Kříženci romanovek FOTO

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.5.2013 22:47
kovato

XXX.XXX.212.213

Dobrý den, zajímalo by mně jak vypadají kříženci romanovek s masnýmy plemeny jako třeba suffolk otec a v mateřské liniji romanovská : Děkuju za odpověď Tomaš

1.7.2013 08:51
kastef

XXX.XXX.138.131

my máme berana Romanovku a ovce některé podílové R,jehńátka sou každý rok jiná....a fotce 4 měsíční beránek matka kříženka Zwartblees ,otec R.Foceno včera.

1.7.2013 08:50
kastef

XXX.XXX.138.131

my máme berana Romanovku a ovce některé podílové R,jehńátka sou každý rok jiná....

1.7.2013 21:19
wrutovo

XXX.XXX.150.38

kastef napsal(a):
""

Tak aspoň na foto mi to přijde, že je to neuvěřitelně nohaté a vysoké .. neskáče to moc? :)
Mám domluvenu na zimu také jednu letošní romanovku (nejspíš už bude připuštěná), tak se taky trošku zajímám, jestli to pak křížit nebo nechat čistou (tzn. pořídit romanováka).. můžete mi popsat, jaké jsou Vaše zkušenosti s křížením s romanovákem (otcovské pozici)? Má to nějaké výhody krom početnosti vrhů (i když nevím, jestli je tohle zrovna výhoda smajlík)? Co chuť masa? Nebo další poznatky, nevýhody atd?
A nejste náhodou někde od Kroměříže? Viděla jsem na internetu nějakého chovatele odtamtud, podle přezdívky byste to mohli být Vy smajlík

1.7.2013 21:47
kastef

XXX.XXX.138.131

jo ,to jsme my.....
jinak ta nohatice,to je kříženka 75% R,je tam u její mamy asi nějaká vysoká ovce zřejmě východofríská.Otec v pozici Romanovky na plodnost vliv nemá,tu udává matka,ten náš plemenný beran linie Rohan byl mimořádně vysoký a vážil více než 8O kg/ už nežije letos v 10 letech uhynul/.Některé ovce máme masné kříženky/ s Zwartblees/,a ty s tímto beranem mívaly opravdu velká a těžká jehńata.viz ten beránek na fotu.Dvouměsíční jehničky dvojčata každá přes 20 kg.U nás bylo držení tohoto berana Romanováka srdeční záležitost,byl to moc hodný a dobrácký beran,velký milovník celého světa,jak lidí,tak jehňátek,psů,prostě všeho.Letos už bude nový beran,opět Romanovský.

2.7.2013 19:02
dav.kas

XXX.XXX.248.242

Přidejte reakci

Přidat smajlík