Tak jsem vám doběhla nafotit naši kouli jerey-na druhém teleti-dnes 280 den.Vemeno se jí začalo nalévat před 3 týdny.(zdravím kozaře-snad to nebude vadit-trochu větší naše koza)ZuzanaALASKAFARM
alaska
napsal(a):
Tak jsem vám doběhla nafotit naši kouli jerey-na druhém teleti-dnes 280 den.Vemeno se jí začalo nalévat před 3 týdny.(zdravím kozaře-snad to nebude vadit-trochu větší naše koza)ZuzanaALASKAFARM
Pěkná holka. Držím palečky, aby proběhl porod bez problémů.
A určitě sem dejte pak fotečky telátka.
alaska
napsal(a):
Dneska jí začíná padat břicho-počítám ještě tak 2 dnyZuzkaALASKAFARM
Tak to vám přeju, ať to jde opravdu rychle. Nám to na podzim od propadnutí břicha trvalo ještě skoro dva týdny. Celou tu dobu jsem obden donutila veterináře jí vyšetřit, jestli je všechno OK., on vždycky jen prohmatal krávu, řekl, že se otvírá a že tele se hýbe . Nakonec porodila úplně sama během dvou hodin, kdy byla sama ve stáji
.
alaska
napsal(a):
To já znám, Jitka nám přenáší cca 12 dní,beru odhad podle minulého Jersynina porodu-nicméně datum porodu je už půl roku jasný-v sobotu mám sraz po 20 letech od matury(když neporodí,prý nejedu)ZuzkaALASKAFARM
Ajooo- tak už vím, kdy budeme rodit zbytek stáda- 10.6. mám taky sraz po dvaceti letech.
Tak co šílím teď??,
Hihííí
alaska
napsal(a):
To já znám, Jitka nám přenáší cca 12 dní,beru odhad podle minulého Jersynina porodu-nicméně datum porodu je už půl roku jasný-v sobotu mám sraz po 20 letech od matury(když neporodí,prý nejedu)ZuzkaALASKAFARM
Hlásím-11 den přenášímeKrávo,ty jsi ale kráva-je u nás už otřepaná fráze a na každodenní dotazy-Už máte telátko?-skřípu zubama-ta Jitku ještě letos v přenášení trhne.Ach jo-Je to kráva,ta naše kráva
ZuzkaALASKAFARM
A tak, hlavně aby to bylo v pohodě.
Můžu říct, že je snad lepší ty termíny nevědět. U prasničky jsem to vloni i letos odhadovala jen dle břicha (teď už teda má asi týden nalité cecky a je jak sud, tak jsem taky napnutá). Kočky, co jsou zavřené s kocourem vím na den přesně a pak nervy v kýbli, že nerodí. Vloni už jsem přemýšlela 65. den (tj. 2 dny přenášení), že pojedeme asi na císaře či na vyprovokování. Řekla jsem to před kočkou a jak ráda rodila sama.
I když s pomocí - prvnička a kocourek s velkou hlavou šel jako první. Vloni druhá kočka taky přenášela, týden jsem ráno lítala, zda už nemáme koťata a nebyla...pak jsem se 8.den nemohla vyhrabat z postele (s vidinou, že stejně nebudou) a samozřejmě byla! Zákon schválnosti...
snoopy
napsal(a):
Tak jsem ti chtěla napsat a zeptat se, jestli už je telátko. Vlezla jsem na diskuzi a už se neptám.
Ona má přece za úkol vydržet do 11. Tak jsme se domluvily a zatím to dodržuje :-)
NEVYDRŽELA HEČ-HEČ
Včera večer jdu od krávy,jdu sundat prádlo,zdravím sousedku na každovečerní procházce se psem a říkám babičce "Jestli přijde zpátky,že kráva rodí,tak mě švihne!!!" za chvíli-RODÍ SE VÁM TELÁTKO!!!!!Cestou po pastvině jsem si říkala...TY KRÁVO,JSI TEDA KRÁVA,BESTIE.....ATD..Některá slova se stydím
napsat.Nicméně je to kluk jako buk...50%limusíńáček Lojzík.Konec hlášení(a letošních porodů) ZuzkaALASKAFARM
snoopy
napsal(a):
Je to fešák, kluk jak buk. Těším se až ho uvidíme naživo
jojo,ty se hlavně těšíš na mlíko,sýry,máslo...já tě znám a akorát ti to vyjde,skončí mlezivo a přijedete
Neboj, vem si kanystry na naturalie-zatím jsme na 16 l mleziva+co vypije Lojza.A to začínám dojit kozy,to zas bude mazec
ZuzkaALASKAFARM