Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.2.2013 16:01
stozi

XXX.XXX.127.17

Zdravím....chtěla bych se zeptat jaké hustoty by měl být nápoj z otrub pro kozu po porodu a jaké množství vlastně koze dát?

1.2.2013 22:52
bobcz

XXX.XXX.174.110

My dáváme kozám nápoj z otrub zejména v mrazech kdy je napájecí voda zamrzlá.
Dám 2 fanky votrb + po lžíci minerálů a vitamínů do kýblu a spařím je vařící vodou tak až votruby v tom plavou. Nechám asi 1/2 hodiny odstát a pak přeleju do vaničky a doleju chladnou vodou tak aby voda byla vlažná. Naše kozy to milují.
Nevím zda je to správně, ale kozám to chutná.

2.2.2013 16:05
11.11

XXX.XXX.18.192

Tak zase ja prezvykavcum otruby ani srot do napoje ne davejte jde jim rovnou do zaludku a neprezvykaji ho tak ze jadro nestravi dokonale musite si uvedomit ze krmite bakterie vbachoru a ty rozkladaji vlakninu na cukry a vznikaji tam aminokyseliny . Vypita voda s jadrnym krmivem
se dostane do tlusteho streva a neni dokonale stravena. K piti davejte vodu + vitaminy ale jadro vzlast suche nebo mirne namocene. Jeto dost rozsireny zvyk davat jadro do napoje ale tak ho stravi kone a prasata ale ne prezvykavci!

2.2.2013 17:21
stozi

XXX.XXX.127.17

No já to brala tak, že otruby jsou hlavně zdrojem vlákniny, kterou tedy není třeba trávit. Vím že jsou i zdrojem vitamínů atp... ale myslím, že ty se uvolní i ve střevě...ALE POKUD PÍŠU BLÁBOLY tak mě opravte...to jest jen z mé hlavy... Myslela jsem, si že je to hlavně na podporu peristaltiky po porodu s tím, že do nápoje se většinou přidá nějaká minerální sůl či nějaký jiný minerální preparát... asi to kozám i s otrubami víc chutná... ale jak říkám nemám to nijak podložené....

2.2.2013 17:31
11.11

XXX.XXX.22.96

Pred porodem je dobre do napoje lněne seminko pridejte i vitamix dobry je i selevitE hlavne neprekrmujte budete mit velka jehnata/kozlata aproblemy pri porodech nic se nesmi prehanet zvirata se maji na krmeni tesit

Přidejte reakci

Přidat smajlík