Zájímá mě váš názor na tohoto kozlíka co na něm vidíte za nedostatky a vady?Může mi prosím někdo napsat jak má vypadat standart kozlika,jaké jsou vady co se toleruje a co je vyřazovací vada?Děkuji Karel.
kozlos
napsal(a):
Zájímá mě váš názor na tohoto kozlíka co na něm vidíte za nedostatky a vady?Může mi prosím někdo napsat jak má vypadat standart kozlika,jaké jsou vady co se toleruje a co je vyřazovací vada?Děkuji Karel.
Můžete odpovídat i na meil:tesar.svec@seznam.cz
kozlos
napsal(a):
Můžete odpovídat i na meil:tesar.svec@seznam.cz
Stále vás trápí,že jste koupil špatně? Otec je krásný,matku jsem neviděla.Ve zpravodaji 2/2007 najdete přesnou odpověď na otázku,co vše se posuzuje. Zkráceně: Celkový vývin a tělesná stavba,pohlavní výraz ,hlava,rohy,utváření dolní čelisti,krk,hřbet,hrudník,záď,břicho,hrudní končetiny-postoj,hrudní končetiny-spěnka,pánevní končetiny-postoj,pánevní končetiny-spěnka,úhel hleznového kloubu,paznehty,pohlavní orgány. Hodnotit podle fotografie je zavádějící.Byli tam krásnější kozlíci,ale vy jste chtěl určitou linii a původ ER,což ten kozlík má a myslím si,že z něj vyroste krásný kozel.Loni jsem si koupila kozlíka,také jen podle linie,nejmenšího a žadného krasavce a druhým rokem je to krásný kozel a dává nádherná kůzlata ,na rozdíl od Roklana,který ještě druhý rok vypadal děsně a až třetím rokem se stal ukázkovým.
roklanka
napsal(a):
Stále vás trápí,že jste koupil špatně? Otec je krásný,matku jsem neviděla.Ve zpravodaji 2/2007 najdete přesnou odpověď na otázku,co vše se posuzuje. Zkráceně: Celkový vývin a tělesná stavba,pohlavní výraz ,hlava,rohy,utváření dolní čelisti,krk,hřbet,hrudník,záď,břicho,hrudní končetiny-postoj,hrudní končetiny-spěnka,pánevní končetiny-postoj,pánevní končetiny-spěnka,úhel hleznového kloubu,paznehty,pohlavní orgány. Hodnotit podle fotografie je zavádějící.Byli tam krásnější kozlíci,ale vy jste chtěl určitou linii a původ ER,což ten kozlík má a myslím si,že z něj vyroste krásný kozel.Loni jsem si koupila kozlíka,také jen podle linie,nejmenšího a žadného krasavce a druhým rokem je to krásný kozel a dává nádherná kůzlata ,na rozdíl od Roklana,který ještě druhý rok vypadal děsně a až třetím rokem se stal ukázkovým.
Tehle kozlík je můj odchov.Byl vyřazen za údajně prošláplé spěnka.Myslím že ten ortel byl nespravedlivý tak mě to pořád vrtá hlavou a když jsem viděl v Jabloném kozlika který měl prošláplé spěnka o mnohem víc a dostal ER tak mě to doslova s..e.S kozlíkem kterého jsem koupil v Jabloném jsem spokojenej a je moc šikovnej a velkej mazel.Se zlatkou jsem taky spokojenej teď se pěkně rozdojila a je to oblíbenkině mé dcerky.Karel.
kozlos
napsal(a):
Toto jsou ty prošláplé spěnka.
kozlos
napsal(a):
Vždycky záleží na posuzovateli,tím nechci říct,že by p. Dvořák posuzoval špatně,to rozhodně ne.Připadal mi daleko tolerantnější,ale je to stejné jako u jakéhokoliv posuzovatele kterékoliv rasy zvířat.Věřím,že vás to s...e,ale nic s tím neuděláte,takže zůstane u pocitu. Jsem ráda,že jste s nákupem tady u nás na severu spokojený. Hodně štěstí v chovu.
kozlos
napsal(a):
Pokud mě nemýlí ten stín - vždy je lépe posuzovat zvíře naživo, obrázek může klamat - vidím ty spěnky spíše strmé, než prošláplé. Obecně - pokud máte připomínky k posouzení zvířete, musíte je vznést ihned po zhodnocení všech zvířat. Někdo z komise k tomu dává většinou pokyn, ale když ne - musíte být aktivní sám.
jirinajanickova
napsal(a):
Pokud mě nemýlí ten stín - vždy je lépe posuzovat zvíře naživo, obrázek může klamat - vidím ty spěnky spíše strmé, než prošláplé. Obecně - pokud máte připomínky k posouzení zvířete, musíte je vznést ihned po zhodnocení všech zvířat. Někdo z komise k tomu dává většinou pokyn, ale když ne - musíte být aktivní sám.
Pan Dvořák posuzoval velice pěkně ke každému kozlikovi výklad i ta ukázka stříhání spárků byla poučná,uplně něco jiného než jsme zvyklí u nás moc se mi tam u Vás na severu líbilo.Kozlíka je škoda je po šestilitrový dojnici a otec předává vysokou bilkovinu i tuk.Po aukci jsem se samozřejmě ozval ale bylo mi to houbelec platný.Tak si ho zatím nechám na připouštění bezpapírových koz a holt v prosinci půjde hlavou dolu.Karel.