Malý kozel velká koza?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.8.2011 09:24
radulkav

XXX.XXX.244.234

Zdravím kozomily a prosím o názor.Mám ve stádě 4 prvničky.Jedna z nich je kamerunka.Jsou hezky narostlé a tak uvažuju o jejich připuštění v listopadu.Protože je tam kamerunka a její matka uvažovala jsem o pořízení kameruňáka.Otázka je,jestli letošní kameruňák doskočí i na velkou kozu.Viděla jsem u koní potomky poníků a velkých kobyl,tak jestli si kozel taky poradí.Kozy jsou totiž jednou tak velké.Předpokládám,že si příroda poradí,ale přece jen by mě zajímal názor zkušenějších.Taky tam mám jednu starší velkou kozu a na tu mám možnost připuštění búrským kozlem.U koní se stává,že hřebec může do kobyly připuštěné jiným hřebcem bušit tak dlouho až zmetá a pak ji skočit sám.Stává se to i u koz?Že bych kameruňáka pustila až bude velká připuštěná,aby se postaral o zbytek.Pustit búráka na letošní se bojím.Prý jsou po něm větší kůzlata,tak aby nebyl problém.Děkuju za názory

18.8.2011 08:29
gajdovka

XXX.XXX.4.30

mě obskočil velkou, bílou kozu půlroční kamerun a bylo kůzlátko.

19.8.2011 22:02
pajca

XXX.XXX.234.122

Osobně s připouštěním burským kozlem zkušenost nemám,ale vím že na velké kozí farmě připouštěli prvničky bílé kozy burským
kozlem, aby byla kůzlata zmasilejší,protože od prvniček je dávali všechny na porážku.
Nemyslím si, že jsou kůzlata větší již při narození,ale později jsou zmasilejší.Burská koza není velká koza.

Přidejte reakci

Přidat smajlík