Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.7.2007 13:20

Zdravím všechny !!!
Mám dotaz pro zkušenější chovatele našich miláčků.Může se krmit hrachová sláma?Můžu ji mít za odvoz 3-4 velké vozy(otavany).Myslím si že je to škoda nechat na poli !!!,kde to mají rozdrtit a zavorat .Děkuji předem za názory !!!
Posílám několik foto !!!

20.7.2007 13:22

pepanek napsal(a):
Zdravím všechny !!!
Mám dotaz pro zkušenější chovatele našich miláčků.Může se krmit hrachová sláma?Můžu ji mít za odvoz 3-4 velké vozy(otavany).Myslím si že je to škoda nechat na poli !!!,kde to mají rozdrtit a zavorat .Děkuji předem za názory !!!
Posílám několik foto !!!

a další

20.7.2007 13:25

pepanek napsal(a):
a další

a jěště

20.7.2007 14:31

pepanek napsal(a):
a jěště

Kdysi před lety jsem byl v Maďarsku a tam ji ovce měly jako příkrm. Byly normálně krmeny a ad libitum měli v jeslích hrachovou slámu. Musí samozřejmě být dobře suchá a nezaplísněná
Ovčák

21.7.2007 00:08

pepanek napsal(a):
a jěště

Existuje lidová píseň:

Sedlák si v hospodě vejská,
kobyla žebrama blejská.
Di sedláče, di ty domů,
dej kobyle hrachovinu.

Podle toho by mohla být hrachovina docela dobré krmení ( jen ta čistá a neplesnivá, jak správně podotýká Antonín ), ona i normální pěkná sláma je docela bezva složka krmné dávky. Já bych neváhala, zaorat se to může až zároveň s bobkama

23.7.2007 12:18

jirinajanickova napsal(a):
Existuje lidová píseň:

Sedlák si v hospodě vejská,
kobyla žebrama blejská.
Di sedláče, di ty domů,
dej kobyle hrachovinu.

Podle toho by mohla být hrachovina docela dobré krmení ( jen ta čistá a neplesnivá, jak správně podotýká Antonín ), ona i normální pěkná sláma je docela bezva složka krmné dávky. Já bych neváhala, zaorat se to může až zároveň s bobkama

Zdravím. Jedine asi bych řešila : hrách na zrno se kdysi mlátil z chemicky zasušeného porostu.Něčím se to postříká, aby to dozrálo všechno najednou. Poptejte se, jestli to náhodou není nějak chemicky ošetřené. A pak mějte na paměti, že je to bílkovinné krmivo , takže nepřadávkovat.. Helena

23.7.2007 16:27

hehe napsal(a):
Zdravím. Jedine asi bych řešila : hrách na zrno se kdysi mlátil z chemicky zasušeného porostu.Něčím se to postříká, aby to dozrálo všechno najednou. Poptejte se, jestli to náhodou není nějak chemicky ošetřené. A pak mějte na paměti, že je to bílkovinné krmivo , takže nepřadávkovat.. Helena

Děkuji za názory !!! Hrachovina je ze šlechtitelské stanice a je bez postřiků !!!Ještě jednou díííík

29.7.2007 08:23

pepanek napsal(a):
Děkuji za názory !!! Hrachovina je ze šlechtitelské stanice a je bez postřiků !!!Ještě jednou díííík

V knize 1000 rad z r. 1982 je tohle :
Doplňkovým krmivem je krmná sláma, používá se ječmenná a ovesná v dávkování 0,50 - 0,75 kg na den a kus na doplnění sytosti ovcí. Nejkvalitnější je HRACHOVÁ, které se přidává nejvíce 2 kg na den a kus.
Ludmila

14.8.2007 09:59

pepanek napsal(a):
Zdravím všechny !!!
Posílám několik foto !!!

Hrachovinu jsme krmili ovcema. K senu dostávali ještě balík téhle slámy a žrali to celkem dobře. Ani jsme to nijak nedávkovali, všechno ad libitum.
Blanka

15.8.2007 07:04

pepanek napsal(a):
a další

Teď jsem si všimla, jak nebezpečně sedí obě děti / moc milé na pohled mimochodem /. Přímo v těsné blízkosti špiček rohů mají oči, spánky..... měla bych okamžitě mateřské reflexy a už bych řvala...Helena

21.7.2016 10:38
Mirek Pauček

XXX.XXX.26.103

Od jara se těším, že mi tady zemědělci nechají před barákem pár řádků hrachové slámy, kravám na krmení, a dneska jsem zjistil, že to před sklizní stříkají přípravkem Reglone(diquat dibromide). Na krmení ji už samozřejmě nechci. Nicméně, nemáte něěkdo nějaké praktické či jiné zkušenosti po setkání s touto látkou?

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.7.2016 11:37
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kdyz mate v nazvu EKO... zapomnel bych na cokoli takovyho.

Citace "Produkty ošetřených plodin nejsou určeny k výživě lidí a zvířat."
zdroj
http://www.agromanual.cz/cz/pripravky/ostatni/ostatni/reglone.

Přidejte reakci

Přidat smajlík