho bohužel musím kupovat, ale pro mě jako kupujícího nejvyšší přijatelná cena je 2 Kč/kg. Bohužel taky se dnes už prodává na balíky, ne na metráky, což je blbost.

No tak to bychom mohli to maso zdražit taky o půlku, ne? To by mě zajímalo, kdo by to kupoval... každopádně pokud to takhle plánují dělat, tak lidem, co nevyrábějí svoje, nic jiného nezbyde. Nebo chovy zrušit a nechat jen dvě tři jako hobby... Je to mazec!
Ale ne každý překupník to má takhle.
Já zažila něco nepochopitelného, když jsem na podzim donakupovala do "nadstavu", kdyby náhodou... a zjistila jsem, že pán, co mi vezl 10 balíků (pro mě optimál - nic většího se mi tu neotočí), to dělá tak, že takhle zaváží půl republiky. Po těch 10 balíkách. Nemá žádný mezisklad. Prostě nabere u zemědělce a vyklopí chovateli. Měla jsem to za 750 Kč i s dopravou (krásná sena a cesta, kdybych počítala od výrobce až ke mě, asi 160 km tam i zpět...)... takže ani tady se nějak nemůžu dopočítat...? Ale na opačnou stranu.

Ahoj kamarádi. Sice to není inzerát, ale posílám fotky z dnešní prac.činnosti, kdy mě moje ovečky opravdu upřímně pobavily.
Dokydávala jsem výběh po koních, ať už je konečně zazimováno a nechtělo se mi zapřahat vlek za auto, tak že vezmu jen rikshu. A protože jsou holky zvyklé, že je to jejich přepravník za lepším žrádlem (přemísťování na nové pastviny), byly evidentně hodně nadšené, že se jede na výlet... samy dobrovolně naskakovaly a já je musela zas vykládat

napsal(a):
Ahoj kamarádi. Sice to není inzerát, ale posílám fotky z dnešní prac.činnosti, kdy mě moje ovečky opravdu upřímně pobavily.
Dokydávala jsem výběh po koních, ať už je konečně zazimováno a nechtělo se mi zapřahat vlek za auto, tak že vezmu jen rikshu. A protože jsou holky zvyklé, že je to jejich přepravník za lepším žrádlem (přemísťování na nové pastviny), byly evidentně hodně nadšené, že se jede na výlet... samy dobrovolně naskakovaly a já je musela zas vykládat
Hhippie, ovečky máte moc hezké a rikshu v tomto provedení vidím poprve

Hele, to je skvelej stroj! Ten uz odtahal tun materialu! Jsem zvedava, jak pri tehle zatezi vydrzi...je to bytelny stroj na kvalitnim silnem ramu, ale samozrejme neni delany az tak do terenu, ve kterem se pohybuje prevazne... Svazeli jsme s tim drevo z vybehu, vozi hnuj, ovce i deti do skolky pres les.. Myslim, ze si nekdy dam tu praci, vyberu vsechny pracovni fotky a poslu dealerovi...protoze tomu neuveri

Nojo, není to do terénu, vždyť říkám. Myslím, že máš lepší 4x4 i při pohonu jen na 2
Mám to v kombinaci s SUV se závěsnym, právě abych zvládla víc... na jinou techniku nemám ani peníze, ani místo na ustájení. Jedu vše v malém a hlavně na malém prostoru, takže je to zbytečné - ani s malým traktorem bych se do většiny prostor nevešla.
Dětí se tam dá naházet jistě celá třída lesní školky. Každopádně rodiče by mě asi nepochválili... takže jen 2 vlastní. Slovy dvě. Ale ovcí... nejvíc jsme vezli 3 dospělé s jehňaty. Tak holt jedu na dvakrát. Holky mi čumí přes rameno. Ale fakt je super, jak už uměj samy naskočit a vyskočit. Stačí nacouvat do nové ohrady a člověk se nimi nemusí tahat. Do přívěsu za autem takhle snadno nechodily..
honzapm
napsal(a):
Proč tomu říkáte rikša, když je tam jasně bílé na černém napsáno Moto Kargo?
Ale ta Riksha je tam taky napsáno, předpokládám bez uzávěrky, jen redukce, možná bych to vyměnil za moji motorku, která zahálí v garáži, jelikož na projížďky není žádný čas, s tímhle bych ovce občas navštívil, i když nevím jak by se to zase tvářilo na ty naše některé kopce, kde se občas kloužu i s traktorem.

To chce svahovej special do kopcu. Agrostroj delal th4k14 obcas se objevi na bazosi.

Do kopců bych bral raději toho
https://www.youtube.com/watch?v=KJQ4Kkt14Cg
https://www.automobilrevue.cz/rubriky/truck-bus/predstavujeme/traktory-zajimave-traktory-rigitrac_44799.html
akorát bych musel párkrát hacknout účtenkovku, nebo když začnu hned teď šetřit, tak až půjdu za 30 let do důchodu, tak by možná bylo našetřeno.

Nojo, jak říkám, ono to není optimální vozítko pro moje účely, ale zatím slouží.
S traktůrkem jsem to vysvětlila.
Pořizovat za 200tis. čtyřkolku a za ní zapřahat pidivozíček je nesmysl - je to drahé a zbytečně dlouhé a práce navíc při zapřahání, odpřahání.
Takže pro mě byla riksha jasná volba. Na silnicích meziměsto to jezdí normálně. Má to maximálku 65 km/h myslím, těch povolených 50 to jezdí v pohodě. Po obci neřeším vůbec - dojet na náměstí pro rohlíky můžu i pomalejš
Na korbě to má nosnost 500 Kg. Chtěla bych vidět, co by to dělalo, každopádně jsem na tom měla 360 kg hnoje a kompostárnu máme v dost prudkém svahu nad obcí a vytáhla se tam. Ikdyž nadšená z toho nebyla.
Největší problém je, že je ten motor slabý a není schopná jezdit pomalu, protože chcípá. Tím spíš když mám naloženo. Ale s tím se dá pracovat. Další je blbý, že jak to nemá odpich, tak se to nevytáhne z náročnějšího terénu. Ale na ten mám prostě tu Hondu s vlekem, tak když vím, že už by to bylo nad rikshiné sílý, vytáhnu auto.
Upřímně... za ty peníze je to vozítko POZLACENÝ!

Takovej dieselzwerk.

Nebo je spis maximalne vyuzivaj... Primitivni narody tomu rikaj kouzla.

Nebo je spis maximalne vyuzivaj... Primitivni narody tomu rikaj kouzla.

Díky, Lilo

Jinak add traktory v těch svazích... taky mi to přijde. Já bych na to neměla "koule" - bála bych se převrácení. Proto to řídej asi převážně chlapi
U nás se takový podobný svah sekal jen rozšířeným na max. zetorem. Chlapi vyndali z traktorů dveře, vypili půl litru a jelo se. Je pravda že seno už se nesklízelo z celého, ale jen z časti, protože to by neubrzdili. Dneska už se to jen pase, mě by tam teda nikdo s traktorem nedostal. Myslel jsem si donedávna že jsou u nás prudké svahy, než jsem viděl po čem jezdí traktorama v Tatrách....
Hipííí, tak má to uzávěrku nebo ne? Redukci jsem pochopil že to nemá.

Profesore, ikdyž to tak nevypadá, na některý věci jsem pořád fakt ženská. Tedy... původně jsem ani vůbec nevěděla obsah motoru. Mno, vlastně jsem nikdy neseděla na motorce, natož jí řídila. Tím chci říct, že jsem musela počkat, až přijde domů manžel, aby zodpověděl Tvojí otázku.
Uzávěrku to taky nemá. Leda na počet ujetých km, abych jela na servis
Prostě to není terénní vozidlo. Má to ohledně toho motoru a pohonu velký rezervy, ale třeba by se s tím dalo něco dělat (u výrobce)...

no, to jo. Ovce na tom sice vozim, i děti, ale neumím to najednou. Jakože bych měla naložené celé 8hlavé stádo, k tomu rodinu, na zádech batoh a na každym rameni svazek střešních latí na stavbu přístřešku..

Kdyby spadly, zabily by se...

A pak ze maj zvirata rozum :).

Právě že mají rozum, hledají cestu (tady doslova ), jak v prostředí, kde žijí, žít co nejpodobněji jejich přirozenému prostředí. Vzpomeňte si na fotky horských koz někde na vrcholku hory. Tohle jsou kůzlata, koza i kozel by se tam už těžko dostali.

Honzapm: Tak za tohle máš u mě bod

Takže z tohohle všeho vyplývá, že se jedná o kozu čínskou na hradbách alpského hradu Špilberku .

Krásný souhrn myšlenkových pochodů myslitelů z iFauny
Hodně jsem se nasmála. Díky

Kdybyste věděli jaká je úmrtnost u takovýhle šplhajících koz, tak byste je zas tak neobdivovali

Oni vrcholoví horolezci taky často vysokého věku nedožijí...

xchipsy
napsal(a):
U koz očividně nic není nemožné
Když se chce všechno jde...
Nejen kozy umějí nejen šplhat
https://www.youtube.com/watch?v=g49mtrHSbbY.
profesor1
napsal(a):
Když se chce všechno jde...
Nejen kozy umějí nejen šplhat
https://www.youtube.com/watch?v=g49mtrHSbbY.
Mazec

A já blbec za svým stádem jezdím na kole, když mi uteče .
Tak tohle mě dneska po ránu pobavilo, ač je to spíše k pláči
https://www.ifauna.cz/ovce-kozy/inzerce/r/detail/3125690/zakrsly-beran/
Nejen že dotyčnou napálil prodejce, ještě i zvěrolékař si z ní vystřelil
napsal(a):
Hhippí krásná fotka, chováte zwarblesky? Potřebovali bychom beránka, nutně. A dle indicíí to k vám nemáme daleko. Mimochodem, kam jste dali Mastnáčka?

Taky jsem koukala, že "zmizel"... njn, třeba se zas objeví... ale jak víte - dva kohouti na jednom smetišti nikdy nedělají dobrotu...
Jj, máme ZW, ale neprodukuji plemenné berany, jen jehničky - mám malé výměry, tedy malé stádo. Napište, odkud jste, můžu zkusit kamarády z Klubu Akorát takhle v zimě už je to přebrané
Https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/3141536/stenata-stredoskolskych-pasteveckych-psu/ ty jo tak ten clovek chova neco o cem ani nevi jak se to jmenuje.
lilo
napsal(a):
Https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/3141536/stenata-stredoskolskych-pasteveckych-psu/ ty jo tak ten clovek chova neco o cem ani nevi jak se to jmenuje.
Koukala jsem na fotky a ta štěňata mají strašně dlouhé uši. Asi v tom bude něco přimícháno. Nepamatuji se, že by naše fena a štěňata měly takovéhle plandáky.

lilo
napsal(a):
Asi se to při zadávání inzerátů nabídlo a ten člověk si toho nevšiml, zařazeno to má ve správné kategorii. Anebo je to nová rasa, proto vzhled neodpovídá tomu, jak vypadají psi hhippie. O tom něco vím, mám totiž taky novou rasu psa. Jmenuje se moravský kozák , vypadá každý pes jinak, ale pase kozy na Moravě. Mám jednoho černého a jednoho bílého. Když může být německý ovčák, proč by nemohl být moravský kozák . A rasa ještě není ustálená, proto je vzhled různorodý .

Jeeeeezisku na krizku proste telefon nebo tablet a zapnuta oprava textu
:-D
prodam vysoce plemenného kozla stari 4 roky je to podilovy kozel ceska rohata +an kozel je nekonfliktni a krotke povahy ma 100% uspesnost pokryti další info po tel
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/86839299/plemenny-kozel.php.

napsal(a):
Asi se to při zadávání inzerátů nabídlo a ten člověk si toho nevšiml, zařazeno to má ve správné kategorii. Anebo je to nová rasa, proto vzhled neodpovídá tomu, jak vypadají psi hhippie. O tom něco vím, mám totiž taky novou rasu psa. Jmenuje se moravský kozák , vypadá každý pes jinak, ale pase kozy na Moravě. Mám jednoho černého a jednoho bílého. Když může být německý ovčák, proč by nemohl být moravský kozák . A rasa ještě není ustálená, proto je vzhled různorodý .
Oreb, jaké já mám psy?

Hhippie, to fakt nevím. Kdy jsem tohle psala? Asi jsem se nějak překlepla nebo co. Nějak mi to nedává smysl, ale ani Vám, jak vidím. Někdy mi to tak divně přeskočí při psaní na úplně jiný řádek a jak píšu bez koukání na obrazovku, je tam pak blbost. Doufám, že to není moc často .

napsal(a):
Hhippie, to fakt nevím. Kdy jsem tohle psala? Asi jsem se nějak překlepla nebo co. Nějak mi to nedává smysl, ale ani Vám, jak vidím. Někdy mi to tak divně přeskočí při psaní na úplně jiný řádek a jak píšu bez koukání na obrazovku, je tam pak blbost. Doufám, že to není moc často .
27.1....tak v pohode. Ja jen, ze jsem tady asi jedna z mala, co psa nemam. Jsme hodne putovni a uz takhle je tezke vypadnout z domu. Natoz jeste resit pseka. Mam psy rada, ale nastesti je k zivotu nepotrebuji. Kone jo

napsal(a):
Oreb, jaké já mám psy?
Fakt vůbec nemůžu vydedukovat, jak jsem k tomu došla, že tam je Vaše přezdívka. Ale teď si klidně můžete nějaké psy vymyslet, už jsem Vám je přišila a můžou to být ti nejsenzačnější psi na světě, co sami doma všechno obstarají, když tam nejste a tak. No, a já jsem Vám je vymyslela. Neberte to vážně, takhle mluvíme s vnučkou a už mi chybí .

Tohle neni tak pro pobaveni, spis me to zarazilo
https://www.ifauna.cz/ovce-kozy/inzerce/r/detail/3184887/plemenne-stado-suffolk/.

Vubec netusim, ale asi se radsi ani nebudu ptat.

https://www.novinky.cz/koktejl/468137-koza-preskocila-plot-a-sparila-se-s-beranem-vysledkem-jsou-dva-zdravi-krizenci.html
...zdá se vám na těch kůzlatech něco neobvyklého? Tipla bych si, že místo berana někde potkala prostě kozla, ale protože majitel neví, že někde v okolí nějaký byl, tak to svádí na berana... škoda, že se ty výsledky genetiky už nedozvíme...

(příspěvek smazán).
Massaro
napsal(a):
Tak snad to vidíte zbytečně černě...Třeba nekončí úplně, ale přechází na jiné plemeno. A nebo povýšil v rámci SVS a už nebude dostatek času. Těch možností je spousta.
Tak bych si taky přála aby nekončil kvůli ničemu jinému, než postupu u SVS nebo
třeba na post ředitele SCHOK, když stávající předseda chce odejít do důchodu.
napsal(a):
https://www.novinky.cz/koktejl/468137-koza-preskocila-plot-a-sparila-se-s-beranem-vysledkem-jsou-dva-zdravi-krizenci.html
...zdá se vám na těch kůzlatech něco neobvyklého? Tipla bych si, že místo berana někde potkala prostě kozla, ale protože majitel neví, že někde v okolí nějaký byl, tak to svádí na berana... škoda, že se ty výsledky genetiky už nedozvíme...
„Nejsou to ani kůzlata ani jehňata. Narodila se bez rohů a s kompletně vyvinutým chrupem, což je neobvyklé, “ vysvětlila.
Tak to je odborné vysvětlení. Prosím, je tu nějaký chovatel, kterému kozy rodí rohatá kůzlata?

Ja vim ze to neni k pobaveni a nemel bych to sem davat, ale me to opravdu pobavilo :(
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/90517817/Prodam.php.

prezdivka: kdyz vidim takovej inzerat prestavam mit chut na maso ( nebo jeslti to neni tou klobasou ke svacine ).

Já bych to s dovolením překopírovala, ten text, ať to tu zůstane. To je opravdu zase chovatel s velkým optimismem...
Inzerát:
Prodám ovci s dvěma jehňaty ovečka a beránek prodám pouze vše dohromady za výkupní cenu ovce 40 kč živá váha, jehňata 140 kč živá váha dohromady cca 7000kč.

Jestli se mu tohle podaří prodat za 5tisíc, bude rád...

V živym by se to za 5000 dalo prodat za účelem porážky, ale chovnou hodnotu to moc mít asi nebude. Vidím to tak na 30kg jehňata ze kterých bude dohromady tak 25kg JUT což má cenu 4000 a k tomu tisícovka za ovci do klobás.
Ale vzhledem k tomu, že to ani za bůra neprodá, tak bych si to já osobně za bůra nechal zabít, vychladit, rozbourat a dovézt až před barák

https://dum.bazos.cz/inzerat/90985753/Stavebni-kolecko.php
Tohle mě pobavilo

Můj manžel taky hvízdá kudy chodí. Má to výhodu, že vím, alespoň, kde se pohybuje Ale prodávat ho nechci.
Inzerát mě pobavil

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/91222889/kozel-bursky.php
Opravdu reprezentativní fotka

Tak já 80 kusů ještě pasu, předevčírem jsem s polovinou stáda začal druhé kolečko po pastvinách, druhá půkla stáda je ještě na poslední štaci. Přecijen mám 26 půdních bloků, ale to to bída, místama není nic, jen v mokřejších částech něco je.
Ale koukám na inzeráty, jak jde cena zvířat postupně dolů, to by se skoro už fakt vyplatilo to vykupovat a přeprodávat v mase nebo klobásách.
Asi se rozhodují, jestli tomu koupit seno balík za 1000 nebo to místo toho prodat o polovinu levněji. Vzhledem k tomu, že se seno dá čím dál hůř sehnat a je čím dál dražší se tomu nedivím. Mám louku na rašelině. V mokřejším roce je problém se na ni dostat. Letos je rašelina tak vyschlá, že ani v 1 m hlubokých meriolačních příkopech voda není. Jsem zvědavá kolik dají na jatkách a kdy příjdu na řadu. Jestli do té doby jehňata nezhubnou.

Přezdívka: Seno za tisíc už koupíte víceméně jen velmi zřídka, nejspíš na Moravě, ve Slezsku. Střední Čechy 1500 - 1800 Kč. Ale ona stejně spíš ani ta nabídka není, takže je vlastně úplně jedno, jaká je cena...
U nás byl oves hned vedle našeho hospodářství. Jenomže tak nízkou slámu už jsem hodně dlouho neviděla. Nebyla ani po kolena. V pátek ho vylmátili a pochybuji, že by ten troch slámy pohrabali do řadů a sbalili. Pokud ano, tak si tipnu, že víc jak 4 balíky tam nebudou. Je toho něco málo přes dva ha.
hhippie - V pátek manžel přivezl balík sena za 1000 a byl dost těžký na manipulaci. Je to hranatý 80 x 120 x 220 cm. Kulatým se přece jen dá trochu pohnout. Tady musela na postrčení nastoupit síla auta.
profesor - Na dodace ale musela být první seč do 15. července. Nebo už to neplatí?
napsal(a):
Přezdívka: Seno za tisíc už koupíte víceméně jen velmi zřídka, nejspíš na Moravě, ve Slezsku. Střední Čechy 1500 - 1800 Kč. Ale ona stejně spíš ani ta nabídka není, takže je vlastně úplně jedno, jaká je cena...
Opravdu už se u Vás seno vyšplhalo na takovouto cenu? No to je šílený...nedovedu si představit, za jakou cenu to budou ty zemědělci prodávat po zimě těm, co nevyjdou..já koupila o 3 balíky navíc oproti loňsku, protože jsem se poučila...ale mě se to kecá, když můj dodavatel mi prodává balík za 500, -...
Ustajovatelé ve Vašem okrese to budou mit Hhippie sakra těžké tuto zimu..

Canko, dokazu si predstavit i situaci, kdy proste NEBUDE co prodávat, v zime.. Protoze mnoho pratel od koni hlasi, ze zemedelci neprodavaji, ze maji mensi vynosy, nejdrive zasobuji sebe (logicky) a odkazuji na otavy, ze ty budou prodavat, az naplni svoje seniky, ale tedy stoprocentne zadne otavy nebudou. Ani v sirokem dalekem okoli...

Mozna je tech konicku moc? Kdyz vidam ty vymeteny vybehy, to konaci krmej senem i prez sezonu?

Na tohle bych nemel zaludek. A jeste se pak na tech chudacich vozit.

Mastňáčku, mám pro Tebe slabost a víš, že Tě snáším statečně.
Každopádně by bylo prima se vyjadřovat jen k tomu, o čem něco víš.
Chov různých zvířat - užitkových i jiných - se dá dělat vždy milionem způsobů. Některé se nám mohou zamlouvat, jiné ne. Ale každý takový systém má nejspíš svůj důvod.
Mě se třeba nelíbí klecový odchov králíků. Ale protože vím, že to má své důvody a taky proto, že tomu nerozumím, do nikoho se nepouštím a nikoho nesnižuji svými poznámkami.
To, že je překoňováno je ale fakt a taky doufám, že se díky této situaci sníží počet koní. Škoda jen, že to asi stejně nebude nijak extra viditelné, každopádně by to české "koňské scéně" hodně pomohlo. Teď totiž má koně každý moula, který ho sotva viděl na obrázku a podle toho to všechno vypadá. Nevyhovující ustájení, přetížené plochy, vydržování nemocných a nemohoucích zvířat místo jatek, množení nemocných koní a tím předávání špatných genetických dispozic, tedy vyrábění dalších nemocných koní...je to začarovaný kruh. A to jen proto, že se koně stali dobře dostupným zbožím... tedy pokud je lidi neuživí, nebudou si je moct vydržovat, tedy se počty omezí. Asi ne dost, ale alespoň nějak...

Mimochodem... pokud je špatně držení koní na menší ploše než jaká je může uživit a jejich "umělý dokrm", co říkáš na chov krav v kravínech, prasat v prasečácích, drůbeže v drůbežárnách?

hhipie: no vidis dyt me v dalsich vetach davas za pravdu. Co rikam kravinum atd? Rikam tomu hnus. Jezdim denne okolo stada krav kterej se pase na vybehu, kterej bych ja mel pro pet ovci...trava je schovana radsi pet cm pod zemi. To stejny vidim na stranich na protejsim brehu reky.
Je v tom jen prave ten rozdil, ze to jsou produkcni zvirata, na maso. Koniky jak sama pises ma ted kazdej moula, kdejaka pubertacka s movitejma rodicema, zaplatej hodiny, ustajeni... vsak to znas lip.
Konika jsme meli, neco malicko o tom vim ale hlavne mam voci a vidim na cem se ty zvirata pasou. Jdou ma me mdloby kdyz to vidim nebo kdyz vidim zvirata v zoo, trebas i dvorska safari. Taky nerozumim chovu pakonu a antilop ale prece vidim ne? :) Nemusis si to brat nijak osobne.

Osobně si to to neberu - mám koně na pastevku. Přála bych jim lepší pastvu, ale letos... si nebudeme lhát do kapsy... kolik z nás má opravdu kvalitní pastvu?
Na druhou stranu - jsou typy koní, kteří opravdu pasení jako takové, prostě mít nemohou. Je to skrze jejich zdravotní omezení, skrze nevhodnost takového typu koně pro ten který režim ustájení... je to stejné jako s jinými zvířecími druhy. Optimálně by se mělo v místě chovat jen to, co je mu přirozené. Takže tak, jako trpí lední medvěd v našich podmínkách, tak, jako musíme přizpůsobovat jiným zvířatům prostředí, aby tu mohli fungovat, tak je to potřeba i u těch koní.
Myslím tím např. poníky, kdy u spousty z nich když je pustíš na výživnou pastvu (nejhůř jarní), tak je klidně i zabiješ. Trávou! I přes počáteční přivykání. Protože na to prostě nejsou uzpůsobení. Takže... jasně, že se nebavíme teď jen o těchto výjimkách, ale prostě: jsou typy (a zdrav.stavy) koní, kterým naopak takovýto způsob držení vyhovuje víc, než pastva jako taková a za druhé: koně jsou poměrně specifičtí oproti jiným hosp.druhům zvířat svým využitím. Tedy jejich životní režim a podmínky jsou jiné. Ale to bychom si tu mohli povídat a polemizovat do nekonečna
Radši jdu skočit na rikshu a mažu k Berounce. Dokud je v ní nějaká voda

Mastňáčku, co máš proti našim kravám? Paseme jich asi 100 kusů na 50ha a 2x denně se doma dožíraj siláží a šrotem před dojenim. Pohybu maj občas víc než by si přály.
dad
napsal(a):
nejsem si jistý, jestli je víc koní než bylo před zmechanizováním zemědělství, jedno ale vím na beton, půda vhodná k pěstování a chovu mizí před očima
Před zmechanizováním zemědělství si každý kůň musel to svoje nakrmení odpracovat.
Tankrát nebyl kůň žádný darmošlap a vyžírka. Kůň byl na práci.Jednoho, dva, nebo
více koní si mohli hospodáři dovolit pouze podle obhospodařovaných hektarů.
Kůň užíral krmení pro krávy a krávy musely dojit a plnit dodávky mléka. Kvůli svežení
zadku koně nikdo nechoval, natož aby na něj bral případně ještě dotace.
S ubýváním zemědělské půdy máte bohužel pravdu. Ale bohužel ti, kteří by tomu měli
bránit, to vůbec netrápí.

Koukám že to tu trochu zasíráme, přestěhujme se do jiného tématu.
Jinak ano, to je jalovička, to je ta má kolegyňka

To se asi zadavatel jen preklepl.
Preci by nechtel za 7 ovci 100tisic...kdyz jsou navic bez pop.
Dorpeři se za vyšší cenu sice obchodují, ale 10 tis. za kus nikdo nedá, kdo je v KU, tak to kupovat nebude, to si nechá ze svého stáda, a kdo KU nedělá a bude chtít dorpery, tak si maximálně najde nějaké nepapírové v inzerátech za normální cenu, na druhou stranu pokud bych kupoval zvířata za 10 tis. a více a pak bych končil s chovem, taky by se mi to nechtělo prodávat za 2 tis.

Je jich 10 hhippie :) Kam se hrabou pretazeny ceny waliserek, jako chce ten onen pan za beranka bez dokladu :) Na konec to skonci bud v mrazaku nebo vykupu a nebo... nekdo dostane rozum a proda za cenu normalni ovce-jehnete.

Stříhám Zwartbly u jednoho pána a ten si pořídil 5 čistejch Dorprů s pop kterejm jsem dělal paznehty a dal za ně 50tis. Tak třeba se najde někdo, kdo dá dvojnásobek za dvojnásobek ovcí. Pokud na prodej vysleveně nespěchá, tak proč zatím nezkoušet vyšší cenu?
Ale jinak ano, je to přehnaný

Hezký, no... ale rozdíl proti hezkému jakémukoliv masnému plemenu teda nevidím.

Necet jsem to ponevac skopcacky neumim a je me leno prekliknout do googleprekladace...jiste to taky futrujou jadrem a dovi cim. Na takovy strave bude i cistej romanak rambo.
Krmí je v zimě senáž, seno, jádro a v létě je pasou v oplůtkách. Údajně nejsou ztučnělí, nemusí se stříhat. U beránků oproti jiným masným plemenům vcelku rozdíl není, jehnice jsou ale docela mohutné a zmasilé a jako přednost se berou ty mohutné kýty. Dobře snášejí právě tu oplůtkovou pastvu. Osobní zkušenost nemám, přítel pracoval u pána, který je choval a říká, že divně smrdí, ne jako naše ovce a jsou docela blbé. S tím smradem na tom něco je, protože jsem se tam taky byla podívat a ve stáji to opravdu divně páchlo, ne jako ty naše, ty mi skoro voní. Jestli i maso má jiný šmak, nevím, nejedla jsem.
Teda nevím, jestli je to k pobavení, ale 800 za 1q sena je už docela solidní úlet, zvláště když pak člověk neví, co je v tom balíku zabalené, to bych raději ovcím koupil granulované cukrovarnické řízky a mám zaručenou určitou kvalitu a dá se tím nahradit možná takových 20% sena, no a pokud bych bydlel někde poblíž cukrovaru, tak bych silážoval řízky okamžitě
http://www.ztracenapodkova.cz/index.php?p=sekce
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/91855856/prodam-seno-kulate-baliky.php
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/92982581/Zoky-spickoveho-sena-Farma-u-Petra.php.

berrynator: První dva prodávající měli seno i minulý rok nepřijatelně drahé a velmi dlouho ho měli. Jestli ho prodali všechno, to nevím, ale nabízeli ho dlouho.

dad: A v závislosti na tom by pak stouply závratně ceny mléka a masa. Ale to drahé seno kupují spíš koňáci, kteří na své hobby vydělávají jinde. Nebo nikdo a pak tihle prodejci seno před jarní senosečí prodávají za polovinu, aby se jim uvolnily sklady.
berrynator
napsal(a):
Teda nevím, jestli je to k pobavení, ale 800 za 1q sena je už docela solidní úlet, zvláště když pak člověk neví, co je v tom balíku zabalené, to bych raději ovcím koupil granulované cukrovarnické řízky a mám zaručenou určitou kvalitu a dá se tím nahradit možná takových 20% sena, no a pokud bych bydlel někde poblíž cukrovaru, tak bych silážoval řízky okamžitě
http://www.ztracenapodkova.cz/index.php?p=sekce
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/91855856/prodam-seno-kulate-baliky.php
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/92982581/Zoky-spickoveho-sena-Farma-u-Petra.php.
Tak takovouhle cenu bych za to nedala ani náhodou, to koupí jen blázen. Jenže na druhou stranu, každé zboží má svého kupce. Až někomu poteče do bot, třeba kdo se senem nevyjde, za tuhle cenu prostě koupí, protože bude muset, jinde seno asi nesežene..taky si myslím, že tyhle budou dlouho prodávat, ale zase pak na tom opravdu vydělají...v nouzi se nic jiného asi dělat nedá..kolegovi z práce už od jara jeho dodavatel sliboval kamion sena, cca 34 balíků..několikrát volal a ujiš´toval se, že seno mají a že bude..potvrdili, že mají, že mají 200 balíků, že se nemusí bát..s každým telefonátem se ale zvyšovala cena..poslední byla 750 kč za balík..já se ještě divila, že není v půlce srpna nervózní, že nemá seno doma pod střechou..včera mu dodavatel zavolal, řekl, že se našel kupec, co koupí celou seč najednou a nabídl 1000, - kč za balík...takže kolega je v prd.li, bez sena..řval, nadával, ale to je mu k ničemu..obvolal všechny v okolí, seno už nikdo nemá..
canka
napsal(a):
Tak takovouhle cenu bych za to nedala ani náhodou, to koupí jen blázen. Jenže na druhou stranu, každé zboží má svého kupce. Až někomu poteče do bot, třeba kdo se senem nevyjde, za tuhle cenu prostě koupí, protože bude muset, jinde seno asi nesežene..taky si myslím, že tyhle budou dlouho prodávat, ale zase pak na tom opravdu vydělají...v nouzi se nic jiného asi dělat nedá..kolegovi z práce už od jara jeho dodavatel sliboval kamion sena, cca 34 balíků..několikrát volal a ujiš´toval se, že seno mají a že bude..potvrdili, že mají, že mají 200 balíků, že se nemusí bát..s každým telefonátem se ale zvyšovala cena..poslední byla 750 kč za balík..já se ještě divila, že není v půlce srpna nervózní, že nemá seno doma pod střechou..včera mu dodavatel zavolal, řekl, že se našel kupec, co koupí celou seč najednou a nabídl 1000, - kč za balík...takže kolega je v prd.li, bez sena..řval, nadával, ale to je mu k ničemu..obvolal všechny v okolí, seno už nikdo nemá..
Kousek od nás chovatel 10ti koní, stejna situace. A nemuze sehnat, potrebuje 100 baliku.