Přesně po roce nám sousedovi psi opět vyvraždili skoro všechnu drůbež. Píšu to sem, protože ovce těsně minuli a je mi to tu sympatičtější než na drůbeži. Soused je bílý, ale chová se jako naprosto necivilizovaný orangutan. Vloni jsme to dotáhli až k přestupkovému řízení, veterinární inspekce doporučila odebrání podvyživených zvířat. Což magistrát ignoroval. Od loňského incidentu sežrali sousedovi chovné králíky a předevčírem vraždili opět u nás.
Chci se zeptat, jestli někdo zažil něco podobného a jestli něčeho dosáhl u úřadů. Každá rada drahá. Je to taková živořící existence, ke které chodí puberťáci pařit a já myslím, že naše jediná naděje na klidný život je jeho exekuce a následné vystěhování.
Totiž, buď se odstěhuje, nebo se budeme muset stěhovat my, vedle něj se žít nedá.
Jak se dá v tomto státě bránit proti lidem, kteří jen škodí a nemají v sobě kousek zodpovědnosti, slušnosti a odpovědnosti?
Pro dokreslení situace: zanedbaní psi, nepočitatelně koček, odpadky na zahradě i před ní (+souvusející krysy), věčně opilá či zhulená omladina, hlasitá hudba hluboko do noci, rozebrané vraky aut...
Těším se na vaše rady a zkušenosti.
Stěžovat si na všechny možné úřady, volat policii, spočítat škodu a podat trestní oznámení. A to všechno tak dlouho, až se ledy pohnou. Možná by šlo spojit se se sousedem a podat žalobu společně, aby byla škoda vyšší, jinak by se tím policie možná ani nechtěla zabývat.
V Bibli je příběh o chudé vdově. Šla za soudcem se svou stížností, ale ten jí nechtěl vyslechnout. Ale ona se nedala a tak dlouho ho otravovala, až povolil. Ne proto, že byla v právu, ale proto, aby od ní měl klid. Z toho je vidět, že úřednícu byli před 2000 lety stejní, jako dnes. A platí na ně stejná metoda: nepovolovat, nedat se odradit, vytrvale otravovat.
Náš soused měl minulý rok stejný problém. Jeden pes ze vsi mu zakousl několik ovcí. Zbylo jen jedno jehně a to musek taky po určité době porazit, protože mělo neustále nějaké problémy - myslím že to bylo ze stresu. Mimo to postupně zakousl všechny králíky jednomu sousedovi, půlku králíků druhému sousedovi. Domluva nepomáhala pes běhal dál - hlavně v noci. Tak se všichni obrátili na policii, tam jim ale řekli, že takhle bez důkazů s tím nemůžou nic dělat. Soused běhal po všech možných úřadech, ale nic nevyběhal. Letos si dal pes pokoj, ale máme všichni neustálý strach, já si ani netroufám mít přes den ovce v provizorní ohradě u domu, mám je přestěhované na jiné pastvině s tím je spojené neustálé dojíždění.
K danemu tematu se vyjadrim. To je legalni sestou neresitelne. Jeden znamy na moravě řešil ten samý problem proste bez jednoznacnych dukazu nic neudelas. Cizi pes mu podhrabaval oploceni na pastvine a mordoval mu ovecky. S majitelem nebila rec a rady si to prehazovali jako horky brambor ani fotka psa jak trha ovci nic nezmohla. Byl s toho zoufali
.
A jak to dopadlo. o jednom vykendu vzal svou rodinku na vylet do krasneho penzionu nekde az v jiznich cechach kde stravili pekny den a pul i s prespanim
. A predstavte si zrovna v tu noc toho psa nekdo zastrelil
.
A bylo po problemech.
V zadnem pripade nikoho k nicemu nenavadim. A upozornuji ze zakony musi dodrzovat vsichni. Berte prosim tento pribeh jako bajku na dobrou noc.
datel
napsal(a):
K danemu tematu se vyjadrim. To je legalni sestou neresitelne. Jeden znamy na moravě řešil ten samý problem proste bez jednoznacnych dukazu nic neudelas. Cizi pes mu podhrabaval oploceni na pastvine a mordoval mu ovecky. S majitelem nebila rec a rady si to prehazovali jako horky brambor ani fotka psa jak trha ovci nic nezmohla. Byl s toho zoufali
.
A jak to dopadlo. o jednom vykendu vzal svou rodinku na vylet do krasneho penzionu nekde az v jiznich cechach kde stravili pekny den a pul i s prespanim
. A predstavte si zrovna v tu noc toho psa nekdo zastrelil
.
A bylo po problemech.
V zadnem pripade nikoho k nicemu nenavadim. A upozornuji ze zakony musi dodrzovat vsichni. Berte prosim tento pribeh jako bajku na dobrou noc.
Bohužel tohle nemusí být řešení - jsou tací, co si toho psa pořídí dalšího a vše jede nanovo.
Spíš bych toho psa "štípla" (pokud teda není agresivní k lidem) a odvezla do útulku, že jste ho málem srazili na silnici (daleko od nějaké obce). A že se bojíte, aby ho někdo nesrazil či se mu nevyhýbal a nestala se nehoda. Buď si ho majitel vyzvedne s tím, že zaplatí za pobyt v útulku nebo ho tam nechá. Vy budete mít klid a pes nikomu nic neudělá.
Bohužel jsme tu měli případ, kdy chlap týral 2 psy a nic se nedělo. fena se jednoho dne ztratila (odvezla se k původní majitelce) a psa si vzal jeden pán, co tu vede bourárnu masa. Policie ani KVS s tím ani za půl roku nehnuli. A to ti psi aspoň nikomu nic nezakousli jen byli za polorozpadlým plotem a čekali jsme, koho pokoušou.
u nás se tohle moc stát nemůže, protože by měl sousedovic pes co dělat s mýma psama (a soused taky), ale vidím 2 řešení, která nejsou v rozporu se zákonem: 1.) pořídit si pořádného tvrdého psa, který si svůj dvorek před vetřelcem uhlídá, anebo elektrický ohradník, přes který se sousedův pes ani nějaká jemu podobná verbež nedostane
Uživatel s deaktivovaným účtem

ja mel taky problem se sousedovic psem, s majitelem nebyla rec a pes porad behal okolo pevne ohrady a ovce mi plasil a ty z toho meli porad stres. Pak jsme poridil ohradnik a rozmnozil pastviny. Pes pribehl, pokusikl se prolezt ohradnik, dostal jednu do cumaku a uz se pak na ovce koukal jen hodne z povzdali. Nevim teda kolikrat se o to jeste pak pokusil, ale uz jsem ho tam nevidel. Jako neverim tomu ze by jim byval fyzicky ublizil, ale ten stres ovcim asi moc nesedcil.
usaci
napsal(a):
Také mám podobné problémy.
Sousedi své zvíře hájí tím, že mám špatně zajištěná zvířata před napadením predátorem. Bylo by dobré, kdyby se "někde" stanovilo, co je postačující zajištění volně se pasoucích zvířat v ohradě.
Pláču na špatném hrobě...
Tohle mě fakt štve - snad je to jejich pes, co dělá škodu a na nich je, aby si toho psa zajistili proti útěku. Až někoho pokouše řeknou tomu dotyčnému, že neměl vycházet z domu?
Být to moji psi, tak se hluboce omluvím a samozřejmě naradím škodu. A ne, že se budu dohadovat o tom, jak měl zvířata majitel zabezpečená. Selhal snad můj pes, ne jeho ovce. Nebo snad ta ovce šla a skočila psovi za plot, aby ji zakousl?
ne bohužel s podobným typem sousedů se z vlastní zkušenosti nedá nic dělat,s určitou tupostí starousedlíků na vesnici bojujeme takřka denně a nejedná se jen o ně. Doporučuji si zvířata pojistit . Ovšem u nás se rozmohla celkem novinka, už neškodí zvířata, ale lidé, klidně přijdou do ohrady, vyhlídnou di klidnější jalovici, zabijou, zpracujou, zbytky zakopou do hnoje a pak se jen divíme co náš pes nosí od sousedů
Zajímavé názory....Nicméně jediný je účinný ato ten jak odvezli rodinu. A náhodou pejska zrovna někdo zastřelil..Podotýkám jediný. Ale jsou i další podobné způsoby....vysoce účinné jsou vidle(nejlépe čtyřky), a kamarád měl velice náhodnou autokolizi s pejsánkem co mu zardousil kozenky. Úřady jsou k ničemu, a vlastník psa který nevyrovná škody patří do kriminálu.
arablue
napsal(a):
Zajímavé názory....Nicméně jediný je účinný ato ten jak odvezli rodinu. A náhodou pejska zrovna někdo zastřelil..Podotýkám jediný. Ale jsou i další podobné způsoby....vysoce účinné jsou vidle(nejlépe čtyřky), a kamarád měl velice náhodnou autokolizi s pejsánkem co mu zardousil kozenky. Úřady jsou k ničemu, a vlastník psa který nevyrovná škody patří do kriminálu.
zdá se mi to, nebo z Vás ta nenávist ke psům přímo srší ... ? Soused je určitě debil k pohledání, ale ten kdo je schopný úmyslně přejet nebo zabít psa vidlema, je minimálně stejný hovado, a do kriminálu patří úplně stejně
arablue
napsal(a):
jenže on za to ten pes nemůže, že má páníčka blba... nestačím se divit, že se takováhle zloba najde v někom, kdo má rád zvířata...
Jen si projděte např. pokousání psem - v 99% si za to ten člověk může sám - psa dráždil, vlezl na jeho pozemek (zloděj), apod. Jen tak 1% je, že pes zkratoval a kousl bezdůvodně. A kolikrát to je ještě pes, co byl týraný, takže to vlastně zas není jeho vina, ale toho, kdo ho zkazil...
To, že by měl majitel psa škodu uhradit, je pravda. Že to většina neudělá, je bohužel smutný fakt....ale při vší úctě - to berete to zabití psa jako vyrovnání vaší škody nebo co? Nechápu.