Zdravím všechny !!!
Mám dotaz pro zkušenější chovatele našich miláčků.Může se krmit hrachová sláma?Můžu ji mít za odvoz 3-4 velké vozy(otavany).Myslím si že je to škoda nechat na poli !!!,kde to mají rozdrtit a zavorat .Děkuji předem za názory !!!
Posílám několik foto !!!
pepanek
napsal(a):
Zdravím všechny !!!
Mám dotaz pro zkušenější chovatele našich miláčků.Může se krmit hrachová sláma?Můžu ji mít za odvoz 3-4 velké vozy(otavany).Myslím si že je to škoda nechat na poli !!!,kde to mají rozdrtit a zavorat .Děkuji předem za názory !!!
Posílám několik foto !!!
a další
pepanek
napsal(a):
a jěště
Existuje lidová píseň:
Sedlák si v hospodě vejská,
kobyla žebrama blejská.
Di sedláče, di ty domů,
dej kobyle hrachovinu.
Podle toho by mohla být hrachovina docela dobré krmení ( jen ta čistá a neplesnivá, jak správně podotýká Antonín ), ona i normální pěkná sláma je docela bezva složka krmné dávky. Já bych neváhala, zaorat se to může až zároveň s bobkama
jirinajanickova
napsal(a):
Existuje lidová píseň:
Sedlák si v hospodě vejská,
kobyla žebrama blejská.
Di sedláče, di ty domů,
dej kobyle hrachovinu.
Podle toho by mohla být hrachovina docela dobré krmení ( jen ta čistá a neplesnivá, jak správně podotýká Antonín ), ona i normální pěkná sláma je docela bezva složka krmné dávky. Já bych neváhala, zaorat se to může až zároveň s bobkama
Zdravím. Jedine asi bych řešila : hrách na zrno se kdysi mlátil z chemicky zasušeného porostu.Něčím se to postříká, aby to dozrálo všechno najednou. Poptejte se, jestli to náhodou není nějak chemicky ošetřené. A pak mějte na paměti, že je to bílkovinné krmivo , takže nepřadávkovat.. Helena
hehe
napsal(a):
Zdravím. Jedine asi bych řešila : hrách na zrno se kdysi mlátil z chemicky zasušeného porostu.Něčím se to postříká, aby to dozrálo všechno najednou. Poptejte se, jestli to náhodou není nějak chemicky ošetřené. A pak mějte na paměti, že je to bílkovinné krmivo , takže nepřadávkovat.. Helena
Děkuji za názory !!! Hrachovina je ze šlechtitelské stanice a je bez postřiků !!!Ještě jednou díííík
pepanek
napsal(a):
Děkuji za názory !!! Hrachovina je ze šlechtitelské stanice a je bez postřiků !!!Ještě jednou díííík
V knize 1000 rad z r. 1982 je tohle :
Doplňkovým krmivem je krmná sláma, používá se ječmenná a ovesná v dávkování 0,50 - 0,75 kg na den a kus na doplnění sytosti ovcí. Nejkvalitnější je HRACHOVÁ, které se přidává nejvíce 2 kg na den a kus.
Ludmila
pepanek
napsal(a):
Zdravím všechny !!!
Posílám několik foto !!!
Hrachovinu jsme krmili ovcema. K senu dostávali ještě balík téhle slámy a žrali to celkem dobře. Ani jsme to nijak nedávkovali, všechno ad libitum.
Blanka
Od jara se těším, že mi tady zemědělci nechají před barákem pár řádků hrachové slámy, kravám na krmení, a dneska jsem zjistil, že to před sklizní stříkají přípravkem Reglone(diquat dibromide). Na krmení ji už samozřejmě nechci. Nicméně, nemáte něěkdo nějaké praktické či jiné zkušenosti po setkání s touto látkou?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kdyz mate v nazvu EKO... zapomnel bych na cokoli takovyho.
Citace "Produkty ošetřených plodin nejsou určeny k výživě lidí a zvířat."
zdroj
http://www.agromanual.cz/cz/pripravky/ostatni/ostatni/reglone.