Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.9.2012 10:19
sincerity

XXX.XXX.25.140

Privezli jsme si pred dvema dny AN 75% kozlika, je mu cca 8 mesicu, byl zvykli byt venku, na trave celorocne...hned jak jsme ho privezli, tak jsem si vsimla, ze ma prujem...zere pouze travu a vecer v chlevu seno, obcas si zobne jadra, co ma kozena pri dojeni a listu ze stromu. Nemuze to mit z toho, ze byl pred dvema dny ockovany a odcervovany? Jak mu muzu pomoc? jinak nenarika, je hodny...majitel mu daval u nej jeste mlato...

24.9.2012 13:37
iisaabeel

XXX.XXX.119.241

zajděte mu na dubové haluze,spolehlivě staví průjem

24.9.2012 20:01
renatab

XXX.XXX.19.169

Průjem zastaví Smecta, živočišné uhlí a z dubové kůry odvar. Odčrevovali jste kozlíka u Vás?Ptám se proto, zda jste si jisti, že opravdu odčerven byl. Jestliže to bývalý majitel tvrdil, nemusí to tak být a naopak může mít kozlík průjem ze silného napadení červy.
U nás letos prvně na nové pastvině dvacet zvířat , nikdo nic jenom nejsilnější lednový beránek, hrozný průjem, jinak byl normální a jedl, druhý den po odčervení z něj odešla hromádka tasemnic. Odčervila jsem všechny a u nikoho jiného se to nevyskytlo.Hodně štěstí.

25.9.2012 20:05
sincerity

XXX.XXX.25.140

Tak jsme bez prujmu, ale ma uz druhy den tuhy bobek...proste jeden velky bobek :-( Vubec nevim co s tim, asi se u nas nezabydlel :-(

26.9.2012 10:58
mafrin

XXX.XXX.147.19

To spíš ještě není úplně doléčený ten průjem. Kozy mají jakoby jeden velký bobek, když mají náběh na průjem (nebo jim odchází), prostě mají řidší stolici - jednotlivé bobky se jim slepí dohromady a vypadá to jako jeden velký bobek. Buď je to bez další struktury, pak je to ještě dost řídké, ale aspoň to už drží nějak pohromadě, takže lepší, než kdyby to z něj teklo. Nebo - to už je ještě lepší, jsou to jednotlivé bobky slepené dohromady v jednu velkou hroudu. Ale pokud tohle vystřídalo tekutý průjem, je to asi na dobré cestě. Léčili jste předtím nějak, nebo jen dávali dietu? A zjistili jste příčinu - jak to bylo s tím odčervením?

26.9.2012 11:08
sincerity

XXX.XXX.25.140

prave ze uz je to lepsi...ma dietu, nenecha se chytit rostak jeden... dnes jsem volala majiteli a dal mu odcervovani do pusiny strikackou, ale nazev jsem zapomnela :-( takova bila tekutina + injekce proti tasemnici a podobnym vecem, takze si myslim, ze to udelal dobre...snad se kozlikovi bude darit

26.9.2012 11:18
mafrin

XXX.XXX.147.19

Tak vydržte, možná to byla reakce na odčervení, pokud byl víc začervený, může být odčervování dramatičtější. Nedávejte mu jádro, ať se průjem nepodpoří, spíš seno a případně pastvu, pokud není mokrá. Kdyby se průjem opakoval i po dalších dnech, chtělo by to dát bobky na rozbor, jestli tam ještě není nějaký parazit. A nebo je to změnou stravy, ale tu jste asi výrazně neměnili... a možná i stresem z přestěhování. Snad už to bude dobré.

26.9.2012 15:19
roklanka

XXX.XXX.45.204

Chudák kozlík,takový chemie,když stačil jeden přípravek.

26.9.2012 17:49
sincerity

XXX.XXX.25.140

to udelal sam majitel, ted teda netusim, jestli mu vlastne neublizil :-( ale kupovala jsem ho z kozi farmy, vse mel pri sobe...chjo, ja pockam, ale dnes to vypada, ze uz je vse zazehnane :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík