Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.5.2010 14:43
cariadwr

XXX.XXX.166.75

:-) No možná trochu s nadsázkou, ale opravdu nám letos ovce děsně hulákají. Víc než vloni (kdy jsme jich měli o 15 míň, tedy 5). Mám několik hypotéz - 1) koupili jsme moc rozmachané ovce, byly zvyklé na kolečko (řvaly na něj) a jedna z nich je doslova tisková mluvčí - když všechny mlčí, ona ječí (a pak se ostatní pochopitelně přidají). 2) zkazili jsme si je sami podáváním jádra, tj. jsme jim vytvořili stereotyp člověk=něco dobrého. Ale vloni jsme podávali jádro taky a rozhodně okolo toho taková hysterie nebyla. Teď jsou už na pastvě, a přesto stačí jít kolem a hned se ozve bééé a celá banda letí k brance smajlík Nebudu popírat, že nám to leze na nervy, občas se pohybujeme venku i v 5 ráno a sousedy opravdu lituju (béééstie si vytrénovaly hlasivky obdivuhodně). Navíc je to nakažlivé, koupili jsme před měsícem další, asi týden se chovaly slušně a pak se přizpůsobily davu :-(
Čo s tým, himbajs??? Jestli máte někdo nějaké tipy a triky, kterak donutit ovce mlčet, tak sem s nimi.. předesílám, že teď mají opravdu naprosto všechno co potřebují a co lahodí jejich patru - ale bohužel to jádro asi lahodilo víc...

26.5.2010 08:18
agentka

XXX.XXX.24.188

Nevím jak moc si jich všímáte či chodíte se na ně dívat - naše ovce byly takto přes zimu naučené také - od té doby co jsou na pastvině si jich nevšímáme nosím jen vodu a vůbec z počátku se tam neukazuji - prostě je ignorovat zbytečně tam nechodit - ony pochopí že nic nebude a přestanou řvát - horší je když na vás vidí jak něco děláte a neumíte jim v to zabránit - naše nás normálně nevidí jen když za nima na tu nebo onu pastvinu které jsou za barákem zajdem . Jinak máme typy které jsou prostě řvounky - cca 3 přesně víme které - a ony pak rozeřvou celé stádo - strašné je také když prodáme jehně tak to dva dny ovce(aspon naše) bečí jak smyslu zbavená - jedna takto řvala i ve 4 ráno - není se co divit když jí najednou zmizí mládě - takže moje rada je teda nic jim nedávat pouze nejnutnější - ani žádný chleba prostě nic a nevšímat si jich - pokud jim sem tam dáte -tak máte zaručeno že budou řvát pořád a vyžadovatsmajlík

26.5.2010 10:17
gajdovka

XXX.XXX.4.30

Také jsem si všimla abnormálnído bečení ovcí,které má zdejší statek na pastvinách přes cestu.Jsem také soused, ale můžu říct, že mi to ale vůbec nevadí a že jich tam je.Lepší, jak řev motorů.Lenka

27.5.2010 07:24
cariadwr

XXX.XXX.166.75

No, on je strašný rozdíl, jestli ovce ječí NA VÁS nebo na někoho jiného, popř. jen tak do éteru. Kamarádi co jsou u nás tu a tam říkají, jak tu máme hezký zvukový kolorit. Vždy se otočím a vražedně se na ně zahledím :-)
Bohužel dozadu chodit musíme, máme tam koně a nosíme jim jádro v kyblíkách :-( což je tedy problém. Navíc jsme včera zjisitli, že jsme asi překročili kapacitu zdroje a ovce začínají vandrovat.
Nicméně za rady díky, tisková mluvčí má poslední šanci si spravit reputaci příští jaro, jestli se jí lepší podaří jehňata, jinak jde do buřtů. Máme jí už plné zuby.

29.5.2010 11:26
lavacca

XXX.XXX.1.3

Na nás to naše milé miniovečky taky zkoušely. Bylo to asi měsíc po tom, co jsme je přivezli a naučili je, že když přijdou(ze začátku se fakt bály, ony jsou od přírody jako plemeno nedůvěřivé vůči cizím lidem), tak dostanou mlsku. pak už jak člověka zahlídali, tak bylo slyšet : ,,Méé a hluboké beraní Béé´´. Nemůžu si pomoct, ale do teď holky řvou spíš Méé jako kozy. :-| No, někdy jsou tak vychytralé, že si z nich dělám srandu, že je fakt snad zkřížli s kozou. smajlík

A co na ně opravdu 100ˇ% zabralo? Naprostá ignorace! zazačátku úplná, tj žádné přilepšování a dělali jsme, že tam vlastně ani nejsme. Časem pochopily, že když jsou zticha a my zavoláme: Holky, holky! že mají přiběhnout a mlsku dostanou. Ale bez našeho vyzvání prostě nic nebude. :-)

Každoročně po porodech, kdy jim samozřejmě víc přilepšujeme, mají tendenci to zkoušet. Ale já jsem tvrdá:-), takže mají smůlu.

Jinak naštěstí krom baráku za náma, kde mají koně, jsme na samotě, tak se i při jejich řevu zas tak nic neděje. :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík