jirinajanickova
napsal(a):
Z toho jde smutek a strach. Moc a moc přeju, aby se voda už zastavila a odtekla.
Jiřinko, jestli tě to potěší nebo alespoň uklidní....
oldwomen.wordpress.com
příspěvek 17.5.2010 Říka, Moštěnka, Morava, Bečva a příspěvek 18.5.2010 Přerov
Předpokládám, že už hůř nebude.
Martina
jeduvka
napsal(a):
Jiřinko, jestli tě to potěší nebo alespoň uklidní....
oldwomen.wordpress.com
příspěvek 17.5.2010 Říka, Moštěnka, Morava, Bečva a příspěvek 18.5.2010 Přerov
Předpokládám, že už hůř nebude.
Martina
Martino !!!
Co mi to děláš ?!?
Obrázky mojeho rodného města, přepasírovány paměťovou selekcí, ve mně vyvolávají pouze představy libé ( jééé - můj gympl, jééé - svatý Ján za naším kostelem, jééé - Dolňák, jééé - Bečvička, i když těsně před rozlitím ), ale to se sem teď vůbec NEHODÍÍÍÍÍÍ
Víš, že v rodinném albu máme spoustu takových fotek Bečvy "po špunt" ? Ale vždycky se jednalo o nějakou průtrž nahoře, která rychle odtekla. Akorát jednou si pamatuju, že začalo pršet na Medarda - a to nepršelo 40 dní !!! Stačily 4 - a ze zahrádek pod nemocnicí bylo Stříbrné jezero ( tenkrát šel v kinech čerstvě Vinnetou
) ....
Se všemi vyplavenými a zabahněnými moc cítím ( to se mi to kecá, já vím ). My tady máme akorát zimu jak v psírně ( kdyby mi v zahrádce nekvetly tulipány, vypadalo by to na listopad
), vytrvale mrholí a drobně prší, do toho mám u třech koz čerstvý kůzlata, který samolitr tím pádem NEMŮŽOU VEN
!!! a aby se mi nezkrátily žíly, tak jsem si zrovna přivezla kačenky
. Ovšem kam je dám, to je taky otázka, neb v místnosti, kde běžně drůbež odchovávám, SE mezitím od rána vybouralo okno
, a když jsem zapnula do zásuvky kuřecí ohřívadlo, vyhodila jsem elektriku až na sloupě
Chtěla jsem tě jen uklidnit, že je vše v pohodě. Jo, zahrádky dole pod nemocnicí mají zalito na pár neděl dopředu, v lagunách je na trávníku blátíčko, ale žádný drama. Bečva jen trošilinku ušplíchla bokem.
A kosa je tu taky. Hlavně asi díky vlhku. Někdy kolem desátého dubna jsem vypnula topení a minulý týden je opět zapnula. 14°C v kuchyni se mi jevilo drobně nedostačných
Měj se v kopcích pěkně, snad už bude sluníčkověji.
Martina