Je jedna ovce málo na jednoho berana?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.3.2013 09:41
sandy07

XXX.XXX.226.180

Jelikož mi tu někdo psal, že když je bran na flašce, je pak agresivní, tak se ptám, jestli tomu tak je. Jelikož s chovem nemám vůbec zkušenost, tak se na to ptám. Pak také, kdybychom si Matěje nechali, je jeden beránek na jsmajlíkednu ovci málo???

14.3.2013 11:17
alexc

XXX.XXX.164.170

Dobrý den,nejsme zkušení chovatelé,máme zkušenosti pouze s jedním beránkem.Koupili jsme ho jako odstaveného flaškáče a i přes varování,že ho nemáme mazlit,tak jsme ho rozmazlili.Chodí za námi jako pejsek a čeká na pohlazení a nějakou dobrotu.Pokud se nám zdá,že má škaredý pohled a něco nekalého kuje,stačí zvýšit hlas a přestane.Mazlit se chodí pouze za mnou a manželem,dětem a cizím lidem se vyhýbá.Přesto,že je hodný,tak jsme ve střehu,je to zvíře a nikdy nevíte,co se mu honí hlavou.Každopádně mám malé děti a samotné bych je tam nepustila.To jsou naše zkušenosti.Máme 4 ovečky a beránka,tak Vám neporadím,jak je to ovečka a beránek,ale je pravda,že všude kde jsem ovečky zahlédla,tak byli minimálně dvě ovečky a beránek.Saša

14.3.2013 11:26
ares.n

XXX.XXX.233.81

Jsou to stadová zvířata. Takže čím vice ovci tím lepe. Ale i s jednou si vystačí ale bude si ji hodně hlídat a pak muže bejt zlej hlavně v obdobý hříje.Kdyby začal být zlej tak ho nebít bral by to jako konkurenci a utoky by stupnovali. U mě vždy fungovalo jak couvl a sklonil hlavu a šel na nás tak těsně přednim silně tlesknout a hned zapomene co vlastně chtěl

14.3.2013 12:36
sandy07

XXX.XXX.226.180

Malýho bych samotného k němu nepustila, vím, že to je zvíře. Díky moc za odpověď... Uvažujeme o dvou holkách a Matějovi. Moc děkujusmajlík

14.3.2013 12:40
sandy07

XXX.XXX.226.180

Celý den nad tím přemýšlím smajlík pořád a znovu zvažuju, co by bylo lepší. Nechce se mi to vzdát, aniž bych věděla, že to opravdu nejde,... Jinak moc díky za rady.smajlík

14.3.2013 15:47
sentinelcz

XXX.XXX.176.165

" silně tlesknout a hned zapomene co vlastně chtěl " smajlík
Tak to mam s beranem hodne spolecneho smajlík

15.3.2013 15:03
ladd

XXX.XXX.34.52

Nemyslím, že to funguje tak, že když je beran vymazlený, tak k Vám něco cítí a nezaútočí. V okamžiku, kdy začnou pracovat hormony, je všechno jinak a právě tomu ochočenému beránkovi nedělá v dospělosti problém překročit tu hranici, kdy zaútočí, než beranovi neochčenému, který před tím musí překonat přirozený strach z člověka. Takže typuju ochočený bude agresivní většinou, neochčený jak který.
Osobní zkušenost se sousedovic berany na naší zahradě - většina jich začala být v druhém, třetím roce života zlých, několkrát jem souseda viděl, jak je mazlí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík