Můžu poprosit o radu?Je normální ,že již asi 5 dní naší Vysokobřezí koze vychází z vulvy hlen?Není to ale hlen čirý,přirovnání je to jak hustý jogurt.Je to zřejmě prvnička.Nemá žádné hladové jámy,je pěkně kulatá,a při pohmatu na spodu břicha se to v ní pěkně kope.Kozu mám ještě jednu,velikou sedmiletou,ta hladové jámy má kůzlata na pohmat znatelná vulva nateklá není,ale včera jsem si všiml průhledného provázku z vulvy.Hlídat ,nebo ne?Jony.
jony
napsal(a):
Můžu poprosit o radu?Je normální ,že již asi 5 dní naší Vysokobřezí koze vychází z vulvy hlen?Není to ale hlen čirý,přirovnání je to jak hustý jogurt.Je to zřejmě prvnička.Nemá žádné hladové jámy,je pěkně kulatá,a při pohmatu na spodu břicha se to v ní pěkně kope.Kozu mám ještě jednu,velikou sedmiletou,ta hladové jámy má kůzlata na pohmat znatelná vulva nateklá není,ale včera jsem si všiml průhledného provázku z vulvy.Hlídat ,nebo ne?Jony.
Hlen jsem zaznamenala,spíš bych to připodobnila k husté rýmě.To mi předvedla prvnička,zhruba 10 dní před slehnutím.Vulva nateklá být namusí,starší kozu bych asi kontrolovala pohledem častěji.Břicho prohmatávat nemusíte,pohyb je znatelný okem.Nechte je raději v klidu.Některá koza se před porodem protahuje,některá nežere,na některé nepoznáte vůbec nic,chce to jen trpělivot.téměř každá koza začne s porodem jinak pomekávat,tak se později dorozumívá s kůzletem,to je známka začínajícího porodu.Zcela Vás chápu vaši nedočkavot,mějte trpělivost,brzy se dočkáte.Hodně štěstí Roklanka