Mlezivo,odpadává vlna ovcím.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.1.2009 21:09
jony

XXX.XXX.185.32

Dobrý den,mám prosbu,nevíte jetli se nechá sehnat náhražka mleziva pro ovce a kozy.A ještě bych poprosil o radu:může se odčervovat bahnice před bahněním.Mám problém ovcím slézá vlna,doslova z nich odpadává a já slyšel názor ,že by to mohlo být tím ,že nejsou odčervené.Jsou to bahnice romanovské.Předem děkuji za rady.

28.1.2009 08:09
nehezacka

XXX.XXX.71.55

jony napsal(a):
Dobrý den,mám prosbu,nevíte jetli se nechá sehnat náhražka mleziva pro ovce a kozy.A ještě bych poprosil o radu:může se odčervovat bahnice před bahněním.Mám problém ovcím slézá vlna,doslova z nich odpadává a já slyšel názor ,že by to mohlo být tím ,že nejsou odčervené.Jsou to bahnice romanovské.Předem děkuji za rady.

Dobrý den,bahnice se nesmí odčervovat od druhé poloviny březosti.můžou potratit.s ostatním Vám budou muset poradit další lidé.Simona

28.1.2009 09:23
ovecka

XXX.XXX.56.118

jony napsal(a):

Romanovkám roste vlna docela rychle. My stříháme v květnu a od února se romanovky drbou a vlna začíná odpadávat. Je asi 12 cm dlouhá a u těla se tvoří lupy, vlna filcovatí. Chtěly by stříhat po 9 měsících. Pokud mají pevný trus, kvalitní seno a vitaminový liz neodčervovala bych. Někdy se vlna ztrácí po horečnatých onemocněních, ale to nebude váš případ. Dana

28.1.2009 09:40
roklanka

XXX.XXX.7.50

jony napsal(a):

nejlepší je sehnat si zamražené mlezivo,na kozích farmách.Existuje Jehněsan,projděte si na nemoderované diskuzi starší příspěvky.Odchovala jsem nejedno jehně na kozím mléce,aniž by se napilo mleziva.

28.1.2009 14:48
jony

XXX.XXX.185.32

roklanka napsal(a):
nejlepší je sehnat si zamražené mlezivo,na kozích farmách.Existuje Jehněsan,projděte si na nemoderované diskuzi starší příspěvky.Odchovala jsem nejedno jehně na kozím mléce,aniž by se napilo mleziva.

Všem Vám moc děkuji za odpovědi.Já myslel ,že se jehně musí bezpodmínečně napít mleziva,aby se mu rozlepila střeva.

28.1.2009 19:11
danurba

XXX.XXX.190.165

jony napsal(a):

já jsem sehnala náhražku od veterináře, jmenuje se to myslím kolostran pasta, dal mi to pro kozlata, ale jehňata to můžou taky. Nejlepší je ale přírodní, zmrazuje se dobře, rozmrazovat se musí při pokojový teplotě.Jehně by ho mělo dostat do 36 hod. po narození

Přidejte reakci

Přidat smajlík