Potřebuji sehnat kozlíka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

iveta navrátilová

3.11.2006 10:01
iveta navrátilová

Potřebuji sehnat kozla na připuštěni,tam kde jsme byli loni tak mají sice dva ale jheden je moc velkej a ten druhej je otec naší kozeny,a ten s kterým jsem počítala že tam pojedu tak majitelé ho nechcou připouštět.Nevíte o něčem v okolí Kroměříže.Kuzlata budou jen pro vlastní potřebu,jde mi spíš o mlíko .Kuzlatama pak dělím celé příbuzenstvo u nás to nikdo nesní a ani nezabije.

3.11.2006 14:25

iveta navrátilová napsal(a):
Potřebuji sehnat kozla na připuštěni,tam kde jsme byli loni tak mají sice dva ale jheden je moc velkej a ten druhej je otec naší kozeny,a ten s kterým jsem počítala že tam pojedu tak majitelé ho nechcou připouštět.Nevíte o něčem v okolí Kroměříže.Kuzlata budou jen pro vlastní potřebu,jde mi spíš o mlíko .Kuzlatama pak dělím celé příbuzenstvo u nás to nikdo nesní a ani nezabije.

Doporučuji paní Veselou, Velké Tešany tel. 573 358710. Prodala jsem ji po trzích pěkného kozlíka linie Molch. Jarmila

3.11.2006 23:29

kozozrout napsal(a):
Doporučuji paní Veselou, Velké Tešany tel. 573 358710. Prodala jsem ji po trzích pěkného kozlíka linie Molch. Jarmila

Taky by jsme potřebovaly kozlíka kolem Zlína pro tři kozeny (Buráka,Anglonubijce,Hnědého) kdyby někdo věděl.Spíš na pujčení,prskají se každá jinak.Dík Bača

6.11.2006 09:25

Máme malou kozu / Dadulku /, byli jsme u špičkového kozla. Když jsem ho viděla , chtěla jsem se otočit a utéct. Tak obrovský zvíře jsem v kozím světě ještě neviděla Měl v kohoutku snad metr. Koza to v pohodě zvládla, kozel taky.Trochu se jí vlnily nohy,když ho držela , nevím jestli zůstane, už se mi přeběhla, můra, ale myslím,že za ot kozel nemůže. A paní mě ujišťovala , že v pohodě připouští i menší , prvničky. Takže velikého kozla se nebojte.helena

6.11.2006 09:44

hehe napsal(a):
Máme malou kozu / Dadulku /, byli jsme u špičkového kozla. Když jsem ho viděla , chtěla jsem se otočit a utéct. Tak obrovský zvíře jsem v kozím světě ještě neviděla Měl v kohoutku snad metr. Koza to v pohodě zvládla, kozel taky.Trochu se jí vlnily nohy,když ho držela , nevím jestli zůstane, už se mi přeběhla, můra, ale myslím,že za ot kozel nemůže. A paní mě ujišťovala , že v pohodě připouští i menší , prvničky. Takže velikého kozla se nebojte.helena

Já jsem byla s naší normálně velkou kozou u kozla, a taky mě málem omyli - myslela jsem že ve stání je poník.... Podle toho taky zareagovala Líza - neotočila se k němu zády ani za mrkev a když jsem se ji snažila přidržet, nechtěl kozel. Přitom doma držela druhé koze předtím i potom. R.

6.11.2006 12:40

gretlik napsal(a):
Já jsem byla s naší normálně velkou kozou u kozla, a taky mě málem omyli - myslela jsem že ve stání je poník.... Podle toho taky zareagovala Líza - neotočila se k němu zády ani za mrkev a když jsem se ji snažila přidržet, nechtěl kozel. Přitom doma držela druhé koze předtím i potom. R.

S tím držením kozy. už jsem zjistila, že každý kozel má své choutky a každému se všechno nezamlouvá. Nejraději by byl s kozou sám. Takže tomu jednomu se nelíbilo, když jsem se ohýbala ke koze, sedla jsem si na bobek , abych viděl a" akci " a kozel seskočil a jednomu se zase nezdálo, když jsme stála koze po boku a v pohodě skákal, když jsem odstoupila. Každý má své a možná, že jste kozu držela jinak, než se kozlovi líbilo. Inu pánové tvorstva. Helena

7.11.2006 21:29

My jezdíme už 6 let k panu Cibulkovi ze Skaštic. Naše koza mívá běžně 5 kůzlat. Tel: 573 339 232.

Máme na prodej loňskou bílou kozu, kdyby měl někdo zájem.

8.11.2006 14:10

slecnanikdo napsal(a):
My jezdíme už 6 let k panu Cibulkovi ze Skaštic. Naše koza mívá běžně 5 kůzlat. Tel: 573 339 232.

Máme na prodej loňskou bílou kozu, kdyby měl někdo zájem.

Tak to vám gratuluji ,to se máte.Já mám druhým rokem 1-2 kozlíky od každé kozy. Teď doufám v kozičku už se těším na jaro. Renata

26.11.2006 13:41

renata napsal(a):
Tak to vám gratuluji ,to se máte.Já mám druhým rokem 1-2 kozlíky od každé kozy. Teď doufám v kozičku už se těším na jaro. Renata

Tak už máme tu našu prču připuštěnou ,byli jsme ve Velkých Těšanech u p.Veselé a tak doufám že se to podařilo a odvezli jsme aspon jedno kuzle.

26.11.2006 19:03

vím o anglonubijském kozlíkovi - hnědý, jsou od Brna - mám u nich zamluvené krytí na příští rok,Je to pravda trochu z ruky, takže kdyby někdo věděl o takovémto kozlíkovi v okolí Veselí nad Moravou , tak prosím o info. Děkuji.

Přidejte reakci

Přidat smajlík