Dobrý den, chci poprosit oradu. Před 14 dny začala naše kozička kulhat, prohlédli jsme kopyto a našli zapíchnutý dlouhý rysováček, vytáhli, vydesinfinkovali. koza kulhala dál, tak veterinář nasadil antibiotika, nohu ošetřil a zavázal. Žádný výsledek, naopak je to horší, antibiotika jsme píchali deset dnů, převazujeme co dva dny, ted dáváme Betadinu mast, ale chudinka se na tu nožku skoro nepostaví. Žádný otok, nic nevytéká. Moc prosím o radu, ať seˇjí už uleví. Moc děkuji.
Před dvěma týdny jsem si vrazila do nohy hřebík. Dostala jsem otravu krve, týden jsme na nohu nemohla šlápnout a brala jsem antibiotika. Teď už je to dobré, ale při došlapu to pořád cítím,a to nejsem žádná cíťa. Kozy jsou docela hysterky, co se týče bolesti, třeba jí to prostě jenom bolí, chvíli to trvá, než se nášlap vyhojí. Ale jestli se to zhoršuje, napadá mě infekce někde v hlubších tkáních.
Tak máme opět po návštěvě veterináře, říkal, že už ten zánět zasáhl i kloub, přidělal Žofince takovou malou dřevěnou podkůvku a tím by na tu bolavou část neměla šlapat. Dostali jsme další antibiotika, tak každý den budu píchat. Uvidíme, říkal, že by to bylo škoda, že je čiperná, pokud to nezabere, tak bude muset amputovat celý prst. Marné, nějak se s tím budeme muset poprat. Moc díky všem za rady, s chovem jsem začala teprve na jaře, tak jsem ráda za každou pomoc.
No to je teda smutné, chudák koza. A nezkoušeli jste nějaké alternativní postupy, bylinky, homeopatii? Nedávno mi jedna chovatelka radila pro kozu na zánět prostředek zvaný MMS (dá se zjistit na internetu) - nevyzkoušela jsem zatím, tak nevím. Ale byl tu i kontakt na homeopata Žabenského ze severní Moravy. Je to veterinář a kombinuje zavedené veterinární postupy s homeopatií. Poradil mi telefonem (jet jsme za ním nemohli, je to daleko).
A co černá mast, tu vám nikdo neradil? Nevím, jestli má podobné účinky jako ta vaše, ale černá mast "vytahuje" vnitřní záněty.
Hlásím, že jsme již vyzkoušeli vše co kdo doporučil, dopíchali antibiotika, vypatlali celou Betadinu mast a koza kulhá pořád, už si na to pomalu začínám zvykat. Je neuvěřitelně hodná, má výborné mléko, tak počkám jak se to vyklube. Jinak je naprosto spokojená, chutná ji, tak si myslím, že ji to snad ani tak moc nebolí, pokud máte ještě nějakou radu tak sem s ní. Moc děkuji.
Hlásím, že jsme již vyzkoušeli vše co kdo doporučil, dopíchali antibiotika, vypatlali celou Betadinu mast a koza kulhá pořád, už si na to pomalu začínám zvykat. Je neuvěřitelně hodná, má výborné mléko, tak počkám jak se to vyklube. Jinak je naprosto spokojená, chutná ji, tak si myslím, že ji to snad ani tak moc nebolí, pokud máte ještě nějakou radu tak sem s ní. Moc děkuji.
Dobrý den,chtěla bych se zeptat jestli máte někdo zkušenost...Koza dva dny po porodu začala kulhat na přední nohu,kterou mastím a jemně zavážu obinadlem,už se zdá,že je to lepší,ale dnes z ničeho nic začala kulhat na druhou přední nohu.Jsem z toho docela zoufalá,zda nemá něčeho nedostatek.Je to čtyřletá koza,dvakrát denně dostává nápoj,jablíčka,mrkev,neustále má k dispozici minerální liz,seno a vodu.Dnes jedu koupit Nutrimix.Za každou radu a zkušenost Vám děkuji.Jana
olivie
napsal(a):
Dobrý den,chtěla bych se zeptat jestli máte někdo zkušenost...Koza dva dny po porodu začala kulhat na přední nohu,kterou mastím a jemně zavážu obinadlem,už se zdá,že je to lepší,ale dnes z ničeho nic začala kulhat na druhou přední nohu.Jsem z toho docela zoufalá,zda nemá něčeho nedostatek.Je to čtyřletá koza,dvakrát denně dostává nápoj,jablíčka,mrkev,neustále má k dispozici minerální liz,seno a vodu.Dnes jedu koupit Nutrimix.Za každou radu a zkušenost Vám děkuji.Jana
Dobrý den. Já bych zkusila CAL GEL.
olivie
napsal(a):
Tak,koze jsem natírala obě kolena konopnou mastí a elastickým obinadlem zavazovala.Včera jsem jí to sundala a koza normálně chodí.......,že by ty kozy byly fakt hysterky?..
......teď tam příjdu a
a kdoví...
To ta konopna mast vselék...
Casto kulhaji kuli paznehtum, ma je koza osetrene (ostrihane)? Kdyz jsou na vysoke podestylce narostou pres zimu poradne.
Napr. hniloba paznehtu nemusi byt videt na prvni pohled.
Pokud tam hniloba je, dost ucina je modra skalice. Cely krystal se da (zamackne) na postizene misto zabali se to a necha se tak par dni.
Na servru zootechnika.cz chystame o osetrovani paznehtu clanek, zatim je v priprave, ale brzo bude hotovy...