hanka mkf

Snad se nikdo nebude zlobit. Dám jsem pár foteček z naší minifarmy, co se u nás událo, co nového přibylo......
hanka mkf

hanka mkf
napsal(a):
Snad se nikdo nebude zlobit. Dám jsem pár foteček z naší minifarmy, co se u nás událo, co nového přibylo......
Asi takové je jaro u nás.
hanka mkf

hanka mkf
napsal(a):
Holky jsou na pastvě.
hanka mkf

hanka mkf
napsal(a):
.....všude jsou jen bylinky ....
hanka mkf

hanka mkf
napsal(a):
Tak to je Jirka. (Dita blahem spííí )
hanka mkf

hanka mkf
napsal(a):
Tak to je Jirka. (Dita blahem spííí )
No budete muset natočit hlavu, já a počítač nejsme kamarádi.
hanka mkf

hanka mkf
napsal(a):
I můj bráška Adam nám občas pomůže.
hanka mkf

hanka mkf
napsal(a):
Tak to je naše chalupa foto od lesa - naše Kozí království (dnes už nejen kozí )
hanka mkf

hanka mkf
napsal(a):
Moje nejmladší sestřička Eminka (na fotce jí je rok, bude to selka, ráda jezdí v žebřiňáčku )
hanka mkf

hanka mkf
napsal(a):
Tak konečně se mnou a na houpačce. Fišinka je moc zvědavá, nejenom, že tam je Eminka, ale zaujala ji i houpačka.
hanka mkf

hanka mkf
napsal(a):
Houpi houpi.......(vzadu jsou opravdu včelky, také patří na naši farmu, jen to tam má vše napovel můj druhý děda, už se těším na med.)
hanka mkf

hanka mkf
napsal(a):
Nakonec naše slepičky.
Tady je kurník a psí příbytek v jednom.
hanka mkf

hanka mkf
napsal(a):
Slepičky - všehochuť.
Nejstarší zakrslé plymutky, zakrslé staroanglické bojovničky a nakonec zakrslé wyandotky a kohoutek.
hanka mkf

hanka mkf
napsal(a):
...ještě slípky...
hanka mkf

hanka mkf
napsal(a):
.... celkový pohled do výběhu ...
hanka mkf

hanka mkf
napsal(a):
No budete muset natočit hlavu, já a počítač nejsme kamarádi.
Nebo obrátit monitor, to už jsme taky zkoušeli, když počítač nepochopil, co po něm chci!!!!
hanka mkf
napsal(a):
.... celkový pohled do výběhu ...
Ahoj, zdravím kozí farmu a její milé obyvatele! Procvičila jsm si po ránu krční páteř / monitor neunesu / a z celého srdce závidím krásný děti , krásný kozy, krásnou chalupu , krásnou přírodu i ty slepičky vypadají krásně .... prostě reklama na krásný život...Vypadáte tam jako z volebního plakátu. A to vím, že na vašich fotkách nepracoval tým retušerů a poradců. Moc hezký fotky a moc hezký lidi na nich !!! Přeji vám všem pevné zdraví a plno optimismu . A držím palečky s tou vysokou školou. helena
hanka mkf

hehe
napsal(a):
Ahoj, zdravím kozí farmu a její milé obyvatele! Procvičila jsm si po ránu krční páteř / monitor neunesu / a z celého srdce závidím krásný děti , krásný kozy, krásnou chalupu , krásnou přírodu i ty slepičky vypadají krásně .... prostě reklama na krásný život...Vypadáte tam jako z volebního plakátu. A to vím, že na vašich fotkách nepracoval tým retušerů a poradců. Moc hezký fotky a moc hezký lidi na nich !!! Přeji vám všem pevné zdraví a plno optimismu . A držím palečky s tou vysokou školou. helena
Dík všem!!!
Ale nemyslete, když jsme sem před třemi lety přišli, nebylo to tak jako v ráji. Sice tu bydleli slušní lidé (dvě starší paní, se kterými se přátelíme) ale neměly dost síli na úpravu kolem domu, pastviny zarostlé starou trávou, ve chlévě skladiště, v sýrárně skladiště - tedy chlév, sýrárnu jsme museli vybudovat od začátku znovu, suchý záchod - ta romantika se nám líbila asi tak rok, pak se z části chléva udělala koupelna. No a to není práce konec, štít nám u chalupy doslova padá na hlavu, ......
Je sice pravda, že tady máme opravdu hezky - hora, kopečky, zeleno, neporušená příroda a my si toho nesmírně vážíme.
Zrovna dnes jsem našla pod břízami první dva KOZÁKY!!!
Hanka MKF
hanka mkf
napsal(a):
Ahoj, na Kozákov mám krásný výhled.
Dala jsi sem krásný fotky, nejvíc to připomíná moji oblíbenou pohádku princezna ze mlejna.
My máme doma jen jednu kamerunku ke které jsem sháněla kámošku, nejdřív jsem myslela taky na trpaslici asi holandskou, pak jsem si řekla že když už, tak už, jenže teď čekám už třetí mrně a tak asi nechám až na příští jaro nákup kozičky na dojení, jenže to si pak zas ještě na mlíčko počkám.
Přeju krásné konečně už léto (snad ho tím přáním přivolám!)
hanka mkf
napsal(a):
Dík všem!!!
Ale nemyslete, když jsme sem před třemi lety přišli, nebylo to tak jako v ráji. Sice tu bydleli slušní lidé (dvě starší paní, se kterými se přátelíme) ale neměly dost síli na úpravu kolem domu, pastviny zarostlé starou trávou, ve chlévě skladiště, v sýrárně skladiště - tedy chlév, sýrárnu jsme museli vybudovat od začátku znovu, suchý záchod - ta romantika se nám líbila asi tak rok, pak se z části chléva udělala koupelna. No a to není práce konec, štít nám u chalupy doslova padá na hlavu, ......
Je sice pravda, že tady máme opravdu hezky - hora, kopečky, zeleno, neporušená příroda a my si toho nesmírně vážíme.
Zrovna dnes jsem našla pod břízami první dva KOZÁKY!!!
Hanka MKF
Nikdy jsem si houbu KOZÁKA nespojovala s kozama A HLE !
Ted mě to docvaklo !!!!! Jak jsem tak na těch kozích stránkách , v kozí diskuzi ....
ONO je to jméno od koz , nikoliv od ruských jezdců na konich ! ! Člověk má vždy co objevovat !! Hezký den !!helena
hanka mkf

hehe
napsal(a):
Nikdy jsem si houbu KOZÁKA nespojovala s kozama A HLE !
Ted mě to docvaklo !!!!! Jak jsem tak na těch kozích stránkách , v kozí diskuzi ....
ONO je to jméno od koz , nikoliv od ruských jezdců na konich ! ! Člověk má vždy co objevovat !! Hezký den !!helena
Dobrý den Heleno,
já dnes zažila taky po ránu šok! Takže nejste v těch omylech sama. Myslela jsem houbu kozáka březového, u nás u chalupy jak je ta alej tak tam každý rok nasbíráme 4 litrovou sklenici sušených hub, tedy musíme je nasušit.
Jsem z toho ještě od rána jelen!!!
Jdu podojit kozy a z kurníku se line pípání, nešlo mi to narozum. (Vysvětlím, že máme zdrobnělé slepičky a nechceme kuřátka, jelikož není správné počasí a na odchov nejsme zařízeni, tak jsme každý den chodili sbírat vajíčka, nejen jsem se vždy koukla do snáškových hnízd, ale i po celém kurníku a i pod slepice, prostě vše jsme vždy sebrali. Sice mi bylo líto jedné kvočny, ale nedalo se nic dělat)
Dnes jsem zase opět jako vžy slípku nadzdvihla a HLE, dvě malá kuřátka!!!!
Nechápu to. Jak se tam vzala, vždyť slepice musí na vejcích sedět 21 dní, a tato slepice pod sebou včera i dny před tím neměla ani vajíčko, když kvoče, nesnáší. Každý den jsem měla od 7 slepiček 5 - 7 vajíček, samozřejmě sem tam byl odpočinek, ale sbíráme každý den, jelikož každý den pipky krmím. Ani skořápky po kuřátkách jsem nenašla. Může mi to někdo vysvětlit???
O kuřátka se postarám.
Kuriozita je, že jsem včera s mým přítelem polemizovala o tom, že bychom mohli zkusit nechat vysedět kuřátka, ale do lepšího počasí a že se na to musíme nějak připravit, proto jsem včera psala dotaz na moderovanou diskuzi, co a jak je potřeba k líhnutí pod kvočnou....
Zdravím a kuriozit zdar Hanka MKF
hanka mkf

hanka mkf
napsal(a):
Dobrý den Heleno,
já dnes zažila taky po ránu šok! Takže nejste v těch omylech sama. Myslela jsem houbu kozáka březového, u nás u chalupy jak je ta alej tak tam každý rok nasbíráme 4 litrovou sklenici sušených hub, tedy musíme je nasušit.
Jsem z toho ještě od rána jelen!!!
Jdu podojit kozy a z kurníku se line pípání, nešlo mi to narozum. (Vysvětlím, že máme zdrobnělé slepičky a nechceme kuřátka, jelikož není správné počasí a na odchov nejsme zařízeni, tak jsme každý den chodili sbírat vajíčka, nejen jsem se vždy koukla do snáškových hnízd, ale i po celém kurníku a i pod slepice, prostě vše jsme vždy sebrali. Sice mi bylo líto jedné kvočny, ale nedalo se nic dělat)
Dnes jsem zase opět jako vžy slípku nadzdvihla a HLE, dvě malá kuřátka!!!!
Nechápu to. Jak se tam vzala, vždyť slepice musí na vejcích sedět 21 dní, a tato slepice pod sebou včera i dny před tím neměla ani vajíčko, když kvoče, nesnáší. Každý den jsem měla od 7 slepiček 5 - 7 vajíček, samozřejmě sem tam byl odpočinek, ale sbíráme každý den, jelikož každý den pipky krmím. Ani skořápky po kuřátkách jsem nenašla. Může mi to někdo vysvětlit???
O kuřátka se postarám.
Kuriozita je, že jsem včera s mým přítelem polemizovala o tom, že bychom mohli zkusit nechat vysedět kuřátka, ale do lepšího počasí a že se na to musíme nějak připravit, proto jsem včera psala dotaz na moderovanou diskuzi, co a jak je potřeba k líhnutí pod kvočnou....
Zdravím a kuriozit zdar Hanka MKF
tak tady s kvočnou
hanka mkf
napsal(a):
tak tady s kvočnou
Tedy Hanko, klobouk dolů! Musím říci, že žijete v naprostém ráji. Já mám také malé hospodářství, ale ne v tak krásném a čistém prostředí. Sem na diskuzi chodím pro inspiraci a nápady ataky přečíst si Vaše názory a rady. Jak jsem pochopila, Váš věk je asi poloviční než můj,ale Vaše myšlení a rozhled upřímně obdivuji a skládám Vám poklonu. Dělám učitelku ve škole a práce mezi zvířety je pro mne relaxací a balzámem na duši, která mezi současnými dětmi trpí. O to více mne těší, že mezi námi existují lidé jako Vy a jen bych si přála, abych takových potkala více. Přeji Vám do budoucna mnoho radosti z hospodářství a někdy na diskuzi naviděnou. Dana ze ZČ
hanka mkf
napsal(a):
tak tady s kvočnou
Gratuluji. To se pozná chovatelský ráj . Co se vám dostane do chovatelských spárů, prostě neodolá tlaku a porodí. Dokonce i proti vaší vůli. Kuřata jsou krásný .A pak že je slepice blbý tvor ! Cha. Hurá vaší kvočně ! Chtěla děti, má je. Žádná interrupce na knedlíky !!!. Možná to budou plivníci.
Užitečné zvíře do domácnosti. Buďte na ně hodní. Mohli by zařídit trochu lepší počasí. Nebo neusušíme.Helena
saboro
napsal(a):
Ahoj, na Kozákov mám krásný výhled.
Dala jsi sem krásný fotky, nejvíc to připomíná moji oblíbenou pohádku princezna ze mlejna.
My máme doma jen jednu kamerunku ke které jsem sháněla kámošku, nejdřív jsem myslela taky na trpaslici asi holandskou, pak jsem si řekla že když už, tak už, jenže teď čekám už třetí mrně a tak asi nechám až na příští jaro nákup kozičky na dojení, jenže to si pak zas ještě na mlíčko počkám.
Přeju krásné konečně už léto (snad ho tím přáním přivolám!)
ahoj,také se koukám směrem ke Kozákovu a zítra tam i vyrážím.Sice pracovně ale i tak si užiju výhled do krajiny,až budu stříhat oveny.
hanka mkf
napsal(a):
Nebo obrátit monitor, to už jsme taky zkoušeli, když počítač nepochopil, co po něm chci!!!!
Takhle mi to připadá lepší...
hanka mkf

hehe
napsal(a):
Gratuluji. To se pozná chovatelský ráj . Co se vám dostane do chovatelských spárů, prostě neodolá tlaku a porodí. Dokonce i proti vaší vůli. Kuřata jsou krásný .A pak že je slepice blbý tvor ! Cha. Hurá vaší kvočně ! Chtěla děti, má je. Žádná interrupce na knedlíky !!!. Možná to budou plivníci.
Užitečné zvíře do domácnosti. Buďte na ně hodní. Mohli by zařídit trochu lepší počasí. Nebo neusušíme.Helena
Heleno, teď mi docvaklo, kde jste vzala ty PLIVNÍKY!!!!!!!!
Že vy jste četla Františka Nepila a jeho Střevíce z lýčí. Já to četla - i příhodu o plivníkovi. Fakt super knížka - do pláče i pro zasmátí. ALE TÉ PRAVDY V NÍ!!!!!!!!
Hanka mkf