10 let. nádoj za den 4l. Momentálně už jen dva a půl.Kříženka kozy Walliské. Na fotu ale není vemínko plné, to má pak jak dvě flašky od piva
Taky se přidávám. Na fotu je 3 letá koza Amálka. Kříženka neznámo s čím. Dojivost 4 litry.
dajik
napsal(a):
Taky se přidávám. Na fotu je 3 letá koza Amálka. Kříženka neznámo s čím. Dojivost 4 litry.
Nadhera, ta koza musi byt krizena azda s kravou . Ma nadherne tvarovane vymienko, ako prava Sanska koza zo Svajciarska. Myslim, ze touto fotko by Vam mohli zavidiet i slachtitelia z plemenarskych zavodov
Som zvedavy, kto dalsi Vas bude chciet porazit!
Již jednou tu toto téma bylo - https://www.ifauna.cz/ovce-a-kozy/forum/r/detail/381217/re-maxi-vemena .
lavacca
napsal(a):
Již jednou tu toto téma bylo - https://www.ifauna.cz/ovce-a-kozy/forum/r/detail/381217/re-maxi-vemena .
Dakujeme, za zmienku tejto temy o ktorej som tiez nic nevedel, ze sa tu uz v minulosti vyskytla, ale osobne si myslim, ze je nesmierne dolezite, takychto majitelov potesit svojmi hlasmi v ich chovatelskom zamere a pre nas, ktori takyto chov nemame je to skvela inspiracia, popripade ziskanie blizsich informacii vo vasom okoli na ziskanie potenciaonalneho genetickeho materialu za ucelom vylepsenia svojho chovu. Osobne si myslim, ze cim viac sa tu naskytne takychto prispevkov tym lepsie! Kozam Zdar! Peter
Dcera Emilky při druhém porodu - jediná fotka, kde jsem našla hezky vidět vemeno.
Ještě jsem našla od Bělušky dvě fotky vemene z letoška. Je to koza, které je min.10let (respektive nikdo neví, kolik jí je, když jsme jí kupovali před 4lety, byla stará). Nádoj je kolem 4l, podle mě slušný, stálý, ale v KU vydojila I.třídu. Tak jsou asi ještě dva další stupně lepších koz
taky se přidám s našema holkama tady zuzana na druhých kůzlatech dojí cca 4,5 litru letos se budou připouštět AN kozlem tak uvidíme jak na tom budou dcery
borokoz
napsal(a):
..pane bože,kde ty kozy sháníte.Já jsem ani takovou na živo neviděla......borokoz
to by mě taky zajímalo - já na to hledím že mi málem oči z důlku lezou , ne že by moje holky neměly pěkné vemena - ale toto je síla - moje teda mají megavemena před porody - ale tady na některé fakt čučím
Vemete 10 koz a jedna z deseti se takhle vydaří. Veliká šance je vychovat si kozu z kvalitního chovu.Já jsem moc zvědavá na příští rok. Mám plno nadějných prvniček ,ale to při mě stáli všichni svatí., že se takhle vydařily. Dle hesla čím blbější sedlák ,tím větší brambora ,ale nechci to zakřiknout. Renata
Toto som našiel na nete škoda je velka že toto plemeno je zo španielska, keď som videl túto fotku tak mi to vyrazilo dych ale poriadne
Fúha to sú riadne vemená /tie španielky/ Ale je mi ich až ľúto, doslova "stroje na mlieko" , už len nosiť také vemeno musí byť pre ne asi príťaž, a určite sú na "krátkodobé použitie", chudiatka. Radšej budem mať kozenku čo dojí 3litre a požije si dlhší pohodovejší život v prirodzených podmienkach.
Přesně tak, první, co mě vždycky napadne, když vidím takovouto fotku, je "chudák koza". Ta snad ani nemůže pořádně běhat. No, možná jsem divná. Ale už jsem i slyšela, že velké vemeno s velkým množstvím mléka bývá na úkor výtěžnosti - hodně mléka, ale vodovaté... Pak je z toho stejně sýra jako od kozy s polovičním vemenem a může být spokojená koza i majitel.