Dobrý den,mám prosbu,nevíte jetli se nechá sehnat náhražka mleziva pro ovce a kozy.A ještě bych poprosil o radu:může se odčervovat bahnice před bahněním.Mám problém ovcím slézá vlna,doslova z nich odpadává a já slyšel názor ,že by to mohlo být tím ,že nejsou odčervené.Jsou to bahnice romanovské.Předem děkuji za rady.
jony
napsal(a):
Dobrý den,mám prosbu,nevíte jetli se nechá sehnat náhražka mleziva pro ovce a kozy.A ještě bych poprosil o radu:může se odčervovat bahnice před bahněním.Mám problém ovcím slézá vlna,doslova z nich odpadává a já slyšel názor ,že by to mohlo být tím ,že nejsou odčervené.Jsou to bahnice romanovské.Předem děkuji za rady.
Dobrý den,bahnice se nesmí odčervovat od druhé poloviny březosti.můžou potratit.s ostatním Vám budou muset poradit další lidé.Simona
jony
napsal(a):
Romanovkám roste vlna docela rychle. My stříháme v květnu a od února se romanovky drbou a vlna začíná odpadávat. Je asi 12 cm dlouhá a u těla se tvoří lupy, vlna filcovatí. Chtěly by stříhat po 9 měsících. Pokud mají pevný trus, kvalitní seno a vitaminový liz neodčervovala bych. Někdy se vlna ztrácí po horečnatých onemocněních, ale to nebude váš případ. Dana
jony
napsal(a):
nejlepší je sehnat si zamražené mlezivo,na kozích farmách.Existuje Jehněsan,projděte si na nemoderované diskuzi starší příspěvky.Odchovala jsem nejedno jehně na kozím mléce,aniž by se napilo mleziva.
roklanka
napsal(a):
nejlepší je sehnat si zamražené mlezivo,na kozích farmách.Existuje Jehněsan,projděte si na nemoderované diskuzi starší příspěvky.Odchovala jsem nejedno jehně na kozím mléce,aniž by se napilo mleziva.
Všem Vám moc děkuji za odpovědi.Já myslel ,že se jehně musí bezpodmínečně napít mleziva,aby se mu rozlepila střeva.
jony
napsal(a):
já jsem sehnala náhražku od veterináře, jmenuje se to myslím kolostran pasta, dal mi to pro kozlata, ale jehňata to můžou taky. Nejlepší je ale přírodní, zmrazuje se dobře, rozmrazovat se musí při pokojový teplotě.Jehně by ho mělo dostat do 36 hod. po narození