Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.9.2007 13:42

AHOJ VŠICHNI POTŘEBOVALA BYCH PORADIT MAME 3 kozičky od kterých nadojim jen 3-4l mléka deně od všech dohromady.Když jsme je koupili tak jedna dojila 4l druhá 3l a ta posledni slabej litr.Kozy jsou každej den od rana do večera na pastvě.Dostavaj ovoce zeleninu dle období tvrde pečivo a večer seno.Poraďte prosím co snima.Dekuji všem za dobré rady

8.9.2007 17:33

jarka29 napsal(a):
AHOJ VŠICHNI POTŘEBOVALA BYCH PORADIT MAME 3 kozičky od kterých nadojim jen 3-4l mléka deně od všech dohromady.Když jsme je koupili tak jedna dojila 4l druhá 3l a ta posledni slabej litr.Kozy jsou každej den od rana do večera na pastvě.Dostavaj ovoce zeleninu dle období tvrde pečivo a večer seno.Poraďte prosím co snima.Dekuji všem za dobré rady

Záleží na mnoha faktorech u dojící kozy jako jsou výživný stav., na které je laktaci, výživa ,kolik dostává bílkovin a curů v krmné dávce a hlavní faktor je genetika. Já jsem koupil kvalitní kozu sice bez plemenné registrace a jsem s ní spokojen na druhé laktaci po kůzlatech dojila přes devět litrů a nyní si drží 6 litrů mléka denně. Je to naše malá kravka. Zásobuje celou domácnost kvalitním mlékem. Před touto kozou jsem měl jinou která při stejném krmení a ošetřování dojila 4 l mléka.Tak v čem to bude asi v nákupu kvalitních zvířat. Polovinu genů nese matka polovinu otec. Je nutné připouštět kvalitními plemennými nejlépe přověřenými kozli a pak se určitě výsledek dostaví.

8.9.2007 23:23

jarka29 napsal(a):

Záleží na tom, kdy rodily, Já jsem na tom podobně, ale mám 3 prvničky, které rodily vloni v únoru a v srpnu. Zvýšení mléčnosti očekávám až po příštích kůzlatech. Jinak existuje něco, co se nazývá laktační křivka - je to křivka slerdující nárůst tvorby mléka po porodu ke špičce a pak pomalý pokles. R

Přidejte reakci

Přidat smajlík