již týden kozel nežere seno, jen vybírá na dně krmelce travní semeno. Když už by v seně po dlouhém hrabání něco vybral, tak si to nahňácá do takové osliněné placičky a vyplivne a nespolkne. Jinak šrot, granule, jablka i chleba si vezme v pohodě a s chutí. Ale takto ho nelze krmit stále. Do huby jsme koulali, a prošahali a nic nenašli. Trus není do odělěných bobků, ale je to jeden měkký "buřt". Hubne, ale chuť k jídlu stále má. Zažívání pracuje normálně nahlas žbluňká a přežvykuje.
Přidávám foto toho, co udělá v hubě a vyplivne. JitkaR
Kozlovi je 6 let. Odčervení je v pořádku rozbor před týdnem. S polykáním drobných soust problém není a s přežvykováním také né. Chuť k jídlu velká - na podávané mlsoty. Krátké jednotlivé stonky sena si také sem tam vybere, ale jak je stébel víc, tak to osliní a vyplivne, nepolkne. Vybírá pod senem travní semeno. Je v boxu s druhým plemeníkem, který je rohatý a sem tam se kluci porovnávají, tak jsem si říkala, jestli ho ten druhý neporanil, ale jakkoliv mu tlamu prohmatávám, tak nic nenacházím a nic ho nebolí.
JitkaR
To se přesně shoduje s tím,co mi po telefonu říkala kamarádka,jediný rozdíl je ,že koza měla ukázkové bobky. Taky se jí dívala do krku a nic neviděla,dokonce i její vet,ale protože se koza nelepšila, ba naopak ,tak jí nakonec uspal a poté zjistil,že má někde před žaludky velký žmolek sena,který bránil potravě,aby putovala dál. Tento žmolek vytáhl a ještě asi tři dny koza s obtížemi polykala,dnes už je naprosto v pořádku. Mě to napadlo,díky slinění,že má koza nějakou překážku v trávícím traktu.Vzpomněla jsem si,že mi kdysi volala paní,co si brala ode mne kozičku,že strašně sliní. Myyslela jsem na otravu,ale pak mi volala,že měla zapíchnutý kus melounu v krku.