Pro pobavení - inzeráty posté

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.8.2018 13:43
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Tak sprosťáci si spočítaj, že za 34x500=17000 a za 34x1000=34000 to je rozdíl, že.17000. Ale na každýho jednou dojde. Dané slovo platí jen pro někoho.

15.8.2018 23:03
dad

XXX.XXX.225.133

oreb1 - cena sena se určitě na ceně produkce moc neprojeví, to bude prodělek.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.8.2018 23:11

Jak tu uz padlo.
Dokazu si predstavit, ze hospodarska zvirata se zredukuji, ale spousta konaku bude ochotna platit tyhle svinske castky Je to hnus.
Se zdrazenim souhlasim - Kdyz je neco vzacne, je jasňe, ze se za to zaplati vic, ale nekde musi byt strop, ne?

15.8.2018 23:18
dad

XXX.XXX.225.133

strop je na majitelích zvířat, jsou pro nás jen tři možnosti.

31.8.2018 22:55

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/93618180/seno-letosni-horske-louky.php

Cena balíku už koukám vylezla až na 4800kč :D.

31.8.2018 23:02
přezdívka

XXX.XXX.105.195

A není to jen provokace? Tohle snad nikdo nemůže myslet vážně.

31.8.2018 23:07
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Přemýšlím, že ovce porazíme a sníme, seno prodáme. Máme ručně sušené, že. Bylinky mám taky, tak to namíchám. Zjara, až bude tráva, koupíme za pakatel nové oveny. Vřesové.

31.8.2018 23:11
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Jestli bude co koupit, když to teďka každý uskladňuje do mražáku a nebo prodává za hubičku. To potom ovce nebude za 500 ale za 5000.

31.8.2018 23:13
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Tak teda ještě počkám.

1.9.2018 11:01
honzapm

XXX.XXX.182.25

To by mě zajímalo, co na horách roste za bylinky...
Že by třezalka?

1.9.2018 11:40
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Taky dobromysl. jitrocel.žebříček...

2.9.2018 13:34

Týjo...řebříček...ten mě straší ve snech!
Byli jsme na jaře na Klubovém srazu chovatelů zwartbles na Moravě u jedněch lidiček. Měli zvlášně pojatý chov - pastviny v sítích, roztroušené poměrně daleko od vesnice, s dalekým dojížděním s vodou prý 2x denně... no, každý si to dělá, jak umí.

Z pastvin u lesa byl nádherný výhled od údolí. Pastviny z dálky vypadaly moc krásně, zdály se být právě samá bylinka. Když člověk přijel blíž, zjistil ale, že je to víceméně tak (nepřeháním!) z minimálně poloviny (myslím, ale že víc) pouze řebříček, který ovce nežraly. Podrost skoro žádný, semtam zvonek, jitrocel, nějaká žlutá bylina a šmitec. Takže když je pustili na nové, měli rázem dožráno a zůstala jen holá pastvina s tím bílým řebříčkem... hrůza! Ani na seč se to použít nedalo, protože kdo by to jedl,80procentní seno z řebříčku... podrost byl tak krátký, že by se s ním neposekal... huh...

2.9.2018 13:34

Ale Jani, asi jsi to myslela jako fórek, ale mě to zas tak ulítlý nápad nepřijde...

2.9.2018 14:48
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Veru máš pravdu, myslela jsem to jako vtípek, ale pravdu máš i v tom, že špatný nápad to není.
Jenže já mám ty naše holky ráda holt.

2.9.2018 17:13

Ovce řebříček v senu nežerou?

2.9.2018 17:45
Bekkky

XXX.XXX.102.214

Naše žerou trochu čerstvého na jaře, nebo zpočátku léta. Ale pak už ne a v senu jsou z něj pak takové klacíky. A to jim nechutná.

2.9.2018 17:51
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Tak pokud bylo na louce 80 procent řebříčku, bylo by to spíš seno v řebříčku než řebříček v seně. Všeho s mírou, že jo. Naše ovce sežerou na pastvině vše, i kopřivy, když je posekám. Jeden druh pěkné vzrostlé trávy ne. Za žádnou cenu. Ani když je malá ani když je velká. Nechtěj mi říct, proč. Příští rok musím vyzkoumat, co to je za trávu.

2.9.2018 18:01
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Tak jsem hledala a řekla bych, že to je třtina křovištní.

2.9.2018 18:04
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Naše letos ze zoufalství žraly kopřivy i nastojato i ostřici. Zústává tam jenom suchopýr. Včera jsem dělala přesuny. Musela jsem odstavit poslední beránky - doufám, že už něco nevyvedli. Pořád nic a najednou měli pytle ke kolenům. Ovcím to ani moc nevadilo. Moc po nich neřvaly.

15.9.2018 11:10

Lidi, jsem blázen já nebo ti zájemci na inzeráty...?

Mám inzerát na prodej čistokrevné jehnice s nárokem na PoP. Cena udaná v inzerátu 3000 Kč. (slevněná, protože má estetickou vadu - zalomený ocásek z dělohy matky).

A přijde mi mail:

"Cena?"

Přijdu si jako v jiném světě.
Za prvé tedy mě stále zaráží neslušnost a nevychovanost anonymů na internetu a za druhé: cena je tam přeci jasně daná. Pokud chci polemizovat o ceně, zavolám a udám důvody, proč si myslím, že bych byla právě já ta vhodná nová majitelka, která by si zasloužila cenu snížit a z jakého důvodu...

Mno...fakt mě někdy mrzí, že nejsem velký chovatel, který už má stabilní odběratele...protože ta ztráta času při prodejích čehokoli přes inzerci na internetu je neskutečná... vlastně asi neznám míň efektivní "vydělávání" peněz než prodej přes internetové bazary...

15.9.2018 11:15

Nebo...(a to už mi přijde možná ještě víc "k pobavení"):

...přijde mi reakce na inzerát na zw jehňata:

"dobrý večer, rád bych dostal nějaké informace o walliserkách, nějaké se mi podařilo získat a rád bych poprosil někoho zkušenějšího co a jak ….. děkuji."

...?

Asi kdybych z někoho potřebovala vytáhnout nějaké informace, také bych se snažila být krapet...uctivější nebo jak to říct...? Mám pocit, že lidé ztrácejí jakousi empatii a slušnost, jak jsou zvyklí, že na internetu dostanou informaci, kterou si zamanou...ale ne u každého to platí a funguje. Mě to třeba uráží, když se mnou někdo takto komunikuje... (asi jsem divná... ).

15.9.2018 13:09

souhlasím s Vámi, podle mě se tak chovají, protože je nikdo nevidí, nezná, je to v té anonymitě. Dotaz na cenu i přes to, že je udaná jsem měla též, nechápu...

15.9.2018 13:51

Ale tak porad je to moje vizitka, ne?
Napr.pokud se zajimam o jehne, lze predpokladat, ze kdyz se domluvime, tak se osobne potkame. Takze ten, koho jsem jako hulvat oslovila, me potka a rekne si...jo tak za timhletim xichtem se skryva takovy primitiv...?

Tim nechci rict, ze bych nikdy v ramci anonimity internetu nebyla jina, nez jsem v realu, ale snazim se pri obchodni komunikaci zachovavat nejakou formalitu a slusnost proste, no..

15.9.2018 13:56

Ono z takových odpovědí většinou ani kšeft nebývá...

15.9.2018 14:17
profesor1

XXX.XXX.192.98

Verčo, moje zkušenosti jsou takové, že kdo nezavolá a pošle sms nebo mail, tak ten nikdy nekoupí!
Ze začátku jsem nechápal že někdo píše předem do inzerátu že na sms neodpovídá. Dnes už to vím-chápu
Jinak se mě hodněkrát stalo, že někdo zavolal a rovnou řekl že koupit nechce, ale chtěl by nějaké info-radu ohledně prodávané věci. Vždy jsem ochotně odpověděl.

15.9.2018 17:13

Jasne. Kdyz si nekdo slusne zavola a pozada o radu, take jsem sdilna. Ale jako dotaz mailem "poridil jsem ovce, napiste mi vsechno, co o nich vite", mi prijde na hlavu postaveny. Co si jako dotycny od takovehleho dotazu slibuje?

Kdyz jsem se zajimala o walliserky a v Cechach jeste zadny CHOV nebyl, dala jsem si tu praci, sesmolila jsem velmi slusne formulovany dopis s predstavenim se, vysvetlenim, proc se o ne zajimam a konkretnimi dotazy a poslala jsem ho na nemecke chovatele, jejichz maily jsem si vylovila z internetu.
Zpetna vazba pro me byla velmi prekvapujici - z 12 oslovenych mi do dvou dnu prislo 8 vetsinou obsahlych odpovedi, ze kterych jsem nacerpala velmi cenne informace nejpovolanejsich...
Takze to funguje. Ale zalezi na pristupu

15.9.2018 22:56

Já jsem se rozhodla letos nedávat žádné inzeráty na prodej koziček, protože mě tak otravovaly ty sprosťárny, které mi volali, že už na to nemám náladu. Už jsem pak s obavami brala telefon a čekala, co to zas bude. Přitom inzerát byl vždycky na bazoši v rubrice zvířata, byl tam obrázek kůzlete, ale telefonovali, jako kdyby se tam nabízely sexuální služby.

16.9.2018 10:31

Oreb, tohle jsem naštěstí nikdy nezažila. Ale vím, že jste to tu zmiňovali. Vůbec si nedokážu připustit, že mezi námi žijí tací, co to snad považují za normální, že to takhle řeknou na rovinu...

Pořád mi nejde z hlavy, jak se na koních řešilo, že přes nějaké nejasnosti ve výběhu se dopídili, že chodí jeden místní vesnický mladík znásilňovat jedné slečně kobylu... holka se z toho úplně zhroutila a místo, aby nechala kobylu dál na vlastním, musela si jí dát ustájit v jiné vesnici...

16.9.2018 11:44
Bekkky

XXX.XXX.188.196

Hm, to by se to tu mohlo spíš jmenovat inzeráty sprosté... Lidi jsou magoři...

16.9.2018 11:52
profesor1

XXX.XXX.192.98

Pozor aby vás neblokli za popírání denderovou teorii

Přidejte reakci

Přidat smajlík