Vypásání chráněných uzemí

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.4.2014 17:17
kadlec.16

XXX.XXX.241.241

Dobrý den máte někdo nějaký zkušenosti s vypásáním chráněných území ? Slyšel sem o tom a chtěl bych nabídnout svoje ovce na výpas někam do hor nebo do nějakých oblastí.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.4.2014 18:44

Zkuste vypátrat třeba kdo spásá Divokou Šárku v Praze - je to přírodní rezervace. Je o tom dost psáno, tak byste možná mohl získat nějaké potřebné informace...

12.4.2014 10:26
honzapm

XXX.XXX.29.18

Ohl. Šárky podává Praha 6 inzeráty, nabízí to jako třítýdenní brigádu,
která je ovšem non-stop. Pasáček musí být u ovcí neustále přítomen,
případně mít s sebou i honáckého psa. Tj. bydlení pod stanem, posun
se stádem a opravdu přírodní podmínky.
Odměna byla vždy skromná, tuším, že v rámci stokorun, ale nechci mystifikovat.
Stačí trochu gůglit.

13.4.2014 20:49
tom.tady

XXX.XXX.145.27

Záleží kde ty ovce máte.
A co s nima chcete.

Někomu půjčit, ať vám je přes sezonu "vypase"? Někam je zaparkovat do ohrad, kontrolovat si je ve vlastní režii a mít nějaké peníze navíc anebo to mít jako vlastní kšeft.

"Výpasy" aneb pastevní managementy zvláště chráněných území můžou být docela komplikovanou záležitostí.
Můžete dostat 20 tis. za každý opasený hektar někde za chalupou, ovce se vám zakulatí, práce s tím skoro není, pohodka, ne?

Anebo máte stádo na pejskařské louce mezi panelákama a dálničním přivaděčem, každou chvíli vám mezi ovce vlítne pes, kradou vám je bezdíci, brigádníci se vám ožíraj, stádo zdrhá a ničí pole, nemáte tam jak navýzt vodu, takže taháte kanystry na zádech.... jo, a stepi,o které jde nejčastěji jsou fest začervené a hodně chudé na trávu, takže můžete zapomenout na nějaký přírůstek váhy u jehňat.

Cokoliv mezi těmihle krajními možnostmi.

Jinak, odbory životního prostředí na krajských úřadech a Agentura ochrany přírody a krajiny (úřad, co má na starosti chko-čka) vypisujou na pastvu výběrová řízení, dost často požadují několikaletou zkušenost s touto činností, vcelku oprávněně, necitlivým způsobem pastvy se dají chráněné lokality zničit, místo aby se obnovily, či udržovaly.

Takže pokud byste měli zájem, jde obvolat správy CHKO, národních parků, krajské úřady, objednat kamión a vyrazit.

Já se tím živím už osm let, a musím říct, že to není žádná prdel.

Ánebo, nabízím umístění zvířat na lokality, které máme v péči,
přivezem, odvezem, odčervíme, i na nájmu se dá domluvit smajlík.

Pokud byste měli zájem, jukněte na web:
https://sites.google.com/site/denvjinemrytmu/o-nas

Ještě k té Praze, musí to projít výběrovým řízením a podmínky jsou letos takové, že se přihlásil jen jeden zájemce a tím pádem se zakázka zatím ruší.

Kdybyste chtěli vědět víc, ozvěte se.

Tomáš

14.4.2014 17:52
kadlec.16

XXX.XXX.241.241

Děkuji moc všem za nabídky zjištuju o tom čím dál víc informací a nevypadá to vubec jednoduše to je pravda . Já mám zatím pouze 8 oveček suffolk a páreček kamerunských koz takže asi o velkým vypásání nemužu mluvit spíš sem se chtěl do budoucna zjistit jak to funguje a třeba nalézt pár nabídek jaká je za to finanční odměna jestli se to vyplatí. Právě dodělávám maturitu takže času na vše není mnoho, ale ted po ní bych se tomu chtěl věnovat více.

Měl sem namysli že bych nejprve hledal pouze brigádu jako bača u jiných stád a získal zkušenosti a posleze propůjčoval svoje ovečky. Jinak se svýma ovečkama sem myslel že bych i byl přes léto a hlídal je . smajlík

14.4.2014 18:51
tom.tady

XXX.XXX.145.27

S tímhle počtem zvířat to bude príma vandr. A možná ti dají něco na pivo, když bude jenom jedno a obden, max. smajlík.

A odkud vlastně jsi?

Když mi tady dáš číslo, můžu se poptat lidí z "oboru" jestli nehledají pasáčka, mohl by sis to vyzkoušet a nabrat zkušenosti.
Je taky možné, že na léto budu nabírat lidi na další zakázky, moh bych se pak ozvat.

Tomáš

15.4.2014 13:50

Tomáši, koukala jsem na vaše stránky... je to jistě zajímavý "podnikatelský záměr".... ale tedy klobouk dolů před Vámi.. to by dal jen jeden člověk z tisíců! Držím palce, ať se Vám daří! smajlík

15.4.2014 14:29
tom.tady

XXX.XXX.145.27

Mno,
já podnikám a živí nás žena z rodičáku smajlík.

Kámoška tomu říká pank pro čtyřicátníky, už je potřeba se tvářit, že člověk vydělává...
Zrovna naceňuju ruční hrabání 12 hektarů podmáčených luksmajlík.

Pokud jsi teda tím jedním z tisíce nemyslela tu cenu za prožitkovkusmajlík.

Tomáš

15.4.2014 17:10
honzapm

XXX.XXX.29.18

Jen teda dodám, že Šárka je abnormálně zaplavena klíšťaty.

15.4.2014 22:23
tom.tady

XXX.XXX.145.27

Jj,

však taky si tak třetina pasáčků prošla boreliozou, já se peru s těžkým únavovým syndromem po borelce už dva roky a že by se zvlášť dobře farmařilo, když má člověk energii tak na dvě hoďky fungování denně, 180 zvířat a malý dítě k tomu, to zrovna ne.

T

25.4.2014 21:16

tak tak nejni to sranda pomáhala jsem a za každého počasí .))Někde něco sehnat na vypasení nejni tak jednoduché ,nějakej dobrej známej uředník a obálka k tomu hlavně Šárka,ale kde nejsou klíštata??!

26.4.2014 19:06
tom.tady

XXX.XXX.145.27

Jj, obálka muší bejt.

A na ní:VEŘEJNÁ ZAKÁZKA VZ-ZPZ-6/INV/2014 - NEOTVÍRAT!"

a vevnitř:

list
1. Krycí list zakázky
2. Obsah nabídky
3. Doklad o prokázání základních kvalifikačních předpokladů dle § 53 odst. 1 písm. a) až k) zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů
4. Doklad o splnění profesních kvalifikačních předpokladů dle § 54 písmene a) zákona – prostá kopie
5. Doklad o splnění technických kvalifikačních předpokladů dle § 56 odst. 2 písmene a) zákona
6. Nabídka včetně položkového ceníku dílčích opatření
7. Prohlášení dle § 68 odst. 3 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů
8. Návrh smlouvy o celkovém počtu 7 (slovy sedmi) listů
15. Příloha č.1 – Osvědčení k prohlášení o splnění technických kvalifikačních předpokladů – prostá kopie
16. Čestné prohlášení o počtu listů nabídky

+ jednou v elektronické varzi na cd/dvd

Už na to mám šabonky tak stačí ctrl-c, ctrl-v :)).

Tak asi tak.

T.

Přidejte reakci

Přidat smajlík