Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.10.2010 13:20
borokoz

XXX.XXX.99.148

ahoj...moje kozy se pořád neprskají.Mám je asi 3měsíce.Už si začínám myslet,že Stará je stará a Líza je spíš jako kozlík...Můžete mě říci,jak se vám zdají?

25.10.2010 14:39
marketazalbre

XXX.XXX.46.78

Máte někde poblíž kozla? Naše kozenky se rozprskaly jakmile jsem jim dovezla smraďocha. Teď už se prskaly podruhé a byly prý hodně divoké smajlík Napotřetí už je připustím :-)

25.10.2010 15:12
borokoz

XXX.XXX.106.112

Ahoj..kozla máme poblíž,chtěla jsem vzít hnůj od něho,ale paní říkala,že to nefunguje,že až příjde čas.Tak já je tam zkusím dovést,co to s nima udělá..Díky ahoj:-)

25.10.2010 20:47
danurba

XXX.XXX.12.226

ale funguje to a zcela spolehlivě :-))

26.10.2010 07:58
agentka

XXX.XXX.158.168

já nepoužívám hnůj, ale dávám zájemcům pěkně navoněný hadr který kozlovi uvážu na pár hodin na obojek - majitel si to pak dá doma pěkně očichávat kozenkám:-)

27.10.2010 09:29
ivankav

XXX.XXX.184.146

Sakra, libí se mi jeden chlápek, píšu mu a on nic, nemohla bych mu taky poslat třeba podprsenku k očichání smajlík

27.10.2010 10:31
nadja

XXX.XXX.213.74

ivankav napsal(a):
Sakra, libí se mi jeden chlápek, píšu mu a on nic, nemohla bych mu taky poslat třeba podprsenku k očichání smajlík

podprsenku ne, ale kalhotky smajlíksmajlíksmajlík

27.10.2010 12:31
agentka

XXX.XXX.158.168

:-)):-))smajlíksmajlík kdyby to tak fungovalo a po čichu by onen dotyčný pak dolezl:-)smajlík

27.10.2010 13:08
uska

XXX.XXX.253.239

Když nezabere hadr, tak je zde doporučován bobek, že jo ? :-))smajlík:-)

27.10.2010 13:12
borokoz

XXX.XXX.98.56

hoky..založte si svoje téma o chlapech a bobcích,já tady čekám na rady od zkušených chovatelů ohledně koz!smajlík

27.10.2010 19:31
roklanka

XXX.XXX.7.85

Jasně,že funguje hnůj,stejně tak hadr. Zkuste jí říct ještě jednou a nenechte se odbýt.

27.10.2010 22:08
androvamilada

XXX.XXX.6.15

Dáváte nějaké vitamíny? Pár let zpátky se mi výborně osvědčilo nasadit Roboran pro ovce a kozy. Stačí nerovnováha v mikroprvcích a říje nemusí naskočit. Zkusila bych též Vitamix PK, je teď na trhu nový a mohl by také fungovat:
Při všech poruchách reprodukce, špatném zabřezávání a slabých příznacích říje. Přípravek je vhodné aplikovat preventivně i několik dní před porodem, k usnadnění a urychlení průběhu porodu, snížení krvácení a následnému spuštění mléka po porodu. Vitamix PK je indikován při nízké hladině pohlavních hormonů, dále při poruchách spermiogeneze a špatné kvalitě semene (malá motilita a penetrace spermií).

Milada

27.10.2010 22:13
androvamilada

XXX.XXX.6.15

Jen ještě dodám, že letos máme problém opačný...potřebovala bych nějakej čajík bromík nalít mladým kozám do pití. To co předvádějí letos, jsem ještě nezažila. Kozlové jsou vcelku vzorní, ale díky těm krasavicícm máme vyražené okno i s rámem, vyvrácené dveře od boxů, jak se je snaží přešplhat, roztrhaný ohradník asi 100x s výkonem 10 000V smajlík Asi podlehnu volání přírody, jinak by je asi čekal mražák...smajlík

smajlíksmajlíksmajlík

28.10.2010 07:10
agentka

XXX.XXX.158.168

u mě u 4 koziček to stejné smajlík chci je nechat ještě dorůst jsou dost malé - jenže už měly třetí říji a co ty vyváděly to by nikdo nevěřil - další říji určitě nevydržím a pustím je ke kozlovi - to bylo neskutečné jak jinak mírumílové kozičky(dvě měly říji současně)- vyskakovaly z chlívku z kterého nikdy nevyskočily - jak jsem jim zamezila úniky tak zjistili že je tam zídka což mě nenapadlo že se na ni dostanou - a už se po ní jedna promenádovala a už už skočit tam kam nemá - a to nemluvím o tom šíleném řevu co vydávaly - příště půjsou za ženichem a budou mít co chtějí - tet když říji nemají tak od kozlá utíkají, ale ty tři dny v měsíci jsou jak smyslu zbavenésmajlík

28.10.2010 10:58
roklanka

XXX.XXX.7.85

Nechala jsem si tři letošní a mám stejné zážitky,jedna půjde ke kozlovi ,ale dvě jsou opravdu drobné,ty půjdou až příští rok.Říji mají dva dny a vydržet ten řev, je nadlidský výkon.A aby to nebylo tak jednoduché,tak kozel,který na začátku říje víc zýval,než skákal :-)),tak teď ,když ho čeká už jen ta jediná,bourá co může:-)),včera za mnou dorazil ,až do baráku :-)). Vyrazil dveře v chlívku, a se vydal za mnou,jestli nemám nějakou nevěstu schovanou v kuchyni :-)).Z vlažného plemeníka se stal erotoman,který by obšťastnil i mastinku,kdyby se dala.smajlík. Roklanka

28.10.2010 11:02
borokoz

XXX.XXX.86.213

Děkuji věm za odpovědi.Vyzkouším tem hadr a vitamíny mě taky nenapadly.Dávám minerální liz,myslela jsem,že je tam vše potřebné.Nám začátečníkům pomůže každý detail,když popisujete,jak to děláte vy....Děkuji za váš čas a zkušenosti,který iFauně věnujete..:-)

28.10.2010 12:27
danurba

XXX.XXX.12.226

Roklanko, a jsi si jistá, že šel za mastinkou? Nešel náhodou za tebou? smajlíksmajlík

28.10.2010 18:34
roklanka

XXX.XXX.4.129

danurba napsal(a):
Roklanko, a jsi si jistá, že šel za mastinkou? Nešel náhodou za tebou? smajlíksmajlík

Dano,zajímá ho cokoliv co chodí po čtyřech,v kozí velikosti :-)). Dnes vyrazil dveře od zděného chlívku,povalil skříň a když se přesvědčil,že se nic neprská,vydal se k vesnici,Andulka měla co dělat,aby ho zahnala domů smajlík,zítra musí na řetěz a ze mne se stane opravář chlívku smajlík. Roklanka

28.10.2010 18:47
androvamilada

XXX.XXX.6.15

Hlásím, že náš kozel se včera pokoušel vyvrátit poslední dveře, co ještě drželi (je k nim kvůli přeskakování uvázaný). Povedlo se mu to, vyviklal panty zazděné v cihlách, ale s 30kg dveřmi táhnoucími za sebou dopochodoval jen k vratům maštale...Manžel si vzal týden dovolené - ne abychom si jí užili společně někde v bazénu nebo kdesi, ale aby to všechno opravil, zazdil troje dveře a svařil pro kozla klecsmajlíksmajlík - nenapadá mě nic jinýho, co by ho udrželosmajlík:-):-)

28.10.2010 20:54
tomasnix

XXX.XXX.127.233

Dano,Masa se taky stale neprska.Uz je jak vagon,obrovska a tlusta,ale rije zadna.Ted mam trochu casu,tak chodime na pastvu, i s kocicim konvojem.:-))Krmeni ma dost-travu,seno,jablka,mrkev,srot,kukurici,oves,chleba,otruby psenicne i zitne,klicky,kvasnice,liz,nutrimix,kazdy den cerstve vetvicky...k tomu pohyb,drbani,pozdrav rano i vecer...snad uz jen pohadka pred spanim ji muze chybetsmajlík.Lonska kozicka byla polovicni,ale prskala se cely podzim jak blazen,ikdyz na pripusteni vubec nebyla.Kdybys byla bliz,tak bych vzal Masenku ke Tvemu nadhernemu kozlovi,ten by ji urcite rozprskal.:-|Uz zacinam byt nervozni.Doufam,ze Maska neni dalsi hermafrodit nebo neplodna.Stale je mi divne,proc se ji v lete nalilo vemeno,jako by byla brezi (uz ho ma zas male).Jeste pockam 14 dnu,ale pak taky dojedu pro kozli hnuj (od Masina tatinka):-).Tomas

29.10.2010 18:34
androvamilada

XXX.XXX.6.15

A není to tloušťkou? Řešila jsem to teď s dvěma zájemci o připuštění, jeden kozičku přivezl, také se neprskala. Když jsem jí viděla, nedivila jsem se. Sotva lezla, jakou měla nadváhu:-( Byla krmená 5x denně jadrnou směsí, běda, kdyby se vynechalo, to by majitel nepřenesl přes srdce. Hned jsem jí poslala domů. Kozel by jí pohonil a nedala bych nic za to, že by jí kleplosmajlík To bych nepřežila pro změnu já, kdyby uhynula. Až bude mít standartní váhu, podle mě naskočí i říje.
Milada

29.10.2010 20:43
danurba

XXX.XXX.12.226

Tome, a nechceš Mášu přivézt na pár dní k nám? O jednu kozu víc nebo míň, to už mě nezabije a třeba by u nás zhubla a rozprskala se. Nebo má tichou říji, a tu pozná jenom kozel. Tuhle byl u nás připouštět ten pán, co jsme za ním byli pro kůzle, prodává moc pěknou kozu, hnědou s tmavou maskou. Vedl k nám mladou kozičku a tuhla starou vzal jako doprovod a jak je Romeo uviděl, na mladou se vykašlal a nakryl starou. Pán mi tvrdil, že když vycházeli z domu, ještě se neprskala, ale jak zacítila kozí parfém, okamžitě začala. Nechtěl bys jí? Dana

29.10.2010 22:52
borokoz

XXX.XXX.104.92

ahoj...Paní Milado ,myslíte,že jsou tlusté??Je to asi možné-Já jim dávám Ráno a večer hrstičku pšeničných otrub , ječmen a oves vše rozdrcené.Jsou to potvory nenažrané,sápou se a mečí,dokud jim to nedám.Pak cestou na zahradu,kde sežerou každá 2jabka a trávu,která tam jěště je ,se jim podaří ukrást klásky kukuřice,které visí pod návratím na zdi.Když oni mě vždycky ukecají a já jim to nechám sežrat.A to se snažím podle rad, ji zasušit.Ale mléka ubývá i když tolik žere-asi je zvyklá se na podzim zasušit automaticky.Tak co mám vyřadit a vůbec nedát,ikdyby prosily?...:-)

30.10.2010 07:13
deko

XXX.XXX.226.66

okrem sena, vody a lizu zatrhnut vsetko. ziadne pasenie, ziadne jablka a uz vobec nedovolit kukuricu.

Michal H.

30.10.2010 08:29
marketazalbre

XXX.XXX.46.78

Zdravím :-) Mi kamarádky říkají, že jsou naše kozy taky tlusté a velké smajlík a taky mám trošku obavy z nezabřeznutí. Ale prskají se co jsme dovezli kozla - jak o život. Dnes v noci zase utekly z chlívku a když jsem rozsvítila ráno ve stáji, dvě kozy stály předníma na vrátkách do kozlího chlívku a mrskaly ocáskem o stošest :-). Možná by těm neprskajícím kozám pomohlo, kdyby byly nějakou dobu v přítomnosti kozla. Po pár dnech se rozprskají...i tlusťošky smajlík

30.10.2010 10:28
jeduvka

XXX.XXX.210.254

Ahoj,
Měla jsem kozla ve stádečku do asi dubna až do začátku října, kdy jsem kozla nechala na pastvě s ovenama a kozy zahnala "domů" Kozy jsou jak koule, říje se nekoná, sem tam se něco zamele v hladové jámě, vulvy klidné, vemínka žádná. Červenec až říjen, vlastně od půlky června, jsem neměla čas je pozorovat, pobejt s nimi chvíli... A tak nevím. Jsou tlusté a vyžrané a jalové a nebo se Miky činil a budou vánoční dárečky?
Za tři neděle mi bude vet zjišťovat graviditu u snad zapuštěné jalovice. Mailnu mu, ať s sebou vezme i sono a zjistí i kozeny a ovce. Protože tam je to to samé v bleděmodrém. Koupila jsem pohlavně zralé jehnice, chvíli byly s kozama, pak jsem jim dala berana a jestli říje byla a beran se činil nebo ne, prostě nevím. Žádnej řev, žádný zduřeniny, žádný toužení. Spokojenej zvěřinec toulající se sadem.
Vloni se Miky činil, vakcína proti BT taky smajlík Ovečky jsou letošní novinka.
Když jdu ze sadu do dvora, tak se Miky snaží prosmýknout a dostat se k harému. Ale nejsem schopna rozlišit, zda si jen chce splknout po mektavsku, nebo touží po některé harémové tanečnici... Podle chování koz je to asi jen ten pokec :-))
A já opět vředím smajlík a drbu se na hlavě a lítám s naslouchadlem po kozím břichu a samo, že nic kromě bachoru neslyším, protože plody jsou slyšet až když se spouští vemeno, laváž neumím... grrrrrrrrrrrrr
jedovinka Martina

30.10.2010 21:40
tomasnix

XXX.XXX.165.45

Masa tlusta je,to ano,ale ne zas tolik,aby jeji tloustka mela patologicky vliv na riji...se domnivam...Kukurici dostava jen jednu a chleba jen pul krajicku jako pamlsek.Jablka ji chutnaji,ale mam z nich strach-cili pouze dve rano,dve vecer.Pastva snad ublizit nemuze,navic venku spis blbne a skotaci,obcas paberkuje na poli a sezobne listecek ve krovi.Navic rika se,ze v obdobi rije je lepe spis krmenim nesetrit...Dam fotku,mozna se pletu...No,jeste me napada,ze je fakt brezi.Kupoval jsem ji pocatkem cervence.U puvodniho majitele byla ustajena vedle (az nebezpecne blizko) plemenneho kozla.U me byla prvni tyden ustajena spolecne s dvoumesicnim kozlikem...Dano,Tobe moc dekuju.Beru Te za slovo:-)).Za 14 dnu bych mel mit nove auto.Pokud se Masa do Te doby nerozprska,tak Te navsivime.Omrknem telatko a Masu Ti tam na par dnu necham.Doufam,ze Ti nevyvrazdi pulku stada...ale spis si myslim,ze ji Tve kozy srovnajismajlík.Jinak dalsi kozenku uz porizovat radeji nebudu,ikdyz me to laka,protoze kozy toho pana byly libive.Masa konkurenci nesnese,vsak vis,jak dopadl ten minuly pokus o spolecnici:-|....ale stejne nechapu,proc se neprskasmajlík...na Dusicky se prskala vloni i drobonka kozenka...a vlastne si nepamatuju,ze by se nejaka koza do listopadu neprskalasmajlíkTom

30.10.2010 21:58
tomasnix

XXX.XXX.165.52

jeste pro "brokozu"...Vase kozy se mi zdaji podle fotky tak akorat,ani tluste ani hubene...proste pekne...snad si jen letos davaji z nejakeho neznameho duvodu na cas...asi to chce trpelivost (i moji)...a nelamat to pres koleno..uvidime a napisem si na jare,jak to s tema mrskama hadimrskama dopadlo...Tom

30.10.2010 22:43
regina

XXX.XXX.176.203

Ahojky.
tak si čtu, jak je s kozama veselo. Vždycky jsem tvrdila, že na důchod budu chodit pást kozu Ale mám to doma zakázaný. Nemám ty pozemky a chlívky. Tak se držte, on je asi divnej čas. Včely byl zavíčkovaný o 14 dní dřív než loni, kačena začala snášet, krocani se namlouvaj, slepice nenesou, králice taky nechtěj a bažant oslňuje svoje slepičky. A kočky nosí samé malé myšky. Regina

30.10.2010 23:50
anyt

XXX.XXX.18.25

Zdravím, tak to je jak u nás, námluvy v plném proudu!!!smajlík

Kozeny, které nechci připustit mi dnes několikrát prchly,když už zklamal i ohradník, udělala jsem jim malý Alkatraz:-)Což se zase nelíbilo kozlovi a hlava nehlava nechal svůj harém a vypravil se k těmto dvěmasmajlíkNaštěstí se k nim nedostal, ale já se několikrát proběhla, když už jsem jej zavírala po třetí, tak jsem to vzdala a nechala ho před dveřmi Alkatrazu.Pak potkal, chudáka, berana, který se přiblížil k jeho favoritkám na 5m a beran, který se domníval, že mu jde kozel po zrovna říjíci krasavici, se rozhodl, že si ji bude bránit a začali se vzájemně likvidovatsmajlíksmajlíksmajlík Normálně to neřeší ani jeden a každý se jde po svém...!

Jinak kozel dostal minulý týden přezdívku "David Caperfield" opravdu mi není jasné, jak se teleportoval....

30.10.2010 23:51
anyt

XXX.XXX.18.25

Sem se nepodepsala .Any

31.10.2010 00:18
tomasnix

XXX.XXX.165.52

Regino,kozu (lepe dve) si kupte...ja bohuzel take nemam pozemek a prostor,ale i tak to jde.Sice to neni to prave orechove,ale da se to zvladnout.Chce to jen trochu casu a obcas trpelivosti...ale vyplati se to za tu radost.Tom

31.10.2010 08:42
borokoz

XXX.XXX.109.252

Milí přátelé,tak já nevím.....Kozu zasušuji už 8dní a to jen proto,že přestávála sama dojit,tak jsem si myslela,že je tak zvyklá a že si musí odpočinout.I z příspěvků jsem vyčetla,že to tak dělá každý.Včera nedostala už nic kromě sena a vody.Už mě dojila tak půl litru a z ničeho nic zase 1 a půl litru.Sama od sebe bych ji přestala dojit až v půlce březosti,protože to mléko potřebuju.Tak nevím jestli mám dokončit zasušení nebo pokračovat v dojení alespoň 1krát denně do půlky březosti.Na zapuštění bych taky nespěchala,ale když přestávala dojit,tak jsem si řekla,že to úspíším a zajdu pro hadr ke kozlovi.Mám v tom trochu zmatek a nevím k čemu se mám přiklonit...ahoj

31.10.2010 16:49
roklanka

XXX.XXX.4.1

borokoz napsal(a):
Milí přátelé,tak já nevím.....Kozu zasušuji už 8dní a to jen proto,že přestávála sama dojit,tak jsem si myslela,že je tak zvyklá a že si musí odpočinout.I z příspěvků jsem vyčetla,že to tak dělá každý.Včera nedostala už nic kromě sena a vody.Už mě dojila tak půl litru a z ničeho nic zase 1 a půl litru.Sama od sebe bych ji přestala dojit až v půlce březosti,protože to mléko potřebuju.Tak nevím jestli mám dokončit zasušení nebo pokračovat v dojení alespoň 1krát denně do půlky březosti.Na zapuštění bych taky nespěchala,ale když přestávala dojit,tak jsem si řekla,že to úspíším a zajdu pro hadr ke kozlovi.Mám v tom trochu zmatek a nevím k čemu se mám přiklonit...ahoj

Takže není co řešit,mléko potřebujete a kozy ho dávají a zapuštěné nejsou,takže klidně dojte dál.Pro ten hadr,či hnůj si dojděte a a zasušujte až v polovině březosti,pokud budou dojit. Roklanka

31.10.2010 22:04
deko

XXX.XXX.226.66

ten pokles mohla sposobit ruja. kludne ju do polovice kotnosti dojte dalej, v pohode aj 2x denne

Michal H.

1.11.2010 09:45
borokoz

XXX.XXX.126.132

ahoj..Včera měla mladá červenou pipinu,tak manžel připravil klec,naložili jsme obě kozy a jelo se.Mám smůlu,že lidé od kozla jsou naprosto nekomunikativní.Mladá koza kozla nechtěla,nevěděli jsme co máme dělat a ani koza.Strašně spěchali a nic nám neřekli,jenom,že musíme přijet stejně znovu...Díky vám za rady,Starou dojím dál.Chodím a pozoruju-už jsou ty moje kozenky ze mě na magora.Tak se mějte všichni pěkně a díky.

1.11.2010 09:58
borokoz

XXX.XXX.126.132

...strašně mě dělá problém,že nevídím na příspěvky,když píšu odpověď,dycky na něco zapomenu...Roklanko,ten hadr mi zas nechtěla dát,že už bude smrdět mladá koza:-)smajlík.Ale má pravdu,smrdí... Michale,leda,že by měla Stará velmi tichou říji,proto ten pokles a pak vzestup...Pořád jim říkám,že to musí všechno dělat sami,jak se má,že já to jěště pořád nevím.:-))

1.11.2010 11:25
androvamilada

XXX.XXX.6.15

Škoda, že jste jí tam nemohli nechat, aspoň chvilku. Mám zkušenost z minulého roku, přijela kamarádka s dvěma kozenama. Obě se prý prskaly ukázkově, ale u nás dělaly hrozné scény, ani jedna kozla nechtěla. Stáli jsme tam s nima asi půl hodiny a nic, zkoušeli jsme dva kozly a nelíbil se ani jeden, vyváděly jako šílenkyně, že námluvy prostě dneska nebudou. Nakonec se majitelka nevěst naštvala, nacpala je do chlíva k oběma ženichům a šli jsme na kafe.
Kozeny odjeli, paní to už pak neřešila kvůli zdravotním problémům a na jaře z obou vypadla dvojčata!smajlík

1.11.2010 13:18
roklanka

XXX.XXX.7.86

borokoz napsal(a):
...strašně mě dělá problém,že nevídím na příspěvky,když píšu odpověď,dycky na něco zapomenu...Roklanko,ten hadr mi zas nechtěla dát,že už bude smrdět mladá koza:-)smajlík.Ale má pravdu,smrdí... Michale,leda,že by měla Stará velmi tichou říji,proto ten pokles a pak vzestup...Pořád jim říkám,že to musí všechno dělat sami,jak se má,že já to jěště pořád nevím.:-))

Místo odpovědět,klikněte na citovat,pak se vám objeví příspěvek na který odpovídáte (taky mi chvíli trvalo než jsem na to přišla :-))) Chvíli počkejte a pokud se nic nebude dít,napiště mi na BAR.KOZ@seznam.cz adresu a já vám ten hadr pošlu :-)),doufám,že mě neukamenujou na poště smajlík . Roklanka

1.11.2010 16:00
vuznice

XXX.XXX.254.183

Zdravím, taky chci přispět k tématu:-). Dneska se začala prskat mrňavá kozenka a zamilovala se do berana. Chudák Ferda, obtěžuje ho, nehne se od něho, pořád mečí a nejsem schopná ji přitáhnout z pastviny domů. smajlík Nemám zkušenosti s kozenkami, ale ten řev je příšernýsmajlík Vůznice

1.11.2010 18:03
tomasnix

XXX.XXX.222.130

tak budete mit asi zase kozoovcismajlík...kozenka je moc pekna a beran take:-).Tom

Přidejte reakci

Přidat smajlík