hanka mkf

evaux
napsal(a):
Milá Haničko, mám možnost sikoupit kozí mléko, které mi velmi chutná (Vůbec v něm není cíti kozinka), ale nemám ho tak úplně na dosah. A tak se chci zeptat: "co se stane s mlíkem, když ho zmrazím a pro použití ho budu vyndavat z mrazáku dle potřeby?" Eva
Dobrý den,
kozí mléko jako jediné se dá bez jakýchkoli problémů zmrazit. U jiných (ovčí, kravské,...) se mrazit nedá. A to pouze pro to, že kozí mléko má jiné složení mléčných složek a především ve velmi rozptýleném tuku v mléce.
Mrazíme pouze v absolutně čistých nádobách, které se dají uzavřít. Mléko před zmrazením by mělo být absolutně čisté a zchlazené. Pro potřebu jej rozmrazujeme pouze pozvolna - tedy ideálně přes noc.
Pro výrobu výrobků jej smísíme s čerstvým mlékem v poměru zhruba 1:1, samotné mražen má sníženou syřitelnost.
Takže proč ne.
Hanka MKF
hanka mkf
napsal(a):
Dobrý den,
kozí mléko jako jediné se dá bez jakýchkoli problémů zmrazit. U jiných (ovčí, kravské,...) se mrazit nedá. A to pouze pro to, že kozí mléko má jiné složení mléčných složek a především ve velmi rozptýleném tuku v mléce.
Mrazíme pouze v absolutně čistých nádobách, které se dají uzavřít. Mléko před zmrazením by mělo být absolutně čisté a zchlazené. Pro potřebu jej rozmrazujeme pouze pozvolna - tedy ideálně přes noc.
Pro výrobu výrobků jej smísíme s čerstvým mlékem v poměru zhruba 1:1, samotné mražen má sníženou syřitelnost.
Takže proč ne.
Hanka MKF
Mockrát děkuji za odpověď. Chci si koupi mlíko do zásoby a mít ho kdykoliv k dispozici, ale nebyla jsem si jistá, jestli třeba nezmění svoje složení (Kvůli kterému ho chci pít - ze zdravotních důvodů). Mějte se krásně, Eva