Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.9.2012 16:42
kozelbába

XXX.XXX.246.118

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,jak fungují dotace na kozy? Je to nějak ovlivněno počtem kusů? Někde jsem se dočetla,že to platí jen pro kozy s rodokmenem...To teda asi znamená,že když jsem koupila neoznačené kozy,já jsem si je zaregistrovala,ale přesto asi nebudu moct na ně čerpat,že?Takže jak? To bych si musela koupit kozy z registrovaného hospodářství,k tomu plemenného kozla a teprve jo?
Nebo stačí když jsou vedené v KU??

30.9.2012 12:08
radulkav

XXX.XXX.244.234

Buď můžete dosáhnout na dotce na přežvýkavce(tuším od 13ks),nebo dotace na pasení.Na oboje netřebaa rodokmen.A nebo jsou tu dotace na určitá plemena a tam už je rodokmen nutný...

30.9.2012 15:59
ivaana

XXX.XXX.102.88

radulkav napsal(a):
Buď můžete dosáhnout na dotce na přežvýkavce(tuším od 13ks),nebo dotace na pasení.Na oboje netřebaa rodokmen.A nebo jsou tu dotace na určitá plemena a tam už je rodokmen nutný...

A nejsou tyto dotace na přežvýkavce podmíněny i pozemky? na 1ha 7kusů koz nebo ovcí nebo smíšené stádo? Já myslím že ano, nebo se pletu?
Jinak pak jsou dotace na plemenného kozla a pak na bílé a hnědé kozy v KU a tady si myslím, že musí mít PoP, ale fakt si nejsem jistá....

30.9.2012 16:39
radulkav

XXX.XXX.244.234

Tak to nevím.Já se na to jen na jaro ptám,abych věděla,kolik koz mi na dotace chybí a jestli to nesnížili.Řekli mi vždycky jen počet...Ale berem dotace na pasení na koně,takže možná proto nám o nutné ploše nic neřekli,protože ji máme....smajlík

30.9.2012 17:01
ivaana

XXX.XXX.102.88

radulkav napsal(a):
Tak to nevím.Já se na to jen na jaro ptám,abych věděla,kolik koz mi na dotace chybí a jestli to nesnížili.Řekli mi vždycky jen počet...Ale berem dotace na pasení na koně,takže možná proto nám o nutné ploše nic neřekli,protože ji máme....smajlík

No právě, já to taky nevím, ale slyšela jsem, že právě na 1ha 7ks koz, ovcí, nebo smíšené stádo a pak se bere dotace na tu jednu dobytčí jednotku. Pokud by ale byly dotace jen o počtu kusů, tak bych si taky zkusila zažádat, protože velké pozemky bohužel nemáme. Zkusím to zjistit a uvidím.

30.9.2012 17:13
ivaana

XXX.XXX.102.88

1 Podmínky plateb Top-Up
Národní doplňkové platby (Top-Up) se poskytují k jednotné platbě na plochu (SAPS). Platba Top-Up bude poskytována Fondem v následujících oblastech:
 Platba na chmel dle stavu v Evidenci k 31. březnu 2007;
 Platba na přeţvýkavce dle stavu v ústřední evidenci vedené podle plemenářského zákona k 31. březnu 2007;
 Platba na chov ovcí, popřípadě chov koz na hospodářstvích registrovaných v ústřední evidenci vedené podle plemenářského zákona;
 Platba na chov krav bez trţní produkce mléka na hospodářstvích registrovaných v ústřední evidenci vedené podle plemenářského zákona;
 Platba na brambory pro výrobu škrobu.
POZOR! V roce 2011 není moţné ţádat o platbu na zemědělskou půdu jako v předchozích letech. Tato platba byla novelou nařízení vlády č. 112/2008 Sb., ve znění pozdějších předpisů, pro rok 2011 zrušena.
Ţadatel o jednotlivé platby Top-Up je shodný s ţadatelem o platbu SAPS. Všeobecné podmínky pro poskytnutí platby Top-Up jsou shodné s podmínkami pro platbu SAPS.
Podmínkou poskytnutí národních doplňkových plateb Top-Up je přiznání SAPS za rok 2011.

SAPS - jednotná platba na plochu zemědělské půdy.

Pak jsem vyčetla, že dotace jsou od dvou dobytčích jednotek tzn. 14ks koz nebo ovcí nebo smíšené stádo a jedna dobytčí jednotka je na 1ha, takže si fakt myslím, že je to podmíněno těmi pozemky....

Přidejte reakci

Přidat smajlík