Slabé baznehty, koza - málo vivinuté

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.3.2011 11:27
manil

XXX.XXX.106.84

Prosím o radu , roční koza má velmi malá kopýtka a slabou rohovinu která přerůstá v tenkých vstvách.
Přebytečnou rohovinu jsem ořezal, ale kopýtka jsou jakoby nevivinutá, málá.
Kozena nekulhá, je v kondici a očividně jí to nevadí, ale jiné kozy mají kopýtka mnohem silnější ...
Mohu nějak podpořit růst paznehtů ?

13.3.2011 08:31
roklanka

XXX.XXX.215.55

Trochu nechápu váš dotaz,kozičce jste přerostlou rohovinu ořezal,nekulhá,nic jí nechybí. Proč vám vadí ? Koza roste tři roky a za tři roky bude kvalita jejích paznehtů úplně jiná,než je v roce.

13.3.2011 08:55
marlak

XXX.XXX.147.86

Mám doma jednu kozu která má taky velmi slaboučký kopýtka, který rychle přerůstají - nohy se jí musejí dělat o hodně častěji než ostatním - je to už dospěla koza měla už třikrát kůzlata a kopyta má pořád stejný. Všechny její kůzlata měli uplně stejný nohy - měli stejnou výživu a podmínky odchovu jako ostatní a žádné jiné kůzle to u nás nemělo. Podle mě je to vrozený a nic s tím nenaděláte. Marlak

13.3.2011 14:10
danurba

XXX.XXX.40.197

Prodávají se přípravky na posílení kopyt pro koně, určite by to koze neuškodilo. Jeden se jmenuje myslí Nutrihorse H. Dávkování se bude muset samozřejmě přizpůsobit kozí hmotnosti, dala bych asi tak 1/8 toho, co je psáno pro koně.

16.3.2011 09:58
manil

XXX.XXX.217.246

Děkuji za rady, jak psal "marlak" má slabé paznehty a velmi zychle přerůstají , Je to koza bílá, a u hnědé jsou paznehty mnohem tvrdší a nepřerůstají tak rychle.
Byl jsem se podívat u jiného chovatele a některé jeho kozy to mají taky tak.
Tak snad bude všechno v pořádku, jen jí budu radši víc kontrolovat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík