Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.3.2008 18:50

Táta byl sánský kozel,máma je horská koza.Protivná,ale dneska konečně vyklopila dvě krásné kozičky.Dostaly jméno Wali a Míša(to je ta černobílá).

19.3.2008 18:53

janiska napsal(a):
Táta byl sánský kozel,máma je horská koza.Protivná,ale dneska konečně vyklopila dvě krásné kozičky.Dostaly jméno Wali a Míša(to je ta černobílá).

tedˇobě dvě...

21.3.2008 12:43

janiska napsal(a):
tedˇobě dvě...

Jsou překrásné! Závidím, že máte dvě miminka - akorát ke dvoum strukům. Dost často v poslední době přemýšlím, proč mívaj kozy a jim podobné dvoucecky více mláďat než struků a třeba krávy s vemenem ostrukovaným dokola, mívaj jedno tele, sem tam i dvě.
Tak nevim, proč to moudrá matka příroda takhle zařídila. Snad to tady někdo osvětlí. Alča

22.3.2008 22:57

ajicek napsal(a):
Jsou překrásné! Závidím, že máte dvě miminka - akorát ke dvoum strukům. Dost často v poslední době přemýšlím, proč mívaj kozy a jim podobné dvoucecky více mláďat než struků a třeba krávy s vemenem ostrukovaným dokola, mívaj jedno tele, sem tam i dvě.
Tak nevim, proč to moudrá matka příroda takhle zařídila. Snad to tady někdo osvětlí. Alča

Holčičky se mají k světu,mamina je stále vypitá a včera byl poprask,že černobílá chyběla.No,spala schovaná pod překlopeným kýblem.Jinak se už snažily ochutnávat seno,za pár dní už budou dostávat trochu šrotu.Jinak,jedináčky mívají většinou jen prvničky..

14.4.2008 10:02

ajicek napsal(a):

Ale že ty kuzlata za týden zdechly to už tady neřekla!!!!!!
Na ty kozy uplně sere a tady vyklada jak se o ně nestara

14.4.2008 10:10

mamba09 napsal(a):
Ale že ty kuzlata za týden zdechly to už tady neřekla!!!!!!
Na ty kozy uplně sere a tady vyklada jak se o ně nestara

Kůzle nezdechne jenom tak, a jestli se to stane, tak dobrý chovatel hledá příčiny, radí se s veterinářem nebo i tady na ifauně. Ale že by mezi námi byli i "chovatelé", co nechají kůzlátka odejít, to se mi nezdá. Chovat zvířata je také mít zodpovědnost za to, co jsem si přivlastnil. Proto vše s rozmyslem a zodpovědností vůči bezrannému tvorovi. Jarmila - kozí farma ROZINKA

14.4.2008 10:18

kozozrout napsal(a):
Kůzle nezdechne jenom tak, a jestli se to stane, tak dobrý chovatel hledá příčiny, radí se s veterinářem nebo i tady na ifauně. Ale že by mezi námi byli i "chovatelé", co nechají kůzlátka odejít, to se mi nezdá. Chovat zvířata je také mít zodpovědnost za to, co jsem si přivlastnil. Proto vše s rozmyslem a zodpovědností vůči bezrannému tvorovi. Jarmila - kozí farma ROZINKA

Ale ji to je asi jedno bo ani veterináře nevolala!!! Prostě se to vytahlo ven od maminy a šlo se to zakopat a nějak dal to neřešila. Ja ji nedokažu pochopit pořídí si tolik zvířat ma asi 13 koz nebo víc a 6 koní a je na to sama a jde to krmit až večer bo celý den sedí na ifauně

14.4.2008 10:20

kozozrout napsal(a):

A ještě jsem zapomněl dodat že koní se bojí jak čert kříže

14.4.2008 11:15

mamba09 napsal(a):

Jestliže chodí pravidelně na ifaunu, tak se určitě vyjádří. Já z vlastní zkuščenosti vím, že 13 koz už je dost práce, nakrmit, podojit, zpracovat mléko. A ty koně také nejsou bez práce, takže znovu, kdo si pořídí zvířata musí počítat se zodpovědností za jejich život a chránit je. Mně zajímal ten sánský kozel, originál sánská koza se už u nás těžko vyskytuje, kdysi se s nimi křížily naše české bílé. A ta horská koza také není obvyklá, vždyť to jsou finančně dost cenná zvířata. Jarmila - kozí farma ROZINKA

14.4.2008 11:27

kozozrout napsal(a):
Jestliže chodí pravidelně na ifaunu, tak se určitě vyjádří. Já z vlastní zkuščenosti vím, že 13 koz už je dost práce, nakrmit, podojit, zpracovat mléko. A ty koně také nejsou bez práce, takže znovu, kdo si pořídí zvířata musí počítat se zodpovědností za jejich život a chránit je. Mně zajímal ten sánský kozel, originál sánská koza se už u nás těžko vyskytuje, kdysi se s nimi křížily naše české bílé. A ta horská koza také není obvyklá, vždyť to jsou finančně dost cenná zvířata. Jarmila - kozí farma ROZINKA

Na penězích a na zvířatech ji nezáleží ma to na to aby se mela čím chlubit!!
Ta ani kozu neumí podojit tak co to je pak za chovatelku zvířat!!!!
Vždycky si musí někoho zavolat aby ji pustil koně do výbehu a pak někdo zavřel a pokud nikoho nezežene tak koně jsou celou noc venku nebo naopak celý den doma!!!
tak to je i s kozama pokud se ji zrovna nechce jít ven tak kozy jsou furt doma

14.4.2008 13:18

mamba09 napsal(a):

To mamba09 : jednak se mi nezdá , že by někdo vydržel na ifauně celý den. To asi ani nejde , co by tu asi dělal ?A dvak , máš pro to své divné tvrzení / že má někdo šest koní a bojí se jich .../ nějaké důkazy ? To tvoje hadí jmeno ve mě taky / nezlob se / nezbuzuje důvěru .My se tady docela podepisujeme. A jak to, že pisatelku znáš ??? Fotky ze stáje nevypadají, žě by zvířata nějak trpěla, ta podestýlka je skutečně předpisová .. .Helena

14.4.2008 13:52

mamba09 napsal(a):
Na penězích a na zvířatech ji nezáleží ma to na to aby se mela čím chlubit!!
Ta ani kozu neumí podojit tak co to je pak za chovatelku zvířat!!!!
Vždycky si musí někoho zavolat aby ji pustil koně do výbehu a pak někdo zavřel a pokud nikoho nezežene tak koně jsou celou noc venku nebo naopak celý den doma!!!
tak to je i s kozama pokud se ji zrovna nechce jít ven tak kozy jsou furt doma

Nevím,kdo jsi a proč škodíš.Roznášíš o lidech pomluvy,na konském foru je pár takových jedinců,ale tady to nebylo zvykem.Já mám vzorný chov,kůzlata bohužel opravdu odešla ve 14ti dnech na srdeční zástavu.O kozy a koně se starám víc než dobře,mají všechno,co mají mít....A asi vím,kdo jsi a vím i proč,ale je to nechutné si řešit osobní spory přes pomluvy mezi slušnými lidmi...

14.4.2008 14:00

hehe napsal(a):
To mamba09 : jednak se mi nezdá , že by někdo vydržel na ifauně celý den. To asi ani nejde , co by tu asi dělal ?A dvak , máš pro to své divné tvrzení / že má někdo šest koní a bojí se jich .../ nějaké důkazy ? To tvoje hadí jmeno ve mě taky / nezlob se / nezbuzuje důvěru .My se tady docela podepisujeme. A jak to, že pisatelku znáš ??? Fotky ze stáje nevypadají, žě by zvířata nějak trpěla, ta podestýlka je skutečně předpisová .. .Helena

Milé dámy a pánové,tady mladý muž,kterýž sám ze statku odešel z důvodu přepracování a z jiných důvodů se rozhodl,že bude holt škodit.Se všemi konmi do vžběhu opravdu naráz nevejdu,protože jsem měla loni s poníkem dost velkou nehodu--kdyby měl podkovy a já měla o dvacet kilo méně,tak mně ten poníček zabije,takže je to praktický důvod,proč se někdo o toto staral.Jen o toto,nic víc.....A to,že se včera mladá rozbila v našem autě,které neměla půjčené a jasně jsem před všemi řekla,že se s tím autem nebude jezdit--vyčistí se a půjde do opravy,za to já nemůžu a nechci ji žalovat pro krádež.Můj mail znáš moc dobře a mně taky.Kdysi ti střecha u nás byla dobrá...

14.4.2008 14:35

janiska napsal(a):
Milé dámy a pánové,tady mladý muž,kterýž sám ze statku odešel z důvodu přepracování a z jiných důvodů se rozhodl,že bude holt škodit.Se všemi konmi do vžběhu opravdu naráz nevejdu,protože jsem měla loni s poníkem dost velkou nehodu--kdyby měl podkovy a já měla o dvacet kilo méně,tak mně ten poníček zabije,takže je to praktický důvod,proč se někdo o toto staral.Jen o toto,nic víc.....A to,že se včera mladá rozbila v našem autě,které neměla půjčené a jasně jsem před všemi řekla,že se s tím autem nebude jezdit--vyčistí se a půjde do opravy,za to já nemůžu a nechci ji žalovat pro krádež.Můj mail znáš moc dobře a mně taky.Kdysi ti střecha u nás byla dobrá...

No a do třetice,atˇje mamba,čili hadí plémě,kdo chce,tak je mi jedno,co vykládá.No,jedno mi to rozhodně není,moje zvířata jsou o.k.

14.4.2008 14:35

janiska napsal(a):

Měl by si pan mamba uvědomit ,že my ostatní vůbec nevíme o co jde a osobní spory se asi takhle nevyřizují. Ať je pravda jakákoli ,vypovídá to o vašem charakteru. To se postavte doprostřed naměstí a tam řvěte ,vyjde to nastejno. Renata

14.4.2008 18:56

janiska napsal(a):
No a do třetice,atˇje mamba,čili hadí plémě,kdo chce,tak je mi jedno,co vykládá.No,jedno mi to rozhodně není,moje zvířata jsou o.k.

Tak si to vyřešíme spolu osobně!!!!! A to auto si ji pujčila mame svědka a neřikej že ne!!! PA

14.4.2008 19:08

mamba09 napsal(a):
Tak si to vyřešíme spolu osobně!!!!! A to auto si ji pujčila mame svědka a neřikej že ne!!! PA

Vážený pane tohle je chovatelská diskuse a ne prostor pro řešení osobních problémů! Pokud máte trošku slušnosti tak si to řešte soukromně a ne tady! Děkuji!

15.4.2008 14:09

kozozrout napsal(a):

kde je ta vaše kozí farma? Ráda bych si někdy udělala výlet, pokud by to bylo možné a pokud mi to naše kozeny dovolí. Také jich nemáme málo a starostí ještě více...

15.4.2008 17:52

chovatelka napsal(a):
kde je ta vaše kozí farma? Ráda bych si někdy udělala výlet, pokud by to bylo možné a pokud mi to naše kozeny dovolí. Také jich nemáme málo a starostí ještě více...

Tak hurá k nám na Moravu,u Studénky,na statku Nová Horka.Naše anglonubijky i jiné lumpice se rády předvdou v plné parádě a o našich blondatých ořích ani nemluvě.

Přidejte reakci

Přidat smajlík