Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.97.66
Prosím ti,kteří prodávají svým známým a nemají oficiálně povolený prodej - mají třeba jen 2-3 kozenky a sýry dělají pro radost a že ostatním chutná,za kolik prosím prodáváte buď bílý sýr či ochucený a jak balíte?
Vím,že z farem je dražší,ale zajímala by mě cena pro ostatní.
A ještě prosím cena za tvaroh.Díky moc.
Měla bych zájemce,chtěla bych to zkusit a nevím jak cenově u "obyčejných" prodejů.Blanka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.140.37
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Prosím ti,kteří prodávají svým známým a nemají oficiálně povolený prodej - mají třeba jen 2-3 kozenky a sýry dělají pro radost a že ostatním chutná,za kolik prosím prodáváte buď bílý sýr či ochucený a jak balíte?
Vím,že z farem je dražší,ale zajímala by mě cena pro ostatní.
A ještě prosím cena za tvaroh.Díky moc.
Měla bych zájemce,chtěla bych to zkusit a nevím jak cenově u "obyčejných" prodejů.Blanka
Počítejte 30kč/1litr mléka, kolik z toho uděláte sýra samozřejmě spálíte pasterací dost energie, k tomu nějaké ty kultury, syřidlo, chlorid+práce, já nabídla za 250kč/kg a i tak se mi to nevyplatí, navíc lidi jsou škrti a nejdřív se nadchnou a pak jim to přijde moc, takže ho dělám jen pro nás a kdby někdo chtěl, cena je pevná...no a balení bych řešila asi nějakým kelímkem nebo folií či mikrotenem, já to uchovávám v lednici v dóze, myslím že v pytlíku to tolik nevydrží...no a tvaroh, ten dělám jen pro nás, na buchty, z 5l asi 1,5kg tvarohu? To by vycházelo asi 100kč/1kg jen za hodnotu mléka, na tom nemáte prakticky žádnou práci, jen odkapání. Píšu jak bych to dělala já, zatím jsem nikomu neprodávala, ale co vozím známým, tak v kelímku třeba od ramy(samozřejmě dobře umytém)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.97.66
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Počítejte 30kč/1litr mléka, kolik z toho uděláte sýra samozřejmě spálíte pasterací dost energie, k tomu nějaké ty kultury, syřidlo, chlorid+práce, já nabídla za 250kč/kg a i tak se mi to nevyplatí, navíc lidi jsou škrti a nejdřív se nadchnou a pak jim to přijde moc, takže ho dělám jen pro nás a kdby někdo chtěl, cena je pevná...no a balení bych řešila asi nějakým kelímkem nebo folií či mikrotenem, já to uchovávám v lednici v dóze, myslím že v pytlíku to tolik nevydrží...no a tvaroh, ten dělám jen pro nás, na buchty, z 5l asi 1,5kg tvarohu? To by vycházelo asi 100kč/1kg jen za hodnotu mléka, na tom nemáte prakticky žádnou práci, jen odkapání. Píšu jak bych to dělala já, zatím jsem nikomu neprodávala, ale co vozím známým, tak v kelímku třeba od ramy(samozřejmě dobře umytém)
Hlavně že v obchodě lidi škrti nejsou,tam koupí cokoliv a za jakoukoliv cenu.Tady nevidí,kolik je práce s výrobou sýra či běhání kolem zvířat a pak si myslí - joooooo,chtějí 250korun za kg,to musí být v balíku,ale než se prodá kilo sýra,to není jen tak třeba při 2 kozách.Tak jsem myslela že těch 250,ale ten tvaroh bych dala i klidně za 150.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.234.20
Prodávám jenom známým naše přebytky, měkký sýr za 300 Kč kg. Tvaroh 180Kč. Tvrdý sýr 350 Kč. Prodávám ale velmi malé množství, takže zatím co nabídnu to prodám.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.135.145
Zdravím, já mám litr mléka za 40,-, čistý tvaroh za 200,-, ochucený za 250,-. Sýr čerstvý měkký 370,- , ochucený (čímkoli) 390,-. Sýry balím do potravinářské folie, tvaroh do kelímků, sklenic nebo donesených nádob. Lidi, co chtějí čerstvé potraviny, cenu neřeší, krom toho v obchodě je mnohem vyšší, takže... A jak se tady stále omílá dokola - nákup zvířat, každodenní práce, energie a krmení není zadarmo, taky o cenách nelicituju, jsou pevné. Klidně bych mohla vyrábět víc, kdyby bylo z čeho. Lenka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.200
Sýr dělám čerstvý lisovaný polotvrdý, letos jsem nasadila cenu na 280kč, doufám, že se to lidem nebude zdát moc. Dojím zatím jen dvě kozy, tak ho není moc. Sýr zatavuju do mikrotenové folie.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.54
Čerstvý ochucený nebo přírodní 350 Kč/kg, ale prodávám opravdu výjimečně, většinou známému známého :-). Známým sýry dávám, většinou za ně přinesou jednou za čas nějakou hračku pro potěr nebo krmení zvířatům (nepočítám suché pečivo) nebo něco jiného, co zase umí oni. Balím moc ráda do kelímků z Ekokozy, vypadá to luxusně, zvlášť, když si na to vyjedu vlastní, ručně dělanou, naskenovanou a vytištěnou samolepku s obrázkem, datem výroby a příchutí :-)...hračička...:-). Když mi na na estetice nezáleží, tak to prdnu do sáčku a když něco mezi tím, tak zatavím. Sýr balkánského typu taky do kelímků, sýry s plísní balím do máslového papíru, ale sháním hliníkovou fólii s vrstvou vosk. nebo máslového papíru.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.97.66
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Čerstvý ochucený nebo přírodní 350 Kč/kg, ale prodávám opravdu výjimečně, většinou známému známého :-). Známým sýry dávám, většinou za ně přinesou jednou za čas nějakou hračku pro potěr nebo krmení zvířatům (nepočítám suché pečivo) nebo něco jiného, co zase umí oni. Balím moc ráda do kelímků z Ekokozy, vypadá to luxusně, zvlášť, když si na to vyjedu vlastní, ručně dělanou, naskenovanou a vytištěnou samolepku s obrázkem, datem výroby a příchutí :-)...hračička...:-). Když mi na na estetice nezáleží, tak to prdnu do sáčku a když něco mezi tím, tak zatavím. Sýr balkánského typu taky do kelímků, sýry s plísní balím do máslového papíru, ale sháním hliníkovou fólii s vrstvou vosk. nebo máslového papíru.
Zdravím.Mohu se zeptat jak děláte sýr balkánského typu z kozího mléka?Díky moc za odpověď.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.54
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravím.Mohu se zeptat jak děláte sýr balkánského typu z kozího mléka?Díky moc za odpověď.
Dělám buď variantu na fetu, postup cca zde: http://www.jaknato.webpark.cz/html/feta.html, nebo něco jako balkán, kdy je postup jako na čerstvý sýr, po nakrájení sýřeniny ale sýřeninu dohřeju tak na 39, aby byla zrnka hezká, pomalu a mírně přilisuju (méně než na polotvrdé typu gouda), v lisu nechám při pravidelném otáčení tak den přizrát při těch cca 20st. C, nakrájím a nasolím. Solím buď v syrovátce s cca 13% soli (ale musí být starší, respektive mírně kyselejší a protože jsem někde zašila pH papírky, tak si to teď nelajznu, protože od oka to ještě netrefím, jak je syrovátka kyselá, jinak bez nižšího pH pod 15% soli sýr mazovatí na povrchu), nebo v klasickém solném roztoku, ale nejraději první týden na 20% a pak to přendám do 15-17%. Sýr se v tom nezkazí, ale není tak přesolený, jako když je měsíc v cca 20%, resp. v nasyceném roztoku. Zraje v lednici, po týdnu můžete začít ochutnávat, zda je dobře proležený a zda je rovnoměrně prosolený v celé hmotě (záleží na velikosti). Sýr se musí před použitím opláchnout (ale když leží ten měsíc ve 20%, tak je slaný jako čert, někdy až fakt moc, to se neopláchne, ale záleží taky na chutí jednotlivce: v salátu je super i takhle hodně slaný, ale na uždibování to pro mě není). K tomu občas schválně, zejména když spěchám a čumí na mě mlsné huby, poměrně hooodně přisolím nízkodohřívanou sýřeninu (přímo, ne v nálevu) a přilisuju (klidně i víc), chlap takový sýr miluje a říká mu akawi. Akawi to ale samozřejmě není :-). Dá se jíst ihned nebo může počkat v lednici, jen nemám vyzkoušeno, jak dlouho vydrží, protože mi ho muž vždycky sežere. Na salát je super, je to strašná blbost (přesolený, obyčejný přilisovaný sýr:-) ), ale nemusíte čekat, až se vám dodělá "balkán".
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.97.66
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dělám buď variantu na fetu, postup cca zde: http://www.jaknato.webpark.cz/html/feta.html, nebo něco jako balkán, kdy je postup jako na čerstvý sýr, po nakrájení sýřeniny ale sýřeninu dohřeju tak na 39, aby byla zrnka hezká, pomalu a mírně přilisuju (méně než na polotvrdé typu gouda), v lisu nechám při pravidelném otáčení tak den přizrát při těch cca 20st. C, nakrájím a nasolím. Solím buď v syrovátce s cca 13% soli (ale musí být starší, respektive mírně kyselejší a protože jsem někde zašila pH papírky, tak si to teď nelajznu, protože od oka to ještě netrefím, jak je syrovátka kyselá, jinak bez nižšího pH pod 15% soli sýr mazovatí na povrchu), nebo v klasickém solném roztoku, ale nejraději první týden na 20% a pak to přendám do 15-17%. Sýr se v tom nezkazí, ale není tak přesolený, jako když je měsíc v cca 20%, resp. v nasyceném roztoku. Zraje v lednici, po týdnu můžete začít ochutnávat, zda je dobře proležený a zda je rovnoměrně prosolený v celé hmotě (záleží na velikosti). Sýr se musí před použitím opláchnout (ale když leží ten měsíc ve 20%, tak je slaný jako čert, někdy až fakt moc, to se neopláchne, ale záleží taky na chutí jednotlivce: v salátu je super i takhle hodně slaný, ale na uždibování to pro mě není). K tomu občas schválně, zejména když spěchám a čumí na mě mlsné huby, poměrně hooodně přisolím nízkodohřívanou sýřeninu (přímo, ne v nálevu) a přilisuju (klidně i víc), chlap takový sýr miluje a říká mu akawi. Akawi to ale samozřejmě není :-). Dá se jíst ihned nebo může počkat v lednici, jen nemám vyzkoušeno, jak dlouho vydrží, protože mi ho muž vždycky sežere. Na salát je super, je to strašná blbost (přesolený, obyčejný přilisovaný sýr:-) ), ale nemusíte čekat, až se vám dodělá "balkán".
Díky moc za odpověď,dost mě to nadchlo,hlavně ta druhá zrychlená verze,do toho půjdu hned v neděli a pak napíši jak se mi povedl.Blanka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.125.70
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Hlavně že v obchodě lidi škrti nejsou,tam koupí cokoliv a za jakoukoliv cenu.Tady nevidí,kolik je práce s výrobou sýra či běhání kolem zvířat a pak si myslí - joooooo,chtějí 250korun za kg,to musí být v balíku,ale než se prodá kilo sýra,to není jen tak třeba při 2 kozách.Tak jsem myslela že těch 250,ale ten tvaroh bych dala i klidně za 150.
No cena tech kozich a ovcich semi průmyslových sýru je na pultu 330 az 350,- ( na etiketě byla tato farma
http://www.zelenetrhy.cz/blog/manzele-mencikovi/
http://vimeo.com/40645638
Prijde mi to celkem dost ... Ale asi je to ok... Cenu urci trh... Nejlevnejsi tvaruzky v Marketu jsem nasel za 250,- ...
Ps: Nejaky recept na domaci syr:
http://conovehonakopci.cz/?p=4193
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.102.98
Lidi divte se nebo ne a asi mě budete mít za vola.Ale já prodávám (samozřejmě na černo) litr kozího mlíka za 10kč víc mi nikdo nechce dát, že prý v obchodě je v akci taky za 10
. Takže tvaroh prodávám kilo za 40kč takový jemnější sýr (není to úplně tavený, kdo zná tak se mlíko zahřeje a dá se tam ocet) tak ten prodávám kilo za 50 a tvrdý sýr kilo za 120. Je teda fakt že prodávám jen po rodině a opravdu jen tolik abych si nasbíral peníze na jádro na další rok.Jinak všechno "zlikdvidujem" sami . Já, žena i naše malé děti se můžem utlouct jak po mlíku tak po sýrech či tvarohu. A aspoň nemusím děti hlídat že si na chleba dají stejnou vrstvu sýra jak chleba. Je to zdravý a než to prodávat někomu za tak směšnou cenu tak se toho radši přežeru.Ale i tak co neujíme tak prodám. Nebudu to házet slepicím...těm stačí syrovátka.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.19
To je opravdu málo, jak často ty akce na kozí mléko v obchodě jsou, není to jen kec? U nás teda většinou v supermarketu jen kozí mléko z Francie, bývá tak za 50,- - 70,- Kč/l. Říkám si, kdo to může kupovat, ale asi někdo jo. jinak sem vozí mléko z kozí farmy do obchůdku se zdravou výživou, balené po půl litru myslím za 30,-, takže vlastně litr taky 60,-. Nevím, kolik z toho dostane farma, ale mléko nikdy v obchodě nezbyde. Kozí sýry mají ani nevím za kolik kg, je to malinké balení a celkem drahé. Já před časem prodávala litr mléka za 25,-, teď to spotřebujeme sami.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.102.88
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Lidi divte se nebo ne a asi mě budete mít za vola.Ale já prodávám (samozřejmě na černo) litr kozího mlíka za 10kč víc mi nikdo nechce dát, že prý v obchodě je v akci taky za 10
. Takže tvaroh prodávám kilo za 40kč takový jemnější sýr (není to úplně tavený, kdo zná tak se mlíko zahřeje a dá se tam ocet) tak ten prodávám kilo za 50 a tvrdý sýr kilo za 120. Je teda fakt že prodávám jen po rodině a opravdu jen tolik abych si nasbíral peníze na jádro na další rok.Jinak všechno "zlikdvidujem" sami . Já, žena i naše malé děti se můžem utlouct jak po mlíku tak po sýrech či tvarohu. A aspoň nemusím děti hlídat že si na chleba dají stejnou vrstvu sýra jak chleba. Je to zdravý a než to prodávat někomu za tak směšnou cenu tak se toho radši přežeru.Ale i tak co neujíme tak prodám. Nebudu to házet slepicím...těm stačí syrovátka.
Za deset korun sice mlíko v akci seženete, ale v žádném případě se nejedná o mléko KOZÍ.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.119.241
tak za tak směšnou cenu bych neprodala,to i kravské je dražší,to rači hodím slepicím,sice mi tu taky nikdo nedá víc jak 20 kč,ale přece jenom je to víc,kozy si na sebe vydělaj,prodávám jen přebytek,většinu taky spotřebujem sami,ale tímhle mám na provoz koz na celý rok a kolik byste hctěli za jogurt?,odběratel chce zkusit sýry a jogurt ,ale kolik za jogurt nevím
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.155.174
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Za deset korun sice mlíko v akci seženete, ale v žádném případě se nejedná o mléko KOZÍ.
No ono to mlíko v akci není ani už moc kravské takže kdo chce mlíko v akci za 10 at si ho jse koupit
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.97.66
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Lidi divte se nebo ne a asi mě budete mít za vola.Ale já prodávám (samozřejmě na černo) litr kozího mlíka za 10kč víc mi nikdo nechce dát, že prý v obchodě je v akci taky za 10
. Takže tvaroh prodávám kilo za 40kč takový jemnější sýr (není to úplně tavený, kdo zná tak se mlíko zahřeje a dá se tam ocet) tak ten prodávám kilo za 50 a tvrdý sýr kilo za 120. Je teda fakt že prodávám jen po rodině a opravdu jen tolik abych si nasbíral peníze na jádro na další rok.Jinak všechno "zlikdvidujem" sami . Já, žena i naše malé děti se můžem utlouct jak po mlíku tak po sýrech či tvarohu. A aspoň nemusím děti hlídat že si na chleba dají stejnou vrstvu sýra jak chleba. Je to zdravý a než to prodávat někomu za tak směšnou cenu tak se toho radši přežeru.Ale i tak co neujíme tak prodám. Nebudu to házet slepicím...těm stačí syrovátka.
Tak to je škoda,že jdete až tak pod cenou.Ale mnozí lidé nedokáží ocenit co je ze zvířaty práce a koza nedává 20-25l jak kráva že ano.Taky prodávám (na černo),ale ceny mám teda vyšší (tvaroh 150 a sýr 250) a ještě si teda dávám práci s nazdobením - petrželka,bazalka,ředkvička - vše domácí a opravdu to hodně pomáhá,vypadá to moc pěkně než kolikrát ty zabalené sýry jen tak v igelitě v obchodě.Ale při mém množstí ze 3 koz toho až tolik není a jinak přesně jak píšete - vše likvidujeme sami včetně dětí.
Jinak se tady někdo ptal na cenu jogurtu - to by mě taky zajímalo.Jaké množství a za kolik.
A za těch 10 korun určitě kozí mléko nebolí,to bylo jistě kravské a ještě po záruce
Blanka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.97.66
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak to je škoda,že jdete až tak pod cenou.Ale mnozí lidé nedokáží ocenit co je ze zvířaty práce a koza nedává 20-25l jak kráva že ano.Taky prodávám (na černo),ale ceny mám teda vyšší (tvaroh 150 a sýr 250) a ještě si teda dávám práci s nazdobením - petrželka,bazalka,ředkvička - vše domácí a opravdu to hodně pomáhá,vypadá to moc pěkně než kolikrát ty zabalené sýry jen tak v igelitě v obchodě.Ale při mém množstí ze 3 koz toho až tolik není a jinak přesně jak píšete - vše likvidujeme sami včetně dětí.
Jinak se tady někdo ptal na cenu jogurtu - to by mě taky zajímalo.Jaké množství a za kolik.
A za těch 10 korun určitě kozí mléko nebolí,to bylo jistě kravské a ještě po záruce
Blanka
pardon - nebylo
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.19
V inzerci je inzerát na kozí mléko za 50kč/l. To by mě docela zajímalo, jak prodejce pochodí. Že by to bylo krajem? Ne, že bych mu to nepřála, když mohou lidi v Intersparu kupovat ještě dražší...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
V inzerci je inzerát na kozí mléko za 50kč/l. To by mě docela zajímalo, jak prodejce pochodí. Že by to bylo krajem? Ne, že bych mu to nepřála, když mohou lidi v Intersparu kupovat ještě dražší...
taky jsem to viděla a napadlo mě jestli se nepřepsal - ale tak třeba se někdo chytí pokud poblíž není žádná jiná koza...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.125.70
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
V inzerci je inzerát na kozí mléko za 50kč/l. To by mě docela zajímalo, jak prodejce pochodí. Že by to bylo krajem? Ne, že bych mu to nepřála, když mohou lidi v Intersparu kupovat ještě dražší...
Pokud to ma oficialne a ne na černo tak myslim že tech 40 je trzni cena pastě rovného mléka a paní farmář s cca 30 kozami na to bere i za tuhle cenu pořadníky - musi se to objednavat dopredu jaka je poptavka... T je velmi male stadecko...
A to presto že koza by mela dávat 1,5L za den
Jinak pokud to mate na černo a je to dobře, pasterovane, tak si myslim že tak 25 je maximalni cena, samozrejme dle kraje a vasi reputace...
Jestliže ma nekdo 10 koz asi si nebude vyřizovat administrativu na to a prodej na pultu ze ne... A chtit načerno 30 kc je uz trosku zlodejna