zdravím chystám se nechat zabít berana a zajímali by mě názory a skušenosti s masem mám v plánu klobásy ale je velký tak by mě zajímalo zda bude i v troubě maso dobré?a na další jídla beran je mastné plemeno Suffolk,díky vám za názory Dave
zdravím, nic sem nezaměnil pouze jsem dal svuj nazor jak bych to udělal já kdybych chtěl trochu masa i klobasy.Ja jsem třeba taky z 1 ročnich koz dělal klobasy a nechal jsem si jen trochu masa do mražaku a zbytek putoval na klobasy.Mužete i z jehněte pulročniho udělat klobasy to zaleži na chovateli co si urči... S pozdravem Chovatele...
roklanka
napsal(a):
Je to mladej kus,odblanila bych ho a šel by téměř celej do mrazáku,do klobás bych dala jen pupek. . Škoda dávat celýcho do klobás. Jak tu někdo píše o svíčkové :-D,tak asi neví co píše,to je malý kousíček masa pod kotletama :-D,patrně to zamněnil :-D. Roklanka
díky moc nemam žádné skušenosti s porážkou,tak jsem rád že masa bude více než jen svíčková nemam v plánu dělat 80kg klobás ale jen tak 15kg a asi napůl s bůčkem co mi radil řezník,díky Rolanko
Já bych se toho vůbec nebála, sice tady probíhá, že svíčková je jen kousek masa...ale naporcujte si ho "po myslivecku" - my všechno, co je kolem páteře schováváme na svíčkovou a nejsme věru takoví labužníci, že bychom tu "nepravou" nejedli Jinak zadní si upravujeme jako minutku: česnek, cibulka, paprika...fantazii se meze nekladou, když je kluk takhle starší z minutky bude hodinka, ale uleželý bude fajn, bez obav /taky jsme naložený grilovali, ale jen mladší kusy/. A přední: samozřejmě gulášek, to je moje nejoblíbenější, do klobás bych dala jen bok...tam stejně nic moc není ... mimochodem pokud nechcete přijít o nic, tak moje tchýně z ořezu z kostí a vývaru dělá vynikající boršč, ale na ten já s dvěma mrňousama, prací a hospod. nemám čas
Klobásy chceme zkusit letos prvně, tak jsem zvědavá..... nikdy jsme je nedělali. Dejte vědět, jak se zadařilo, těším se na inspiraci....
Ještě mě napadá: strejda dělá z boku, bránice a jater bezva paštičku, ale to nebudou ty klobásky Jana
Já bych se toho vůbec nebála, sice tady probíhá, že svíčková je jen kousek masa...ale naporcujte si ho "po myslivecku" - my všechno, co je kolem páteře schováváme na svíčkovou a nejsme věru takoví labužníci, že bychom tu "nepravou" nejedli Jinak zadní si upravujeme jako minutku: česnek, cibulka, paprika...fantazii se meze nekladou, když je kluk takhle starší z minutky bude hodinka, ale uleželý bude fajn, bez obav /taky jsme naložený grilovali, ale jen mladší kusy/. A přední: samozřejmě gulášek, to je moje nejoblíbenější, do klobás bych dala jen bok...tam stejně nic moc není ... mimochodem pokud nechcete přijít o nic, tak moje tchýně z ořezu z kostí a vývaru dělá vynikající boršč, ale na ten já s dvěma mrňousama, prací a hospod. nemám čas
Klobásy chceme zkusit letos prvně, tak jsem zvědavá..... nikdy jsme je nedělali. Dejte vědět, jak se zadařilo, těším se na inspiraci....
Ještě mě napadá: strejda dělá z boku, bránice a jater bezva paštičku, ale to nebudou ty klobásky Jana
davindus
napsal(a):
zdravím, nic sem nezaměnil pouze jsem dal svuj nazor jak bych to udělal já kdybych chtěl trochu masa i klobasy.Ja jsem třeba taky z 1 ročnich koz dělal klobasy a nechal jsem si jen trochu masa do mražaku a zbytek putoval na klobasy.Mužete i z jehněte pulročniho udělat klobasy to zaleži na chovateli co si urči... S pozdravem Chovatele...
Proti vašemu názoru nic nemám,na něj má každý právo. Já třeba dávám přednost masu a ne klobásám. Pozastavila jsem se jen nad svíčkovou. Ta je na malých přežvýkavcích tak maličká,že skoro nestojí za řeč.To je malý sval,pod kotletama,u prasat se mu říká panenka. Zaměnit kotlety za svíčkovou je zavádějící.
janka246
napsal(a):
budem ho porážet za 14dní tak dám vědět jak to dopadlo klobásy budem dělat taky prvně tak snad vše dopadne jak máa snads nám bude chutnat i když to byl rodinej mazlík alůe začal být zlej čím dál víc,a ted už i bourá stodolu do všeho buší a je dost nebezpečnej
zdravím tak se vše vydařilo jak mělo,nakonec moc masa do mražáku nejde dost jsem rozdal a zbytek de do klobás ale masíčko je chutné a není nijak cítit,ještě jsme dnes picli dvě vietnamská prasata a myslím že ty klobásky budou moc dobré,díky všem tady co mi radili,jo a vě čtvrtek se mám narodilo jehnátko ale vypadá jak kůzlátko