Už docela dlouho si peču vlastní chleba (v domácí pekárně) a myslím, že recept mám "vymakaný" téměř k dokonalosti. Ale ráda bych chleba obohatila nějakou luštěninou, napdá mě cizrna nebo čočka. Myslíte, že bude stačit syrovou luštěninu umixovat v mixéru, nebo jí bude potřeba předtím nějak uvařit? Děláte to někdo? Jak to chutná a jak se pak těsto chová? Mám v plánu zkusit nahradit asi 20% žitné mouky tou luštěninovou.
A ještě ten můj recept:
320 ml kozí syrovátky
1 vejce
30ml olivového oleje
1 balíček sušeného droždí
1 zarovnaná čajová lžička cukru
350g žitné mouky
200g hladké mouky
2 polévkové lžíce dýňových semínek
po 1 polévkové lžíci sezamových a slunečnicových semínek
1 zarovnaná polévková lžíce kmínu
1 necelá polévková lžíce soli
do pekárny do sypu přesně v tom pořadí, jak jsem to napsala
Máte taky nějaký osvědčený recept?
Keďže som tento Dankin chlebík už robila, môžem potvrdť že je výýýborný
Našla som akurát chlieb s prídavkom sójovej múky. http://www.labuznik.com/recept/vitaminovy-sojovy-chleb-pro-yvajse/ Možno by si mohla na mlynku na obilie/kávu/ pomlieť čočku na múku, ale podľa mňa bude ten chlieb dosť tuhý, 20perc. je dosť.
Než se mě upeče chleba(bez luštěninové mouky), tak ještě stihnu tuhle vánoční chuťovku ze semínek, které mě zůstaly
20dkg slunečnicových semínek
10dkg sezamu(bílého)
10dkg lněného semínka
5dkg chia semínka(menusí být)
15dkg třtinového cukru - lepší tmavý (stačí i 10dkg)
2-3 bílky dle velikosti vajec
1 vanilkový cukr (nemusí být)
Vše smíchat dohromady, na plech (pečící papír) dělat malé hrudky nebo placičky.
Péct 15 min. na 180°C
(může se po vychladnutí "potřísnit" čokoládou a posypat kokosem).