Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.12.2009 11:10
vojta100

XXX.XXX.112.63

chtěl jsem se někoho zeptat na radu. Mám sufolka berana a ovci. Ovci se narodily 2 ovečky. Prvně je přijala, dala jim napít a po půl dni jedno začala dost hrubým spůsobem odstrkovat. pokouším se je teď dokrmit. nevíte čím to může být? Málo mléka nebo třeba může být nemocné. děkuji za odpověď

8.12.2009 11:48
renata

XXX.XXX.51.72

vojta100 napsal(a):
chtěl jsem se někoho zeptat na radu. Mám sufolka berana a ovci. Ovci se narodily 2 ovečky. Prvně je přijala, dala jim napít a po půl dni jedno začala dost hrubým spůsobem odstrkovat. pokouším se je teď dokrmit. nevíte čím to může být? Málo mléka nebo třeba může být nemocné. děkuji za odpověď

Zkuste mu zkontrolovat zuby jestli je nemá ostré ,pak stačí upilovat pilníčkem na nehty. Také zkontrolujte vemínko ovečky ,jestli není pokousaná. Ovčí maminka pozná jestli je potomek s nějakou vadou nebo ne. Pokud by nic nepomohlo ,tak vás čeká umělý odchov. Renata

8.12.2009 12:55
agentka

XXX.XXX.24.188

renata napsal(a):
Zkuste mu zkontrolovat zuby jestli je nemá ostré ,pak stačí upilovat pilníčkem na nehty. Také zkontrolujte vemínko ovečky ,jestli není pokousaná. Ovčí maminka pozná jestli je potomek s nějakou vadou nebo ne. Pokud by nic nepomohlo ,tak vás čeká umělý odchov. Renata

nám se stalo to stejné v loni - prostě jednomu dala napít druhému ani za nic a ni násilím to nepomohlo spíš zhoršila - takže byla ovečka na flašce rostla jako ostatní jehňata žádnou vadu jsem na ní nepozorovala nevím proč to někdy ovce udělají

8.12.2009 15:19
lesakm

XXX.XXX.179.101

agentka napsal(a):
nám se stalo to stejné v loni - prostě jednomu dala napít druhému ani za nic a ni násilím to nepomohlo spíš zhoršila - takže byla ovečka na flašce rostla jako ostatní jehňata žádnou vadu jsem na ní nepozorovala nevím proč to někdy ovce udělají

Dobrý den , také nám některé ovce dříve odmítaly jehňata nejdříve jsme to řešili flaškou ale bylo to šíleně časově náročné , potom jsem ty které to dělaly opakovaně začal prostě vyřazovat a na porážku šli i jejich potomci , během pár let se stádo tak vyčistilo že dnes prakticky nevíme co to odmítání jehňat je stane se to maximálně u některé prvničky která neví co se děje pokud to však udělá některá dvakrát zasebou automaticky ji vyřazuji, ovce nemáme u domu a tak musejí být maximálně samostatné i v době bahnění a jsem dnes rád že se to tak pěkně povedlo vytřídit s pozdravem ML.

8.12.2009 17:30
ambra

XXX.XXX.12.143

vojta100 napsal(a):

Ano též se mi to stalo. Ale je to prostě tím, že mám ovci která má mlíko jenom pro jedno jehně, tak prostě jedno odmítla. Neřešila jsem to vyřazováním ovce ani potomků, ovce to vyřešila sama má jenom po jednom jehněti Už opakovaně dvojčata měla jenom jednou. A dcera odchovaná na flašce letos prvnička porodila sama,dvojčata a v pohodě je odchovala ani mě k nim nechtěla pustit po porodu.
Takže nezoufejte děje se to více chovatelům a důvody jsou nejrůznější a jejich víc.

9.12.2009 20:26
agentka

XXX.XXX.24.188

ambra napsal(a):
Ano též se mi to stalo. Ale je to prostě tím, že mám ovci která má mlíko jenom pro jedno jehně, tak prostě jedno odmítla. Neřešila jsem to vyřazováním ovce ani potomků, ovce to vyřešila sama má jenom po jednom jehněti Už opakovaně dvojčata měla jenom jednou. A dcera odchovaná na flašce letos prvnička porodila sama,dvojčata a v pohodě je odchovala ani mě k nim nechtěla pustit po porodu.
Takže nezoufejte děje se to více chovatelům a důvody jsou nejrůznější a jejich víc.

Tak pozor já jsem udělala chybu a jedno jehně odvrhnuté vykrmné na láhvi jsem si nechala do chovu víckrát to neudělám - dalo se na mámu a ještě stím rozdílem že máma si nechala aspon jedno z dvojčat a ta porodila krásná zdravá dvojčata a nepřijala ani jedno a to měla vemeno větší než ostatní - nejdřív jsem oddojovala násilím mlezivo at mají malí pak ovci držela ale nemělo to smysl - kdo to nezažil nevěří jak ovce nechce vlastní jehňata - od té doby selektuji také která nepřijme bohužel má smůlu a její potomci které si odchovám bohužel také.

Přidejte reakci

Přidat smajlík