Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.8.2009 16:48
lavacca

XXX.XXX.1.3

Ahoj, chovatelé oveček.

Copak všechno za ovoce dáváte svým ovečkám?

Já dávám - vždy jen trochu - rybíz, jostu, špendlíky(žluté i červené- ty jsou dost kyselé), arónii a ostružiny. Občas i maliny. Samozřejmě ještě jablka - ty hlavně v zimě.

9.8.2009 17:55
kaskada

XXX.XXX.126.6

lavacca napsal(a):
Ahoj, chovatelé oveček.

Copak všechno za ovoce dáváte svým ovečkám?

Já dávám - vždy jen trochu - rybíz, jostu, špendlíky(žluté i červené- ty jsou dost kyselé), arónii a ostružiny. Občas i maliny. Samozřejmě ještě jablka - ty hlavně v zimě.

Naše ovečky si v tomto období sbírají spadaná jablíčka a švestky. Raději je ale odklízíme, aby se nepřecpaly.

V zimě dostávají co zrovna doma je, hlavně krájená jablíčka. Chutná jim spíš zelenina - mrkev, slupky od salátových okurek, hlávkový salát atd.

9.8.2009 18:16
lavacca

XXX.XXX.1.3

kaskada napsal(a):
Naše ovečky si v tomto období sbírají spadaná jablíčka a švestky. Raději je ale odklízíme, aby se nepřecpaly.

V zimě dostávají co zrovna doma je, hlavně krájená jablíčka. Chutná jim spíš zelenina - mrkev, slupky od salátových okurek, hlávkový salát atd.

No jo, ještě jsem zapomněla na třešně a již zmíněné švestky.

Jinak slupky od okurek jsme těm našim už taky zkoušeli dát, ale nechutnaly jim.

13.8.2009 20:41
lavacca

XXX.XXX.1.3

lavacca napsal(a):
No jo, ještě jsem zapomněla na třešně a již zmíněné švestky.

Jinak slupky od okurek jsme těm našim už taky zkoušeli dát, ale nechutnaly jim.

a tady dnešní ovocné hody - pár kuliček arónie, ostružin, žlutý a červený špendlík a švestky(ty jsem jim po vyfocení ještě rozpůlila a vyndala pecku)

14.8.2009 13:40
agentka

XXX.XXX.24.188

lavacca napsal(a):
a tady dnešní ovocné hody - pár kuliček arónie, ostružin, žlutý a červený špendlík a švestky(ty jsem jim po vyfocení ještě rozpůlila a vyndala pecku)

jé já bych chtěla být u vás ovce ty se mají naše takový výběr nemají , ale jablka jim padají a nebo si stoupnou na zadní a utrhnou si přímo ze stromu - jinak slupky od banánu a od pomerančů to taky milují a už jsem jim v zimě dávala i mandarinky - které byly už jakoby vyschlé a nechutnaly nám

14.8.2009 14:33
lavacca

XXX.XXX.1.3

agentka napsal(a):
jé já bych chtěla být u vás ovce ty se mají naše takový výběr nemají , ale jablka jim padají a nebo si stoupnou na zadní a utrhnou si přímo ze stromu - jinak slupky od banánu a od pomerančů to taky milují a už jsem jim v zimě dávala i mandarinky - které byly už jakoby vyschlé a nechutnaly nám

Tak dát ovečkám slupky od banánů a pomerančů, mě teda nenapadlo.

U nás mají holky (nyní i beran) ohradu vedle sadu, takže musím běhat a sbírat či trhat pokud mají chutě. Ale já to pro ně dělám ráda, stejně na to ovoce jdu obvykle sama, tak jim cestou zpět nějaké vezmu - ačkoli letos dělám výlety rovnou s kbelíčkem. Je radost vidět, jak to do sebe cpou a spokojeně u toho mlaskají.

14.8.2009 17:33
rybka

XXX.XXX.136.139

lavacca napsal(a):
Tak dát ovečkám slupky od banánů a pomerančů, mě teda nenapadlo.

U nás mají holky (nyní i beran) ohradu vedle sadu, takže musím běhat a sbírat či trhat pokud mají chutě. Ale já to pro ně dělám ráda, stejně na to ovoce jdu obvykle sama, tak jim cestou zpět nějaké vezmu - ačkoli letos dělám výlety rovnou s kbelíčkem. Je radost vidět, jak to do sebe cpou a spokojeně u toho mlaskají.

Tak tedy slupek od banánu, pomerančů a mandarinek bych teda ovečky ušetřila, je to sám postřik a samá chemie ,, fuj " Není nad ovoce a zeleninu vypěstovanou na české zahrádce. Navíc pohnojené tím, co z oveček vyjde a pěkně proleženým se nemusím bát, že se třeba osypu nebo pos....

Přidejte reakci

Přidat smajlík